Medicinski otpad

Runić: Otpad iz Italije i dalje u Drvaru, ništa nije urađeno

DRVAR- Nelegalno uskladišteni otpad iz Italije i dalje je u Drvaru, obećanja nisu ostvarena i građani gube strpljenje, rekla je danas Srni načelnik ove opštine Dušica Runić.

I danas protest Drvarčana zbog otpada iz Italiije

DRVAR - Drvarčani su i danas mirno protestovali zbog skladištenja tekstilnog otpada iz Italije na području ove opštine, zahtijevajući da se utvrdi kako je tu dospio i da li je otrovan.

Opasni otpad i u Drvaru, firma registrovana na adresi opštine

DRVAR - Dušica Runić, načelnik opštine Drvar, rekla je da je otpad iz Italije preko noći istovaren i na dvije lokacije u Drvaru.

Uklonili farmaceutski otpad koji je pronađen kod Mrkonjić Grada

MRKONJIĆ GRAD - Farmaceutski otpad, koji je u martu pronađen kod Jasenovih Potoka, opština Mrkonjić Grad, uklonjen je radi zaštite zdravlja stanovništva, životne sredine, te suzbijanja daljih potencijalnih rizika.

Tender poništen, opasni medicinski otpad pokupljen

MRKONJIĆ GRAD - Opasni medicinski otpad, koji je pronađen kod mrkonjićkog sela Jasenovi Potoci, privremeno je zbrinut, odnosno prikupljen u velike vreće, koje su potom prekrivene najlonom kako ne bi kisnule, a radi se na tome da ne prezimi u prirodi.

Medicinski otpad na području Mrkonjić Grada još nije uklonjen

MRKONJIĆ GRAD - Iako su prošla tri mjeseca od kada je Inspektorat RS ocijenio da u najkraćem roku treba ukloniti deponije medicinskog otpada kod mrkonjićkog sela Jasenovi Potoci, stari lijekovi i ostali medikamenti još su na toj lokaciji.

Niko neće odgovarati zbog medicinskog otpada kod Mrkonjić Grada

MRKONJIĆ GRAD - Dvije veće deponije medicinskog otpada, na kojima su i lijekovi stariji od 26 godina, pronašli su inspektori kod mrkonjićkog sela Jasenovi Potoci, a onaj ko je istresao te medikamente na ovu lokaciju ostaće nekažnjen jer nije moguće utvrditi o kome se radi.

Policija i inspekcije na nogama zbog medicinskog otpada u Mrkonjić Gradu

MRKONJIĆ GRAD - Inspekciji je prijavljeno da je blizu mrkonjićnog sela Jasenovi Potoci neko istresao veliku količinu medicinskog otpada, zbog čega su na teren danas, u vanrednu kontrolu, otišli republički farmaceutski inspektor, ali i policija.

UKC RS uskladišti više od 600 tona medicinskog otpada godišnje

BANJALUKA - Univerzitetski klinički centar RS jedina je zdravstvena ustanova u RS koja zbrinjava više od 600 tona medicinskog otpada godišnje na zakonom regulisan i ekološki prihvatljiv način te za to posjeduje ekološku dozvolu, poručeno je s konferencije s međunarodnim učešćem "Upravljanje medicinskim otpadom", koja je održana u UKC RS.

Najčitanije