Medicinski fakultet

Banjalučki studenti medicine među najboljima na svijetu

BANJALUKA - Da Medicinski fakultet u Banjaluci školuje dobre buduće ljekare koji pokazuju odlične rezultate na međunarodnoj sceni, dokaz su i Sonja Ukmar, Dinko Osmančević, Pavle Karan, Nikola Vranješ i Marko Vujmilović, studenti ovog fakulteta, koji su pod mentorstvom Vlastimira Vlatkovića, nefrologa UKC-a RS i profesora Medicinskog fakulteta, na takmičenju iz medicine "International Medical Tournament" u Rusiji osvojili peto mjesto u svijetu.

Poznata imena optuženih za namještanje ispita na Medicinskom fakultetu u Sarajevu

SARAJEVO - Opštinski sud u Sarajevu potvrdio je optužnicu protiv profesora i uposlenika na Medicinskom fakultetu u Sarajevu te drugih posrednika zbog uzimanja novca radi namještanja ispita na ovoj visokoškolskoj ustanovi.

Medicinski fakultet započeo proceduru izdvajanja iz sarajevskog Univerziteta

SARAJEVO - Na hitnoj vanrednoj sjednici Nastavno-naučnog vijeća Fakulteta, održanoj juče, advokat Medicinskog fakulteta nakon što je prisustvovao sjednici Upravnog odbora, upoznao je Vijeće sa procedurom, koja nije u skladu ni sa zakonom niti sa poslovnikom o radu Upravnog odbora a koja je prethodila donošenju nezakonite odluke o razrješenju dekana Medicinskog fakulteta.

Medicinski fakultet proslavio 40-ti rođendan

BANJALUKA – Na svečanoj akademiji, organizovanoj danas u Banskom dvoru u Banjaluci, proslavljeno je 40 godina postojanja Medicinskog fakulteta Univerziteta u Banjaluci.

Medicinskom fakultetu donirano 60 ortopedskih papuča

BANJALUKA - Tehnički direktor Fabrike obuće "Bema" iz Banjaluke Marinko Umičević donirao je danas Medicinskom fakultetu Univerziteta u Banjaluci 60 pari ortopedskih papuča-klompi za potrebe ljekara i medicinskih sestara Dentalne klinike.

Hapšenje zbog namještanja ispita na Medicinskom fakultetu u Sarajevu

SARAJEVO - Više osoba trenutno je pod istragom zbog sumnje da su na Medicinskom fakultetu u Sarajevu uzimali novac kako bi namještali ispite, prenose federalni medji.

Najbolji student Medicinskog fakulteta dobio posao na UKC-u RS

BANJALUKA - Najbolji diplomac Medicinskog fakulteta u Banjaluci Mladen Đurić zasnovao je radni odnos u Univerzitetskom kliničkom centru /UKC/ Republike Srpske.

Škrbić: Fakultete u Banjaluci i Foči udružiti u Medicinski univerzitet Srpske

BANJALUKA - Dekan Medicinskog fakulteta Univerziteta u Banjaluci Ranko Škrbić smatra da bi ovaj i Medicinski fakultet u Foči trebalo udružiti u medicinski univerzitet Republike Srpske, po ugledu na evropske prijestonice.

Otvorena Dentalna klinika banjalučkog Medicinskog fakulteta

BANJALUKA - Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik, premijer Željka Cvijanović i dekan banjalučkog Medicinskog fakulteta Ranko Škrbić otvorili su danas Specijalistički centar "Dentalna klinika" u Univerzitetskom kampusu u Banjaluci.

Studenti banjalučkog Medicinskog fakulteta državni prvaci u pružanju prve pomoći

BANJALUKA - Bezrezervna želja da pomažu drugima dovela je Sekciju za pružanje prve pomoći Medicinskog fakulteta u Banjaluci do pobjede na državnom takmičenju u pružanju prve pomoći.

Najčitanije