Maska

Maska od zlata Indijca koštala 4.000 dolara

Indijac Šankar Kurade privukao je pažnju što lokalnog stanovništva što šire javnosti, kada je kao zaštitu u vrijeme korone počeo da nosi zlatnu masku za lice, čija je vrednost skoro 4.000 dolara.

Japanci napravili pametnu masku za lice

Maske za lice postale su obavezne u mnogim zemljama širom svijeta, tako da je vjerovatno bilo samo pitanje vremena kada će neko da stvori pametnu verziju, sa mogućnošću povezivanja na internet.

Odgovor Merkelove: Nosim masku u prodavnici, ali niste naletjeli na mene

Njemačka kancelarka Angela Merkel izjavila je da nikada nije viđena sa zaštitnom maskom jer, iako je nosi kada kupuje namirnice, krije gdje odlazi u kupovinu.

U FBiH obavezne maske u zatvorenom, i na otvorenom ako nema distance

SARAJEVO - U Federaciji BiH od danas je na snazi obaveza nošenja zaštitnih maski u zatvorenom prostoru, kao i na otvorenom ako nije moguće držati distancu od dva metra.

Priveden muškarac, nije htio u vozu da stavi masku

Na željezničkoj stanici u Zagrebu danas je došlo do incidenta kada je muškarac pokušao da uđe u voz, a nije htio da stavi masku.

Institut preporučio nošenje maski na otvorenom na većim okupljanjima

BANJALUKA - Branislav Zeljković, v.d. direktora JZU Institut za javno zdravstvo, naglasio je da sve preporuke Instituta ostaju na snazi.

Tiodorović: Ne razmišlja se o vanrednom stanju

BREOGRAD - Epidemiolog Branislav Tiodorović izjavio je danas da se ne razmišlja o ponovnom uvođenju vanrednog stanja ili policijskog časa zbog epidemije virusa korona, ali da će najvjerovatnije biti donesena mjera obaveznog nošenja maski u javnom prevozu, tržnicama, pijacama i zatvorenom prostoru uopšte.

Naučnici napravili masku koja ubija virus pomoću punjača

HAIFA - Izraelski naučnici su saopštili da su napravili zaštitnu masku za lice za višekratnu upotrebu koja može da uništi virus korona uz pomoć toplote preko punjača za mobilni telefon.

SAD: Bez maske nema ulaska u avion

Putnici američkih vazduhoplovnih kompanija koji odbiju da nose zaštintne maske mogli bi da budu spriječeni da se ukrcaju u avion, saopštila je grupacija Airlines for America.

Ljekovita svojstva kraljice cvijeća

Ruže su pune protivrječnosti! Ali ja sam bio odviše mlad da bih znao voljeti, riječi su Malog Princa iz književnog djela Antoana de Sent Egziperija.

Najčitanije