Maturanti

Banjaluka: U škole dostavljeno više od 3.000 rodnih listova

BANJALUKA - U osnovne i srednje škole, tokom akcije izdavanja izvoda iz matičnih knjiga rođenih, za maturante i prvačiće dostavljeno je oko 3.247 rodnih listova.

Maturanti žale što nisu otišli na ekskurziju

DOBOJ - Većina dobojskih maturanata koji se već pripremaju za odbranu maturskih radova i upis na fakultete više žale za ekskurzijom na koju nisu otišli, nego za maturskom zabavom, za koju nije izvjesno da li će biti održana.

Nova zanimanja pred malim maturantima

BANJALUKA, BIJELJINA - Mali maturanti u Republici Srpskoj prilikom izbora zanimanja na raspolaganju će imati i nekoliko novih smjerova, među kojima su i zanimanje tehničar multimedija, kao i fasader i monter suve gradnje - moler, kazali su nam direktori srednjih škola u RS.

Novo žarište u Njemačkoj, maturanti se zarazili na Pagu

Njemačke zdravstvene vlasti otkrile novo žarište virusa korona u distriktu Gepingen, sjeverno od Štutgarta, a riječ je o maturantima koji su se, kako javljaju njemački mediji, zarazili dok su bili na odmoru u Hrvatskoj.

Svi maturanti iz odjeljenja imaju prosjek 5.0

PRIJEDOR - Da se rad i trud isplati, pokazali su maturanti prijedorskog Srednjoškolskog centra. Naime, svih 27 učenika iz odjeljenja IV-2, smjer medicinski tehničar, u završnom razredu imali su prosjek 5.0.

O poruci profesorke maturantima priča cijela Srbija

"Ne zaboravite na Domanovića ako od vas budu tražili da pratite vođu ili da vam udare dangu. Nemojte! Time ćete prihvatiti život u mrtvom moru. Setite se Sofokleove Antigone. Nema predaje! Ako imate cilj i ideju u koju verujete, morate ih braniti." Ovako se profesorka srpskog jezika i književnosti u leskovačkoj Medicinskoj školi Milica Mišić oprostila od maturanata.

Besplatni rodni listovi za banjalučke maturante i prvačiće

BANJUALUKA - Grad Banjaluka će i ove godine besplatno izdavati izvode iz matičnih knjiga rođenih za učenike završnih razreda osnovnih i srednjih škola, koji su rođeni u Banjaluci, saopšteno je iz Gradske uprave.

Pozvali maturante da studiraju u Subotici

TREBINJE - Članovi Zavičajnog udruženja "Hercegovina" iz Subotice boravili su u Bileći i Trebinju, gdje su Udruženju "Sunce nam je zajedničko" koje okuplja roditelje i djecu sa posebnim potrebama uručili određenu materijalnu pomoć.

Diplomci i maturanti pozvani da ostanu u RS

BANJALUKA - Svečana promocija 13. generacije studenata i 10. generacije maturanata Srednjoškolskog centra "Ljubiša Mladenović", pod motom "Ostajte ovdje", upriličena je u petak na Univerzitetu PIM.

Banjalučki gimnazijalci obilježili četiri decenije mature

Kada je Momčilo Bajagić Bajaga napisao pjesmu "Moji drugovi" kao da je mislio na generaciju banjalučkih gimnazijalaca, koji su 1979. napustili školske klupe i kao biseri se rasuli po cijelom svijetu.

Najčitanije