Međa

"Balkanska međa" večeras u bioskopu na otvorenom

BIJELJINA - Prikazivanjem filma "Balkanska međa" u bioskopu na otvorenom u Bijeljini večeras počinju "Pantelinski dani" sa bogatim programom uoči praznika Svetog Pantelejmona, zaštitnika grada, koji se slavi u petak, 9. avgusta.

Bratu lopatom razbio glavu na međi

GRADIŠKA - Sedamdesetogodišnji Ljubo Popović iz Gradiške uhapšen je zbog sumnje da je lopatom u ponedjeljak razbio glavu svom bratu Miri (63) i nanio mu teške povrede.

Biković: "Balkanska međa" šalje antiratnu poruku

Beograd će 9. maja svečano obilježiti Dan pobjede nad fašizmom u Drugom svjetskom ratu, a četrvrti put zaredom, biće organizovana šetnja "Besmrtni puk", a potom i veliki koncert istaknutih ruskih i srpskih umjetnika i ansambala i projekcija filma "Balkanska međa" u kojem jednu od glavnih uloga igra glumac Miloš Biković.

Vukosavljević: Otkazivanje "Balkanske međe" upliv politike u kulturu

BEOGRAD - Otkazivanje projekcije filma "Balkanska međa" u Bujanovcu predstavlja cenzuru i pokušaj snažanog upliva politike u kulturu, što je opasno i neprihvatljivo, izjavio je ministar kulture i informisanja Srbije Vladan Vukosavljević.

Film "Balkanska međa" zabranjen u Bujanovcu

Srpsko-ruski film "Balkanska međa", inspirisan ratnim događajima na Kosovu i Metohiji 1999. godine, neće se prikazivati u Domu kulture u Bujanovcu, iako je to ranije bilo najavljeno.

Srećković: Tajms podržavao bombardovanje, pa je i reakcija očekivana

Glumac Aleksandar Srećković Kubura reagovao je na pisanje Tajmsa o filmu "Balkanska međa", koji ovih dana puni bioskopske sale u Srbiji i Rusiji.

Biković: Ako Britanci pozivaju na cenzuru filma onda imaju većih problema od Brexita

BEOGRAD - Velika Britanija je važila za kolijevku demokratije, i ako je zaista tačno da neko poziva na cenzuru filma, kao umjetničkog djela, onda mi se čini da Britanci imaju većih problema od Brexita, kazao je Tanjugu Miloš Biković poslije komentara londonskog Tajmsa da film "Balkanska međa"svojim prikazom nedavne balkanske istorije potkopava regionalni mir.

"Times" oštro kritikovao film "Balkanska međa"

LONDON - Britanski "Times" oštro je napao film "Balkanska međa" ocijenivši da svojim prikazom nedavne balkanske istorije potkopava regionalni mir. U komentaru objavljenom 31. marta film se istovremeno stavlja u kontekst "meke sile" Rusije.

Održana banjalučka premijera filma "Balkanska međa"

Premijera novog filmskog ostvarenja "Balkanska međa" koji je rađen u srpsko-ruskoj produkciji održana je u banjalučkom "Cineplexxu Palas".

Premijera "Balkanske međe" u Beogradu

Srpska publika sinoć je imala priliku premijerno da pogleda film "Balkanska međa" u beogradskom Centru "Sava".

Najčitanije