Mediji

Mač iz Vrbasa tema svjetskih medija

BANJALUKA - Mač koji prema pretpostavkama arheologa datira od kraja 13. do početka 15. vijeka, koji je prije nekoliko dana izvučen iz Vrbasa u Banjaluci, postao je tema svjetskih medija.

Twitter zabranjuje reklamiranje medija koje kontrolišu države

Kompanija Twitter saopštila je da će na svojoj društvenoj mreži proširiti zabranu reklamiranja medija koje sponzorišu države.

FACEBOOK JE PROŠLOST? Koje društvene mreže koriste mladi

Iako većina korisnika zna samo za one najpoznatije mreže, kada otvorite neku od "prodavnica" aplikacija za mobilne telefone, vidjećete na stotine društvenih mreža koje se svakodnevno pojavljuju, priključuju i gase.

Ugašena skoro četvrtina medija u Srbiji

BEOGRAD - Od 2.200 medija registrovanih u Agenciji za privredne registre Srbije, ugašeno je 514, dok je aktivno 1.518, saopšteno je iz Udruženja novinara Srbije /UNS/.

Konferencija u Banjaluci: Mediji nisu inicijatori govora mržnje

BANJALUKA - U online medijskom spektru u Bosni i Hercegovini prisutan je govor mržnje, predominantno u komentarima anonimnih čitalaca, rečeno je na konferenciji "Onlajn mediji kao generatori govora mržnje", koja je održana u Banjaluci.

Novinari traže istragu zbog prisluškivanja, OBA i Tužilaštvo nijemi

BANJALUKA, SARAJEVO - Novinari u BiH zatražili su hitnu istragu nakon što je Milorad Dodik, predsjedavajući Predsjedništva BiH, izjavio da Obavještajno-bezbjednosna agencija (OBA) BiH prisluškuje pojedine medije u regionu te naveo i protokolarni broj naredbe koja se na to odnosi.

Štrahe podnio prijavu protiv njemačkih medija

BEČ - Doskorašnji austrijski vicekancelar i bivši lider Slobodarske partije Austrije (FPO) Hajnc-Kristijan Štrahe podnio je krivičnu prijavu protiv njemačkog magazina "Spiegel" i dnevnika "Süddeutsche Zeitung" u vezi s takozvanom "Aferom Ibica", koja je dovela do njegovo političkog pada i pada vlade.

Berton i Fild u kolumni za "Nezavisne": Oslobodimo medije

Sloboda medija ključni je stub demokratije i osnova na kojoj se grade društva u kojima se poštuju građanska prava i temeljne slobode. Zabrinjavajuće je da je samo postojanje slobode medija u velikoj opasnosti, ne samo u Bosni i Hercegovini, već i u drugim zemljama širom svijeta. Velika Britanija i OEBS zajednički rade u ovom području i igraju aktivnu ulogu u pružanju podrške ostvarenju i promovisanju ovih sloboda.

Svaki peti građanin BiH opravdava nasilje nad novinarima

BANJALUKA / SARAJEVO - Najveći dio građana Bosne i Hercegovine, 79 odsto učesnika istraživanja, smatra neprihvatljivom svaku vrstu napada na novinare i medije, dok istovremeno čak 27 odsto ispitanika u Republici Srpskoj i 17 odsto u Federaciji BiH opravdavaju nasilje.

Dodik: Slobodni i odgovorni mediji značajni za svako društvo

ISTOČNO SARAJEVO - Predsjedavajući Predsjedništva BiH Milorad Dodik čestitao je novinarima, njihovim udruženjima i zaposlenim u sredstvima javnog informisanja 3. maj, Međunarodni dan slobode medija, izrazivši želju da mediji u Republici Srpskoj i Federaciji BiH profesionalno i odgovorno obavljaju svoj posao i da njihovo izvještavanje bude u interesu javnosti i istine.

Najčitanije