Med

Arapi se slade bh. medom, korona pojačala domaću prodaju

BANJALUKA, SARAJEVO - U BiH su prošle godine uvezene 334 tone meda, dok je izvoz iznosio tek 23 tone. Ovo pokazuje da BiH nema ozbiljnu proizvodnju meda, ali kako kažu pčelari, domaći med ima izuzetan kvalitet po kojem bi trebalo da budemo poznati.

Med i orasi, moćna kombinacija za savršeno zdravlje

Još od prastarih vremena med i orasi su simbol zdravlja, snage i potencije. Koristili su ih još Stari Egipćani, a danas su dio svakog priručnika alternativne medicine. Ovaj spoj je idealan za povećanje plodnosti i libido, kako kod žena tako i kod muškaraca.

Recept za prirodni lijek protiv kašlja idealan i za djecu

​Tokom hladnijih mjeseci prehlade i kašlja gotovo nitko nije pošteđen. Umjesto brojnih sirupa i pastila iz apoteke, predlažemo vam jedan domaći lijek protiv kašlja, bez nuspojava i teškog padanja na želudac, koji mogu koristiti i najmlađi članovi porodice.

Čudna, ali moćna kombinacija, narodni lijek za mnoge bolesti

Nezamjenjiv u ishrani, crveni luk sadrži mnoštvo korisnih sastojaka, zbog čega je izuzetno djelotvoran kod određenih zdravstvenih tegoba.

Apiterapija sve popularnija u USK: Vazduh iz košnica jača imunitet

BIHAĆ - Zdravstveni tretmani putem apiterapije, odnosno udisanja zraka iz pčelinjih košnica, sve se više praktikuju na području Unsko-sanskog kantona, gdje već postoji i djeluje nekoliko apikomora koje služe u pomenute svrhe.

Želatin protiv bolova u grlu od đumbira i limuna

Đumbir, limun i med pomažu u jačanju imuniteta, ali i kod zimskih bolesti praćenih grloboljom. Uz ovaj recept taj pripravak će vam uvijek biti dostupan u frižideru.

Prinos meda skroman ili nikakav

ŠAMAC - Predsjednik šamačkog Udruženja pčelara "Maslačak" Aleksandar Malić izjavio je da je ova godina jedna od najlošijih za pčelare koji su imali skroman ili nikakav prinos meda, navodeći kao primjer da su vlasnici 50 košnica imali oko 100 kilograma meda za vlastite potrebe.

Da li biste kupiti teglicu meda od 2.300 dolara?

Manuka med stiže nam iz Novog zelanda prodaje po cijeni od 2.700 dolara za 230 grama.

Hercegovački med na tržištu Švedske

TREBINJE - Agrarni fond grada Trebinja pronašao je put za izvoz meda u Švedsku koji bi u tu zemlju trebalo da bude plasiran najakasnije za petnaestak dana, rekao je Srni direktor Agrarnog fonda Trebinje Veselin Dutina.

Da li biste probali Bentley med?

​Bentley brend je upravo predstavio svoju prvu kolekciju meda. Postavljene na ivici Bentley proizvodnog pogona, dvije nacionalne košnice u kojima se nalazi 120.000 britanskih Apis Mellifera pčela, proizvele su svoj prvi med.

Najčitanije