Med

Apiterapija sve popularnija u USK: Vazduh iz košnica jača imunitet

BIHAĆ - Zdravstveni tretmani putem apiterapije, odnosno udisanja zraka iz pčelinjih košnica, sve se više praktikuju na području Unsko-sanskog kantona, gdje već postoji i djeluje nekoliko apikomora koje služe u pomenute svrhe.

Želatin protiv bolova u grlu od đumbira i limuna

Đumbir, limun i med pomažu u jačanju imuniteta, ali i kod zimskih bolesti praćenih grloboljom. Uz ovaj recept taj pripravak će vam uvijek biti dostupan u frižideru.

Prinos meda skroman ili nikakav

ŠAMAC - Predsjednik šamačkog Udruženja pčelara "Maslačak" Aleksandar Malić izjavio je da je ova godina jedna od najlošijih za pčelare koji su imali skroman ili nikakav prinos meda, navodeći kao primjer da su vlasnici 50 košnica imali oko 100 kilograma meda za vlastite potrebe.

Da li biste kupiti teglicu meda od 2.300 dolara?

Manuka med stiže nam iz Novog zelanda prodaje po cijeni od 2.700 dolara za 230 grama.

Hercegovački med na tržištu Švedske

TREBINJE - Agrarni fond grada Trebinja pronašao je put za izvoz meda u Švedsku koji bi u tu zemlju trebalo da bude plasiran najakasnije za petnaestak dana, rekao je Srni direktor Agrarnog fonda Trebinje Veselin Dutina.

Da li biste probali Bentley med?

​Bentley brend je upravo predstavio svoju prvu kolekciju meda. Postavljene na ivici Bentley proizvodnog pogona, dvije nacionalne košnice u kojima se nalazi 120.000 britanskih Apis Mellifera pčela, proizvele su svoj prvi med.

Sanski med zaslađen nagradama

SANSKI MOST - Na prestižnom 14. međunarodnom sajmu meda "Medena Tuzla", koji je održan u istoimenom gradu, članovi Udruženja pčelara "Sana med" iz Sanskog Mosta okitili su se brojnim nagradama i priznanjima.

Banjalučanin medom obmanjivao kupce

BANJALUKA - Policijski službenici Policijske uprave Banjaluka podnijeli su danas izvještaj Okružnom javnom tužilaštvu Banjakuka protiv Banjalučanina J.K. zbog sumnje da je obmanjivao potrošače prodajom nekvalitetnog meda te da nije uredno vodio poslovne knjige.

"Zaposlio" medvjede kao degustatore meda i dobro zaradio

Proizvođač meda iz Turske Ibrahim Sedef imao je mnoge neprospavane noći jer su mu medvjedi noću uništavali košnice i zalihe meda, ali je uspio da sve preokrene u svoju korist i poveća zaradu.

Lavanda, med i jogurt smiruju posljedice pretjeranog sunčanja

Dešava se da ljeti pretjeramo sa sunčanjem, na šta nas opominju crvenilo i neprijatan osjećaj na koži. Ali i za to postoji rješenje.

Najčitanije