Medicinska sredstva

Predsjednica Komisije dala ostavku pred odluku o ruskim lijekovima

BANJALUKA - Tijana Kovačević, predsjednica Komisije za lijekove u Agenciji za lijekove i medicinska sredstva BiH, podnijela je ostavku na tu funkciju kao i na članstvo u samoj komisiji.

Lijek Flavamed povučen sa tržišta BiH

Sa tržišta BiH povučen je lijek Flavamed 15 mg/5 ml oralna otopina zbog sumnje u neispravnost kvaliteta lijeka.

Nova prava u FZO RS: Od 1. jula lakše do medicinskih sredstava

​BANJALUKA - Fond zdravstvenog osiguranja RS (FZO RS) od 1. jula uvodi nova prava iz zdravstvenog osiguranja, pa će, između ostalog, početi da finansira inhalator koji je isključivo namijenjen oboljelima od cistične fibroze, što do sada nije bio slučaj.

Veće plate radnicima Agencije za lijekove: "Računamo da je to simbolično"

SARAJEVO - Predstavnici Agencije za lijekove i medicinska sredstva BiH održali su 19. decembra sastanak s ministrom civilnih poslova BiH Adilom Osmanovićem na kojem je dogovoreno da se krene u proceduru povećanja plata zaposlenima u Agenciji.

Sa tržišta BiH povučeni lijekovi za krvni pritisak koji mogu izazvati rak

SARAJEVO - Agencija za lijekove i medicinska sredstva Bosne i Hercegovine donijela je odluku da se sa tržišta povuku lijekovi koji sadrže aktivnu supstancu valsartan, kineskog proizvođača Zhejiang Huahai Pharmaceutical Co. Ltd.

Odobrena registracija novih lijekova

SARAJEVO, BANJALUKA - Komisija za lijekove pri Agenciji za lijekove i medicinska sredstva BiH u posljednjih nešto više od mjesec dana riješila je oko 200 zahtjeva za registraciju novih lijekova koji su čekali mjesecima.

Najčitanije