Mars

Kako naučnici planiraju da na Marsu gaje avokado

Uprkos tome što se smatralo da će članovi posade koji će boraviti na Marsu imati meni uglavnom od namirnica od krompira, naučnici rade na tome da toj listi dodaju avokado.

NASA testira strategiju za bezbjednije slijetanje na Mjesec i Mars

NASA je konstruisala novi sistem koji bi slijetanje na Mjesec i Mars mogao da učini daleko manje rizičnim. Strategija bi trebalo da se testira tokom neke od sljedećih misija, pa je već planirana akcija čiji će cilj biti da se provjere svi elementi koji bi u bliskoj budućnosti mogli da doprinesu većoj bezbjednosti astronauta.

Zgrade na Marsu gradiće se od supstance iz riblje krljušti

Naučnici smatraju da bi zgrade na Marsu mogle biti napravljene od supstance koja se nalazi u ribljim krljuštima i gljivama zvane hitin. Kada se hitin pomiješa sa česticama iz tla Marsa, mogao bi se dobiti dovoljno čvrst materijal za izgradnju objekata i nekih predmeta, navode stručnjaci.

Mars započinje retrogradni hod, do 13. novembra budite oprezni

Od 9. septembra do 13. novembra planeta Mars kretaće se retrogradno, što će donijeti niz nepovoljnih događaja u ljubavnom životu, na poslovnom planu i u oblasti zdravlja svim znakovima Zodijaka.

Jezero s NASA piše istoriju

Ovih dana počeo je projekat Američke aeronautičke i svemirske administracije koji će, kako god da se završi, ispisati novu stranicu svjetske istorije.

Iz NASA objašnjavaju za "Nezavisne": Zašto smo odabrali krater Jezero

PASADENA – Kejti Stak Morgan, zamjenica direktora NASA projekta Mars 2020 i glavni geolog na ovom projektu, koja je imala jednu od ključnih uloga u izboru lokacije slijetanja rovera "Persiverans" na Mars, za "Nezavisne" kaže da joj je bilo jako drago kada su joj kolege javile da su djeca u Jezeru pratila polijetanje rakete koja će rover odvesti na krater Jezero na Marsu.

U Jezeru uzbuđeni povodom lansiranja rovera: Presrećni smo

Načelnica opštine Jezero Snežana Ružičić rekla je povodom lansiranja rovera "Persiverens" na krater na Marsu koji je nazvan po ovoj opštini, da su presrećni i da nisu mogli da vjeruju da je NASA odabrala da njihov rover sleti na Mars na krater koji je dobio ime po maloj opštini iz RS i BiH.

Pratite uživo lansiranje rovera "Persiverens" na krater Jezero na Marsu

Američka svemirska agencija (NASA) danas lansira rover "Persiverens", koji treba da sleti na Mars i to u krater Jezero, koji je ime dobio po ovoj maloj opštini u RS i BiH.

Slijetanje rovera na Mars uživo preko video-bima u Jezeru

Opština Jezero planira da organizuje prenos preko video-bima lansiranja rovera Perseverance na krater na Marsu koji je nazvan upravo po ovoj opštini u BiH.

Rover NASA slijeće na krater Jezero na Marsu

BANJALUKA, JEZERO - Stanovnici male opštine Jezero, nedaleko od Mrkonjić Grada, sutra će biti u fokusu pažnje svjetske javnosti, jer Američka svemirska agencija lansira rover "Persiverens", koji treba da sleti na Mars i to u krater Jezero, koji je ime dobio po ovoj maloj opštini u RS i BiH.

Najčitanije