Matura

Istarska policija istražuje navode medija o silovanjima maturantkinja

ZAGREB - Istarska policija potvrdila je danas da istražuje navode o slučajevima silovanja tokom događaja za maturante X-Jam na poluostrvu Lanterna kod Poreča, o kojima su pisali austrijski mediji.

Mala matura u Srpskoj: Na testovima i jezik bošnjačkog naroda

BANJALUKA - Eksperimentalna mala matura u svih 187 osnovnih škola u RS najvjerovatnije će biti organizovana krajem ove školske godine, a pored matematike i srpskog jezika uvešćemo i testove iz jezika bošnjačkog naroda za djecu koja izučavaju taj jezik, rekao je Predrag Damjanović, direktor Republičkog pedagoškog zavoda RS.

Ni pandemija nije izbacila iz mode maturske panoe

​DOBOJ - Ni moderne tehnologije ni društvene mreže, ali ni pandemija virusa korona nisu izbacili iz mode maturske panoe pa će nam se i ove godine svršeni dobojski srednjoškolci smješkati s fotografija izloženih u radnjama koje se nalaze u glavnoj dobojskoj saobraćajnici, u Ulici Svetog Save.

Na maturu će zajedno najviše dva razreda

BANJALUKA - Republički štab za vanredne situacije donio je u petak odluku da se od 1. juna završnim razredima osnovnih i srednjih škola dozvoli proslava mature, ali za ne više od 50 osoba na jednom mjestu, rekla je Natalija Trivić, ministarka prosvjete i kulture RS.

Upitne i maturske proslave i ekskurzije

BANJALUKA - Da li će učenici završnih razreda srednjih škola u Republici Srpskoj ove godine imati proslavu maturske večeri još je neizvjesno, smatraju direktori ovih obrazovnih ustanova, a takođe su upitne i ekskurzije.

Proslava male mature buni i učenike i nastavnike

BANJALUKA - Učenici završenog razreda osnovnih škola u RS malu maturu će ove godine prvi put proslaviti u prostorijama škole ili ustanovama kulture i sporta, ali mnogi roditelji i đaci još nisu s tim dovoljno upoznati.

Od sljedeće godine mala matura obavezna u Srpskoj

BANJALUKA - Ministar prosvjete i kulture Republike Srpske Natalija Trivić izjavila da će eksperimentalna mala matura biti održana ove godine u svih 187 osnovnih škola u Srpskoj, a planirano je da 2021. godine bude obavezna za sve učenike osnovne škole.

Velika matura ulazi u srednje škole

BANJALUKA - Uvođenje velike mature za završetak srednje škole biće jedna od aktivnosti u okviru reorganizacije rada Republičkog pedagoškog zavoda RS, a za koju je i Vlada RS usvojila informaciju na posljednjoj sjednici.

Gimnazijalci nakon 40 godina u učionicama punim uspomenama

SANSKI MOST - Generacija učenika Gimnazije u Sanskom Mostu koji su prije četiri decenije okončali srednjoškolsko obrazovanje proslavila je 40. godišnjicu mature.

Lošiji rezultati male mature nego lani: Najbolje znanje pokazali učenici u Hercegovini

BANJALUKA, ISTOČNO SARAJEVO - Rezultati eksperimentalne male mature, koju su u junu radili učenici devetih razreda u 94 osnovne škole u Republici Srpskoj, pokazuju da su najbolji bili učenici iz Hercegovine, potvrđeno je "Nezavisnim" u Republičkom pedagoškom zavodu RS.

Najčitanije