Mastercard

Jelena Ristić: Novo doba digitalnih plaćanja

Jelena Ristić, direktorica za tržišta Srbije, Crne Gore i Bosne i Hercegovine u kompaniji Mastercard, osvrnula se na trendove koji su obilježili 2021. godinu, posebno kada su u pitanju beskontaktna i online plaćanja, te digitalna transformacija u platnoj industriji, a naručito u segmentu malih i srednjih preduzeća. Ona govori o sigurnosnim standardima koji Mastercard mrežu čine otpornom i pouzdanom ali i o tome kako sa svojim timom uvijek nastoji da podrži lokalne projekte koji potiču finansijsku inkluziju i održiv ekonomski rast zajednice.

Mastercard i SOS Dječija sela za još bolje uslove rada "SOS dnevnih centara"

SARAJEVO - Kompanija Mastercard u BiH u saradnji sa humanitarnom organizacijom SOS Dječija sela u BiH pokrenula je kampanju podrške online donacijama putem platforme www.sos-ds.ba, imajući u vidu važnost uloge svih nas pojedinačno kada je u pitanju posvećenost održivom razvoju, unapređenju digitalizacije i stvaranju boljih prilika za život lokalne zajednice.

Uvođenje kartičnog plaćanja pojednostavljuje poslovanje u BiH

Kompanija Mastercard u saradnji s revizorskom kućom Deloitte predstavlja rezultate posebnog ciklusa MasterIndex istraživanja u 2021. godini koje u fokus stavlja uticaj kartičnih plaćanja na sektor malih i srednjih preduzeća (MSP) u Bosni i Hercegovini, a s ciljem boljeg razumijevanja stavova i potreba MSP sektora u zemlji, kao i percepcije uticaja bezgotovinskih plaćanja i digitalnih tehnologija na njihovo svakodnevno poslovanje.

Nova Banka i Mastercard na tržište donose e-novčanik

Prateći savremene tehnološke trendove i zahtjeve klijenata, Nova banka je ove godine ponudila klijentima uslugu mobilnog i digitalnog bankarstva Smart Nova za fizička i pravna lica i omogućila im da bez dolaska u poslovnicu banke imaju pristup svim svojim računima, kao i proizvodima koje koriste kod Nove banke u bilo koje vrijeme.

Mastercard pogodnosti u CineStar kinima do kraja godine

Digitalni stil života i mimo pandemije je realnost modernog društva, pa tako i građani Bosne i Hercegovine idu u korak sa svijetom jer sve više prihvataju digitalne tehnologije kroz korištenje različitih vrsta uređaja kao i usluga, a na to ih podstiču brzina, jednostavnost i dostupnost digitalnih plaćanja.

Sigurna online plaćanja po svačijoj mjeri

Prosječan stanovnik BiH u svom novčaniku ima debitnu karticu, a 69% onih koji aktivno koriste kartice plaćaju na internetu, pokazala je MasterIndex BiH studija kompanije Mastercard iz 2020. godine. Ipak, tek svaki deseti online kupac se svrstava u redovne, to jest, one koji koriste prednosti online trgovine svake sedmice.

Šta sve može vaš telefon, a da to niste znali?

Prisjetite se svog prvog mobilnog telefona. Nešto starije generacije zasigurno će se sjetiti nekog starog modela koji vjerovatno nije imao čak ni kameru. Mogli ste ga koristiti za pozive i poruke i tada je to bilo ultimativno čudo tehnologije, a sigurno se s nostalgijom prisjećate i popularne "zmijice" i sličnih, starih igara. No, mobilni telefoni su u međuvremenu evoluirali do takvih razmjera da sada sa punim pravom nose naziv pametni uređaji. Posjeduju mnoštvo funkcija i aplikacija, te nam priskaču u pomoć u najrazličitijim situacijama. Na njemu vam je kalendar, vremenska prognoza, navigacija, elektronska pošta, kalkulator, zaista mnoštvo aplikacija od kojih većinu koristite svakodnevno. Ukratko, mobilni telefon je postao vaš lični asistent.

Kešom plaća manje od trećine građana

SARAJEVO - U skoro svakom novčaniku naših građana nalazi se po jedna debitna kartica, rezultati su najnovijeg MasterIndex Bosna i Hercegovina istraživanja koje je danas objavila kompanija Mastercard.

BiH u okruženju digitalnih tehnologija po potrebi savremenog potrošača

Mastercard vam donosi savjete za sigurnu online kupovinu i podsjeća da od sada možete plaćati EPBIH račune online i bez naknada!

"Mastercard" prikazao nove koncepte plaćanja računa

BELFAST - Kompanija za kreditne kartice "Mastercard" prikazala je nove tehnologije, poput virtuelne realnosti, u okviru rada na budućim konceptima plaćanja računa.

Najčitanije