Medeno polje

Srbi iz Medenog Polja: Napustićemo ognjišta ako se dosele migranti

BOSANSKI PETROVAC - Dovođenje migranata u Medeno Polje, kod Bosansko Petrovca, dovelo bi do ponovnog iseljavanja Srba s tih prostora.

Radanović: Migranti ne bi ni htjeli u Medeno Polje

Srbi će svojim tijelima zaštititi i spriječiti izmještanje migranata iz Bihaća u Medeno Polje, kod Bosanskog Petrovca, rekao je u intervjuu za "Nezavisne" Đorđe Radanović, predsjednik Odbora za zaštitu prava Srba u Federaciji BiH.

Srbi neće migrante u Medenom Polju

BIHAĆ, BANJALUKA - Republika Srpska, ali i stanovnici opština u Federaciji BiH, prije svih oni u Bosanskom Petrovcu, neće dozvoliti da se na lokaciji Medenog Polja uspostavi migrantski kamp, najavljujući da će blokadom puta Drvar - Bosanski Petrovac spriječiti eventualno premještanje migranata iz Bihaća.

"Neprihvatljivo premještanje migranata u Medeno polje"

BANJALUKA - Milorad Dodik, srpski član Predsjedništva BiH kazao je da je premještanje migranata u Medeno polje neprihvatljivo te da bi to moglo otjerati i ono malo srpskih povratnika u tom mjestu.

"Srbi će blokadom puta spriječiti smještanje migranata u Medeno Polje"

BIHAĆ - Srbi će blokadom puta Drvar-Bosanski Petrovac spriječiti eventualno premještanje migranta iz Bihaća u srpsko selo Medeno Polje jer bi realizacija takve odluke predstavljala kršenje Aneksa sedam Dejtonskog mirovnog sporazuma, rekao je Srni predsjednik Odbora za zaštitu prava Srba u Federaciji BiH (FBiH) Đorđe Radanović.

Medeno polje opet opcija za migrante u USK

BIHAĆ - Operativna grupa za migrantsku krizu u Unsko-sanskom kantonu zatražila je od nadležnih institucija da još jednom razmotre mogućnost o uspostavljanju prihvatnog centra za migrante na lokalitetu poljoprivredne farme u mjestu Medeno polje, nadomak Bosanskog Petrovca. Obrazloženo je to time da dolaze hladnije vremenske prilike te da, prema procjenama, više od dvije hiljade migranata boravi u neadekvatnom smještaju bez čvrstog krova nad glavom.

Srbi u FBiH pitaju potpisnice Dejtona: Da li postoji Aneks 7?

SARAJEVO - Odbor za zaštitu prava Srba u Federaciji BiH uputio je danas otvoreno pismo ambasadorima zemalja i svjedoka potpisnica Dejtonskog sporazuma, u kojem postavljaju pitanje da li Aneks 7, pod nazivom Sporazum o izbeglicama i raseljenim licima, još važi ili ne.

Vanredna sjednica u B. Petrovcu: Nemamo uslove da primimo migrante

BOSANSKI PETROVAC - Opštinsko vijeće Bosanski Petrovac usvojilo je danas rezoluciju kojom od Vlade Unsko-sanskog kantona zahtijeva da odustane od prijedloga da centar za migrante bude smješten u Medenom polju u ovoj opštini, u protivnom uslijediće blokada magistralnog puta prema Bihaću.

Na vidiku reciklažno dvorište u Medenom polju

BANJALUKA - Reciklažno dvorište prema planu Gradske uprave trebalo bi da bude izgrađeno na lokaciji Medenog polja u naselju Ada.

Rošić: Medeno polje nije srpska, već bosanska zemlja

BIHAĆ - Vlada Unsko-sanskog kantona uputila je danas Ministarstvu bezbjednosti Bosne i Hercegovine Odluku o saglasnosti na privremeni smještaj migranata u poljoprivrednim halama na području Medenog polja, opština Bosanski Petrovac.

Najčitanije