Med

Banjalučanin medom obmanjivao kupce

BANJALUKA - Policijski službenici Policijske uprave Banjaluka podnijeli su danas izvještaj Okružnom javnom tužilaštvu Banjakuka protiv Banjalučanina J.K. zbog sumnje da je obmanjivao potrošače prodajom nekvalitetnog meda te da nije uredno vodio poslovne knjige.

"Zaposlio" medvjede kao degustatore meda i dobro zaradio

Proizvođač meda iz Turske Ibrahim Sedef imao je mnoge neprospavane noći jer su mu medvjedi noću uništavali košnice i zalihe meda, ali je uspio da sve preokrene u svoju korist i poveća zaradu.

Lavanda, med i jogurt smiruju posljedice pretjeranog sunčanja

Dešava se da ljeti pretjeramo sa sunčanjem, na šta nas opominju crvenilo i neprijatan osjećaj na koži. Ali i za to postoji rješenje.

Pileći ražnjići s medom

Zdrava kombinacija pilećeg mesa bogatog proteinima, i meda, idealan je odabir za zdrav ručak, uz koji možete spremiti omiljeni prilog u vidu pečenog krompira.

Otvorena izložba meda i pčelinjih proizvoda

MODRIČA - U Modriči je danas, u okviru manifestacije "Ljeto u Modriči", otvorena Deveta izložba meda i pčelarskih proizvoda na kojoj učestvuje 15 izlagača iz ove opštine, Šamca, Petrova i Gradačca.

"Dani meda" u Semberiji okupili domaće pčelare

BIJELJINA - Trodnevna manifestacija "Dani meda u Semberiji" okupila je na gradskom trgu u Bijeljini 15 domaćih izlagača i njihovih gostiju iz Šamca, Modriče, Gornje Pilice, Ozrena, Brčkog i Klenja.

Kiša i medvjedi dokusurili prinose meda

BIHAĆ - Nepovoljne vremenske prilike tokom ove godine znatno su ugrozile pčelarsku proizvodnju na području Unsko-sanskog kantona, što će rezultirati rekordno niskom proizvodnjom meda, kažu u udruženjima koja okupljaju pčelare.

Medvjed uništio košnice pa se počastio medom

SANSKI MOST - Na širem području sela Dabar, u zaseoku Crnovode, medvjed je uništio pčelinjak s velikim brojem košnica te pričinio veliku materijalnu štetu.

Kiša i mraz zagorčali med

BANJALUKA, TREBINJE - Kiša i loše vrijeme smanjenjiće ovogodišnje prinose pčelarima u Republici Srpskoj za 50 odsto, a možda čak i više.

Kiše prepolovile prinos meda u Semberiji

Česte kiše u prethodna tri mjeseca u kojem su se trebala razviti pčelinja društva, ugrozile su bagremovu pašu, a pčele ostale bez medobranja. Semberski pčelari zabrinuti. Ovogodišnja medonosna sezona jedna je od lošijih koju pamte.

Najčitanije