Mars

Milijarder otkrio šta mu je potrebno za prvi grad na Marsu

Direktor kompanje za svemirsku tehnologiju Spejs eks Ilon Mask objavio je da će mu biti potrebno 20 godina i 1.000 svemirskih brodova kako bi napravio grad na Marsu, što je njegova dugoročna vizija.

Naučnici zbunjeni: Nivo kiseonika na Marsu se stalno mijenja

Atmosferski gasovi na Marsu dosta su tajnoviti. Naučnici su se prvo bavili misterijom metana koji se svako malo pojavljivao pa nestajao, a sada su otkrili da se ista stvar događa s kiseonikom iznad područja kratera Gale.

Mask o naseljavanju Marsa: Potrebno izgraditi 1.000 svemirskih brodova

Direktor kompanije SpaceX Elon Mask govorio je o detaljima, rokovima i onome što je potrebno za putovanje na Mars i izgradnju održivog grada.

Predstavljena nova svemirska odijela za lakše kretanje

NASA je pokazala dva nova svemirska odijela skrojena za buduće astronaute koji će hodati po Mjesecu ističući razvoj ključnog elementa ubrzanog programa te američke svemirske agencije da se vrati na Mjesec do 2024.

Mars u Vagi pokazaće vam ko vam je pravi prijatelj

Prijateljstva su bogatstvo za cijeli život.

Načelnici opštine Jezero pisala NASA

JEZERO - U ponedjeljak 23. septembra ispred OŠ Vuk Karadžić u Jezeru održaće se svečana primopredaja pisma agencije NASA, koje će načelnici opštine Jezero Snežani Ružičić uručiti ambasador SAD u BiH Erik Nelson.

NASA testira bušilicu za traženje tragova života na Marsu

NASA je do sada jedva „zagrebala površinu Marsa“, pa upravo zbog toga testira autonomnu bušilicu koja će se površinom, te dubinom Crvene planete pozabaviti skoro bez ljudske pomoći.

Kamen na Marsu nazvan po Roling Stonsima

Iako Mik Džeger i Kit Ričards u čuvenoj pjesmi "I can get no satisfation" pjevaju o nemogućnosti da osjete zadovoljstvo, sada se konačno osejćaju drugačije pošto je jedan mali kamen na Marsu dobio naziv po njihovoj legendarnoj rok grupi, Roling Stonsima.

Za NASA-u put do Marsa vodi preko Islanda

Stručnjaci kažu da Island, vulkanski otok usred sjevernog Atlantika, na mnogo načina podsjeća na četvrti planet od Sunca.

NASA objavila snimak „Kjuriozitija“ iz orbite Marsa

Američka svemirska agencija NASA objavila je fotografiju rovera „Kjurioziti“ napravljenu iz orbite Marsa pomoću kamere „Hajrajz“ postavljene na orbitalnoj stanici za izviđanje Marsa.

Najčitanije