Maske

Velika analiza otkrila koliko su učinkoviti maske, pranje ruku i distanca

Nošenje maski jedna je od najučinkovitijih nefarmakoloških epidemioloških mjera za suzbijanje širenja virusa korona, najviše delta soja, pokazalo je novo istraživanje.

Tiodorović: Ako vakcinišemo 80 odsto skidamo maske

BEOGRAD - Epidemiolog prof. dr Branislav Tiodorović ocijenio je danas da ukoliko vakcinišemo 80 odsto ljudi, da će maske skinuti na proljeće.

Vrhovni sud Slovenije: Kazne zbog nenošenja maske neosnovane

LJUBLJANA - Vrhovni sud Slovenije je donio presudu da izricanje kazni za prekršaj osobama koje ne nose masku za lice u zatvorenim javnim prostorima tokom epidemije virusa korona nema pravnu osnovu.

Tojagić: Zaštitna odijela plaćana 22,50 KM, a fakturisana na 50 KM

BANJALUKA - Dragica Tojagić, sekretar Republičkog javnog tužilaštva, potvrdila je da se sumnja da je nabavna cijena zaštitnih odijela, koja je nabavljao Institut za javno zdravstvo RS, 22,50 KM po komadu, a da su Institutu fakturisana na iznos od 50 KM.

U Hrvatskoj počela skolska godina, đaci sa maskama u klupama

ZAGREB - U Hrvatskoj je danas počela nova školska godina za oko 460.000 učenika osnovnih i srednjih škola, a među njima je oko 37.000 đaka prvaka.

Fauči: Moguće ukidanje obaveze nošenja maski u zatvorenom

VAŠINGTON - Vodeći američki imunolog i medicinski savjetnik Bijele kuće Entoni Fauči najavio je da će smjernice za nošenje maski u zatvorenom prostoru uskoro biti promijenjene.

Politika pod maskama

Niti će sit ikad gladnog razumjeti, niti će sav narod konačno početi da nosi maske dok ih ne vidi na licima političara.

"Ukidanje obaveznog nošenja maski - neandertalsko razmišljanje"

NJUJORK - Američki predsjednik Džo Bajden rekao je da su odluke o ukidanju obaveznog nošenja maski, što su učinili guverneri Teksasa i Misisipija, jednake "razmišljanju neandertalaca" imajući u vidu da je sve više mrtvih zbog virusa korona.

Zaštitne maske i tišina umjesto šarenih kostima, muzike i plesa

Karneval predstavlja vrijeme šala, veselja, bogatih gozbi, maskenbala, vrijeme haosa, kada ne vrijede ni pravila ni poredak. Karneval je razdoblje ovozemaljske komedije koja prethodi kosmičkoj drami i obnovi.

Nabavljena zaštitna oprema za deset zdravstvenih ustanova u BiH

BANJALUKA - Akcija kompanije Hemofarm "Superheroji maske nose ispod očiju", u kojoj se tokom dva mjeseca dio sredstava od prodaje probiotika izdvajao za nabavku zaštitne opreme zdravstvenim ustanovama u BiH, rezultovala je kupovinom 2.800 zaštitnih odijela, 17.300 FFP2 maski i druge opreme vrijednosti 39.000 Konvertibilnih maraka za deset zdravstvenih ustanova u BiH.

Najčitanije