Mateo Salvini

Salvini: Izbori mogući poslije ljeta

MILANO - Italija i dalje ima vremena da raspusti parlament i raspiše izbore poslije ljetnje pauze, rekao je zamjenik premijera Mateo Salvini listu "Korijere dela sera".

Salvini: Neo-nacisti su planirali atentat na mene

RIM - Italijanski ministar unutrašnjih poslova Mateo Salvini izjavio je da je grupa ukrajinskih neo-nacista, uhapšena zbog posjedovanja čitavog arsenala oružja, htjela da ga ubije.

Salvini negira da je uzimao novac od ruskih investitora

RIM - Zamjenik italijanskog premijera Mateo Salvini negirao je danas da je primio novac za svoju stranku od ruskih investitora, nakon što su se u medijima pojavile optužbe da je jedan od njegovih bliskih saradnika imao tajne susrete u Moskvi.

Salvini zatvorio "najveći centar za migrante" u Evropi

RIM - Italijanski ministar unutrašnjih poslova Mateo Salvini zatvorio je danas centar za migrante na Siciliji, koji je opisao kao najveći u Evropi, ističući da je priliv migranata smanjen otkako je stupio na dužnost prije godinu dana.

Marokanac ranio karabinjera, Salvini očekuje kaznu za primjer

RIM - Italijanski vicepremijer i ministar unutrašnjih poslova Mateo Salvini danas je, povodom ranjavanja šefa karabinjera u provinciji Fermo u regionu Marke, kojeg je napao Marokanac, poručio da niko ne smije da dira "anđele u uniformi".

Salvini Vučiću: Italija će tražiti brzi prijem Srbije u EU

RIM - Potpredsjednik italijanske vlade Mateo Salvini rekao je predsjedniku Aleksandru Vučiću da će Italija tražiti brzi prijem Srbije u Evropsku uniju.

Vučić Salviniju: Važna nam je vaša podrška na EU putu

RIM - Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić sastao se danas u Rimu sa potpredsjednikom italijanske vlade i ministrom unutrašnjih poslova Mateom Salvinijem, a glavne teme razgovora su bilateralni odnosi, podrška Italije Srbiji na evropskom putu i problemi u dijalogu sa Prištinom.

Salvini iznio emotivnu odbranu odluke da odbije migrante

RIM - Italijanski ministar unutrašnjih poslova Mateo Salvini, iznio je danas emotivnu obranu svoje odluke od prošlog ljeta da odbije da dozvoli migrantima na italijanskom brodu obalske straže da se iskrcaju u sicilijanskoj luci.

Salvini prijeti: Sudski ću goniti spasioce migranata

RIM - Italijanski ministar unutrašnjih poslova Mateo Salvini izjavio je da prikuplja dokaze kako bi sudski gonio osoblje holandskog broda "Si voć 3" .

Salviniju prijeti suđenje jer nije primio brod s migrantima

RIM - Italijanski ministar unutrašnjih poslova Mateo Salvini rekao je danas da je specijalni sud preporučio da mu se sudi jer prošle godine nije dozvolio da se 150 migranata iskrca na Siciliju sa spasilačkog broda.

Najčitanije