Matura

Lošiji rezultati male mature nego lani: Najbolje znanje pokazali učenici u Hercegovini

BANJALUKA, ISTOČNO SARAJEVO - Rezultati eksperimentalne male mature, koju su u junu radili učenici devetih razreda u 94 osnovne škole u Republici Srpskoj, pokazuju da su najbolji bili učenici iz Hercegovine, potvrđeno je "Nezavisnim" u Republičkom pedagoškom zavodu RS.

Za krađu testa za maturu do 3,5 godine zatvora

​BEOGRAD - Igor S. koji je osumnjičen da je iz štamparije Politika A.D. ukrao test iz matematike za malu maturu, biće saslušan danas u 11 sati, pišu Novosti.

Uhapšeni zbog krađe testova uložio žalbu sudiji

​BEOGRAD - Igor Stamenković, koji se sumnjči za krađu testova iz matematike, i njegov branilac podnjeli su večeras žalbu na rješenje kojim mu je određeno policijsko zadržavanje od 48 sati.

Šarčević o "curenju" testa: Tri osobe iz škole u Zemunu učestvovale u lancu

​Ministar prosvjete Srbije Mladen Šaršević rekao je za RTS da se danas desio propust prilikom projekta male mature i da su tri osobe ženskog pola učestvovale u tom lancu.

Banjalučki gimnazijalci obilježili četiri decenije mature

Kada je Momčilo Bajagić Bajaga napisao pjesmu "Moji drugovi" kao da je mislio na generaciju banjalučkih gimnazijalaca, koji su 1979. napustili školske klupe i kao biseri se rasuli po cijelom svijetu.

Više od 4.500 đaka na provjeri znanja

BANJALUKA - U 94 od 187 osnovnih škola u Republici Srpskoj danas i sutra se izvodi eksperimentalna mala matura iz matematike i srpskog jezika, a ovom provjerom znanja obuhvaćeno je više od 4.500 učenika devetih razreda.

Maturanti Građevinske škole uljepšali centar Banjaluke

BANJALUKA - Maturanti Građevinske škole u Banjaluci večeras su zablistali u svečanim odijelima i haljinama na Trgu Krajine gdje su u prisustvu najmilijih počeli proslavu mature.

Slavlje za kraj jedne lijepe životne etape maturanata Ekonomske škole

BANJALUKA - Na prepunom Trgu Krajine u Banjaluci večeras su se okupili maturanti Ekonomske škole kako bi proslavili kraj jedne lijepe životne etape.

Maturante SC "Gemit-Apeiron" ni loše vrijeme nije omelo da proslave kraj đačkih dana

BANJALUKA - Maturanti srednjoškolskog centra "Gemit-Apeiron" okupili su se večeras kako bi proslavili svoju maturu, a iz prepunog parka "Petar Kočić" poručili su da ovaj dan za njih ne predstavlja kraj školovanja.

Splav počeo da tone tokom maturske žurke

Nekoliko stotina maturanata iz više srednjih škola u Novom Sadu u petak je evakuacijom u posljednji čas izbjeglo utapanje u Dunavu tokom maturske žurke.

Najčitanije