Materijal

Podijeljeni paketi sjemenskog materijala

ISTOČNO SARAJEVO - Predstavnici Agrarnog fonda grada Istočno Sarajevo podijelili su danas individualnim poljoprivrednim proizvođačima sa područja opština Istočno Novo Sarajevo i Istočna Ilidža oko 100 paketa sjemenskog materijala za proizvodnju na otvorenom.

Građevinarstvo u Austriji i Njemačkoj u teškim problemima

BEČ - Rat u Ukrajini izazvao je velike probleme po građevinare u Austriji i Njemačkoj, koji su suočeni sa nedostatkom građevinskog materijala i njegovim stalnim poskupljenjem zbog čega mogu stati građevinski radovi, a taj problem ne pogađa sve građevinske firme, nezavisno od veličine, pa i srpske preduzetnike.

Građevinski materijal ponovo poskupio, željezo prži cijenom

BANJALUKA, SARAJEVO, PRNJAVOR - Građevinski materijal na području BiH ovih je dana dodatno poskupio, a trend rasta cijena ovih proizvoda bi u narednom periodu mogao biti još veći.

Beton, adut modernog i sofisticiranog uređenja enterijera

Beton je uvijek bio popularan izbor, ali prijašnje površine betona u enterijerima su bile u ulozi podloge i uvijek su se prekrivale završnim slojem neke obloge - boje, keramike, drveta…

Supermaterijal budućnosti? "Lagan kao plastika, dvostruko čvršći od čelika"

Istraživači s MIT-a razvili su novi materijal koji je, kako kažu, jak poput čelika, ali ujedno i lagan poput plastike.

Samsung napravio "novi materijal" za Galaxy S22 uređaj

​Samsung je napravio "novi materijal" koji će koristiti u svom novom proizvodu - onaj napravljen od reciklirane plastike odbačenih ribarskih mreža.

Ukraden građevinski materijal sa gradilišta

ISTOČNO SARAJEVO - Sa gradilišta u ulici Kasindolskog bataljona juče je ukraden građevinski materijal, vlasništvo firme iz Pala, saopšteno je iz Policijske uprave Istočno Sarajevo.

Novi turistički materijal za bolju promociju Višegrada

VIŠEGRAD - Višegrad dočekuje Novu godinu sa novim atraktivnim promotivnim materijalima, koji će doprinijeti boljoj turističkoj promociji u narednoj sezoni, objavljeno je na sajtu Turističke organizacije opštine Višegrad.

Ukraden građevinski materijal sa vjerskog objekta

ISTOČNO SARAJEVO- Policija u Istočnom Novom Sarajevu traga za osobom koja je tokom izvođenja radova na vjerskom objektu u mjestu Tilava ukrala građevinski materijal.

Sofisticirane u odijelima od pliša

Iako se od pliša najčešće prave pidžame ili kućne trenerke, mnoge poznate dizajnerske kuće napravile su elegantna odijela od njega.

Bild: Kina prikuplja genetske podatke njemačkih trudnica?

Njemački dnevnik "Bild" tvrdi da Kina prikuplja genetske podatke njemačkih trudnica.

Evropi nedostaje građevinskog materijala

U Evropi vlada nestašica građevinskog materijala što vodi rastu cijena, prije svega drveta i metala.

Rasprodato 100.000 rasadnica

SANSKI MOST - Velika potražnja za sjemenskim materijalom prisutna je i ove godine na području općine Sanski Most, a u Zemljoradničkoj zadruzi "Agrisan" ističu kako je količina od 100.000 rasadnica unaprijed rasprodata.

Beton, adut modernog enterijera

Beton je uvijek bio popularan izbor, ali prijašnje površine betona u interijerima su bile u ulozi podloge i uvijek su se prekrivale završnim slojem neke obloge - boje, keramike, drveta… a danas je on ogoljen.

CIK u problemu zbog 123 tone papira koji treba Tužilaštvu

SARAJEVO, BANJALUKA - Centralna izborna komisija BiH ponovo je u problemu koji prijeti da ugrozi održavanje lokalnih izbora, i to iz razloga što nema gdje da skladišti izborni materijal jer im je Tužilaštvo BiH još ranije naredilo da ne smiju uništiti 123 tone izbornog materijala s opštih izbora 2018. godine.

Najčitanije