Maturanti

Novo žarište u Njemačkoj, maturanti se zarazili na Pagu

Njemačke zdravstvene vlasti otkrile novo žarište virusa korona u distriktu Gepingen, sjeverno od Štutgarta, a riječ je o maturantima koji su se, kako javljaju njemački mediji, zarazili dok su bili na odmoru u Hrvatskoj.

Svi maturanti iz odjeljenja imaju prosjek 5.0

PRIJEDOR - Da se rad i trud isplati, pokazali su maturanti prijedorskog Srednjoškolskog centra. Naime, svih 27 učenika iz odjeljenja IV-2, smjer medicinski tehničar, u završnom razredu imali su prosjek 5.0.

O poruci profesorke maturantima priča cijela Srbija

"Ne zaboravite na Domanovića ako od vas budu tražili da pratite vođu ili da vam udare dangu. Nemojte! Time ćete prihvatiti život u mrtvom moru. Setite se Sofokleove Antigone. Nema predaje! Ako imate cilj i ideju u koju verujete, morate ih braniti." Ovako se profesorka srpskog jezika i književnosti u leskovačkoj Medicinskoj školi Milica Mišić oprostila od maturanata.

Besplatni rodni listovi za banjalučke maturante i prvačiće

BANJUALUKA - Grad Banjaluka će i ove godine besplatno izdavati izvode iz matičnih knjiga rođenih za učenike završnih razreda osnovnih i srednjih škola, koji su rođeni u Banjaluci, saopšteno je iz Gradske uprave.

Pozvali maturante da studiraju u Subotici

TREBINJE - Članovi Zavičajnog udruženja "Hercegovina" iz Subotice boravili su u Bileći i Trebinju, gdje su Udruženju "Sunce nam je zajedničko" koje okuplja roditelje i djecu sa posebnim potrebama uručili određenu materijalnu pomoć.

Diplomci i maturanti pozvani da ostanu u RS

BANJALUKA - Svečana promocija 13. generacije studenata i 10. generacije maturanata Srednjoškolskog centra "Ljubiša Mladenović", pod motom "Ostajte ovdje", upriličena je u petak na Univerzitetu PIM.

Banjalučki gimnazijalci obilježili četiri decenije mature

Kada je Momčilo Bajagić Bajaga napisao pjesmu "Moji drugovi" kao da je mislio na generaciju banjalučkih gimnazijalaca, koji su 1979. napustili školske klupe i kao biseri se rasuli po cijelom svijetu.

Maturanti pretukli policajca

U beogradskoj ulici Marijane Gregoran na Karaburmi u OŠ Jovan Popović, grupa maturanata napala je policajca L.J.

Maturanti SC "Ljubiša Mladenović" opraštaju se od školskih klupa

BANJALUKA - Ushićeni maturanti Srednjoškolskog centra "Ljubiša Mladenović" okupili su se večeras ispred Hrama Hrista Spasitelja u Banjaluci i sa nestrpljenjem čekali proslavu mature.

Maturanti u Doboju se odrekli skupih odjela, novac donirali u humanitarne svrhe

DOBOJ - Umjesto skupih odijela, maturanti Saobraćajne i elektroškole, đaci III-3 smjer elektroničari i električari odlučili su da večeras na matursko veče obuku crne pamučne majice sa imitacijom košulje i kravate, a novac kojim su trebali da kupe sakoe, pantalone, košulje i kravate doniraju u humanitarne svrhe.

Najčitanije