Martin Pamer

Pamer: Nema konflikta ni raspada BiH

SARAJEVO - Nema raspada Bosne i Hercegovine. To se neće desiti. Mislim da neće doći ni do nekog konflikta, ocijenio je u intervjuu za Dnevni avaz dosadašnji ambasador Austrije u BiH Martin Pamer.

Austrijski ambasador operisan u Tuzli: Dali su mi još jedan rođendan

Austrijski ambasador u BiH Martin Pamer operisan je u Centru za srce BH u Tuzli.

Pamer pismom odgovorio Dodiku

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik odbio je susret sa austrijskim ambasadorom Martinom Pamerom, jer je ''kao diplomatski predstavnik Austrije u BiH činio sve da do željene saradnje ne dođe".

Dodik odbio susret s austrijskim ambasadorom

BANJALUKA - Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik odbio je susret sa austrijskim ambasadorom Martinom Pamerom, jer je, kako navodi Dodik u pismu Pameru, "kao diplomatski predstavnik Austrije u BiH činio sve da do željene saradnje ne dođe".

Vigemark: Iduća godina veoma bitna za BiH

SARAJEVO - Šef Delegacije EU u BiH Lars-Gunar Vigermark rekao je danas da će iduća godina biti veoma bitna za BiH kada je riječ o evropskim integracijama i dodao da će u prvoj polovini 2019. BiH dobiti mišljenje Evropske komisije u kojem će biti "naznačene smjernice u smislu strategije i puta reformi koje ova zemlja treba da preduzme".

Ambasador Austrije nije fizički napadnut

TREBINJE, SARAJEVO - Ambasador Republike Austrije u BiH Martin Pamer u Trebinju nije fizički napadnut, nego je riječ samo o verbalnoj diskusiji, potvrđeno je u petak u ovoj ambasadi.

Ambasador Austrije: Napredak BiH ka EU je i u našoj koristi

SARAJEVO - Austrija podržava evropski put Bosne i Hercegovine ne samo zbog prijateljskih veza i zajedničke prošlosti, već zato što je stabilnost i napredak BiH i u njenoj koristi, izjavio je Martin Pamer, ambasador Republike Austrije u BiH.

Martin Pamer za “Nezavisne”: U BiH nema zajedničke vizije

Sve elite u BiH imaju veliku odgovornost prema svim građanima, bez obzira na etničku pripadnost i vjeroispovijest, da prevladaju prošlost i posvete se budućnosti, rekao je Martin Pamer, austrijski ambasador u BiH.

Najčitanije