Maslinovo ulje

Pobijedite herpes na usni prirodnim putem

Herpes je virusna infekcija koja se manifestuje u obliku malih crvenih kvržica, napunjenih vodom.

Maslinovo ulje sprečava glavobolju

Maslinovo ulje sadrži prirodnu hemikaliju koja ublažava bolove poput lijeka ibuprofena. Ovaj podatak ide u prilog dosadašnjim tvrdnjama kako je mediteranska, odnosno dalmatinska ishrana najzdraviji izbor za dug život i zaštitu od bolesti.

Eliksir od dva sastojka koji pomlađuje i čisti jetru

Jetru, najveću žlijezdu u tijelu, najviše poznajemo po tome što iz organizma uklanja štetne materije, ali njena uloga još je veća. U njoj se skladišti željezo i određeni vitamini i glukoza koju jetra otpušta u krvotok kada je tijelu potrebno više šećera za energiju. Jetra takođe otpušta crvena krvna zrnca, insulin i druge hormone. Zato je jako važno da je ovaj organ uvek u top formi, a u tome mu možemo pomoći eliksirom od dva sastojka.

Maslinovo ulje čuva od krvnih ugrušaka

Istraživanja naučnika s New York University pokazuju kako redovno konzumiranje maslinovog ulja smanjuje rizik za nastanak krvnih ugrušaka.

Italija će zbog klimatskih promjena morati da uvozi maslinovo ulje

Italijani bi uskoro mogli da budu prinuđeni da uvoze značajnu količinu maslinovog ulja zbog pada proizvodnje koji je izazvan ekstremnim vremenskim uslovima, upozoravaju klimatolozi.

Italijani će verovatno morati da uvoze maslinovo ulje

​RIM - Italijani bi uskoro mogli da budu prinuđeni da uvoze značajnu količinu maslinovog ulja zbog pada proizvodnje koji je izazvan ekstremnim vremenskim uslovima, upozoravaju klimatolozi.

Proizvodnja maslinovog ulja u Italiji pala za skoro 60 odsto

​Proizvodnja maslinovog ulja u Italiji pala je za 57 odsto 2018. godine, zbog klimatskih uslova, što prošlu godinu čini jednom od najgorih do sada zabilježenih.

Dugotrajno sjedenje olakšava riba i bobičasto voće

Sjedenje je novo pušenje - upozorenje je doktora koje jasno govori o tome koliko je današnji način života, gdje provodimo i duže od osam sati sjedeći, štetan za zdravlje, naročito kada je riječ o uzrokovanju upala u tijelu.

Hrana koja sagorijeva masti

Ukoliko želite da oslabite, bilo bi poželjno da znate koja hrana sagorijeva masti i dobra je za gubitak kilograma.

Maslinovo ulje za ljepšu i zdraviju kosu

Kao što znate, od nekih kuhinjskih proizvoda možete napraviti zdrave i hranjive maske za kožu, lice i kosu. Na samom vrhu tih, za ljepotu korisnih namirnica nalazi se maslinovo ulje.

Najčitanije