Maska

Vraćen avion zbog odbijanja putnika da nosi masku

VALETA - Avion koji je poletio sa Malte ka gradu Katanija, na Siciliji, vraćen je na aerodrom jer je jedan od putnika odbio da nosi zaštitnu masku.

SZO: Nosite maske tokom porodičnih okupljanja za Božić

KOPENHAGEN - Svjetska zdravstvena organizacija (SZO) pozvala je Evropljane da nose zaštitne maske tokom porodičnih okupljanja za Božić.

Švedska registrovala rekordan broj zaraženih

STOKHOLM - Švedska Agencija za zdravlje registrovala je rekordnih 7.935 slučajeva zaraze virusom korona u posljednja 24 časa.

Rusi napravili masku od dijamanata i bijelog zlata, vrijedi bogatstvo

Zlatara iz Rusije "Mozi" napravila je zaštitnu masku od bijelog zlata i dijamanata koja ima basnoslovnu cijenu.

Direktori škola tuženi jer su insistirali na maskama?

BEOGRAD - Direktori više od 300 osnovnih i srednjih škola u Beogradu tuženi su zato što su uslovljavali učenike i zaposlene da nose zaštitne maske u školama, navodi Vesna Vojvodić Mitrović iz Granskog sindikata prosvjetnih radnika Srbije "Nezavisnost" u autorskom tekstu koji je prenio Blic.

Belgijska vlada pisala Djedu Mrazu: Nosi masku, peri ruke

Restriktivne mjere širom Evrope uslovile su da vlade mnogih zemalja daju instrukcije svima koji budu nosili kostime Djeda Mraza da drže distancu i da nose maske, prenio je Rojters.

Švedska akademija preporučuje nošenje maski

STOKHOLM - Švedska kraljevska akademija nauka pozvala je vlasti u toj zemlji da preispitaju odluku o nepreporučivanju nošenja maski radi sprečavanja širenja virusa korona tokom drugog talasa pandemije.

Pronađen dokaz efikasnosti zaštitnih maski za lice

VAŠINGTON - Studija koju je sproveo američki Univerzitet Vanderbilt pokazala je da nošenje maski umanjuje smrtnost od virusa na nekom području najmanje dva puta.

Austrijanci vjeruju da će maske ostati i poslije korone

BEČ - Velika većina Austrijanaca vjeruje da će nošenje zaštitnih maski i nakon krize u vezi s virusom korona ostati uobičajeno u Austriji, pokazuje istraživanje IMAS instituta.

Anesteziolog: Da gledate što i mi, nabili biste te maske na "njonje"

ZAGREB - Anesteziolog jedne zagrebačke bolnice, i sama zaražena virusom, objavila je na društvenim mrežama da mediji ne izvještavaju baš sasvim realno o stanju s krizom u vezi s koronom.

Najčitanije