Mediji

U Banjaluci predstavljen izmjenjeni Kodeks za štampane i online medije

BANJALUKA - Vijeće za štampu i online medije BiH predstavilo je danas u Banjaluci izmjenjeni Kodeks za štampane i online medije s posebnim osvrtom na član 8 – dezinformacije.

Promjenom zakona hoće da srede haos u online medijima

BIHAĆ - Ministarstvo obrazovanja Unsko-sanskog kantona pokrenulo je proceduru o izmjenama i dopunama Zakona o informisanju USK s ciljem da se zakonski reguliše oblast javnog informisanja putem online medija.

Google News više ne prenosi ruske državne medije

Kompanija “Alfabet”, u čijem sastavu posluje Google, saopštila je da je uklonila ruske državne medije iz svojih servisa, uključujući Google News, nakon pokretanja ruske vojne akcije u Ukrajini.

Rusi hvale Milanovića, Ukrajinci ulažu protest

ZAGREB, MOSKVA - Hrvatski predsjednik Zoran Milanović postao je zvijezda državnih medija u Rusiji poslije svog komentara o Ukrajini.

Debata u Banjaluci: Hronično nedostaje dijalog u javnom prostoru

BANJALUKA - Kriza u Bosni i Hercegovini, najveća od Dejtonskog mirovnog sporazuma do danas, u poseban položaj stavlja medije i novinare koji odgovornost za ono što rade, moraju dići na viši nivo, interpretirati i analizirati činjenice, a ne slijepo i bez kritike prenositi izjave političara koji sve češće spominju rat.

Debata na FPN: Javnost treba edukovati o medijskom sadržaju

BANJALUKA - Digitalni svijet uz sve prednosti nosi i brojne opasnosti i konstantnom edukacijom i kontrolom medijskog sadržaja, posebno kod djece, moguće je bar ublažiti sve štetne posljedice, a iskoristiti benefite koje nosi digitalizacija.

Facebook će francuskim medijima plaćati za objavljivanje vijesti

Kompanija Facebook je potpisala preliminarni ugovor o autorskim pravima sa grupom francuskih medija, kojima će plaćati dijeljenje linkova, odnosno vijesti koje ljudi "šeruju" na društvenim mrežama.

U Avganistanu prestalo sa radom 153 medija

KABUL - Najmanje 153 medija prestalo je sa radom u 20 provincija u Avganistanu nakon što je talibanski pokret 15. avgusta preuzeo kontrolu nad zemljom, javio je Tolo Njuz.

Ketlin Kavalek za "Nezavisne": Zabrinjavaju sajber napadi na medije

​Mediji igraju ključnu ulogu u formiranju javnog mnjenja i zbog toga oni takođe imaju ogromnu odgovornost prema javnosti da izvještavaju činjenično i nepristrasno, rekla je u pisanom intervjuu za "Nezavisne novine" Ketlin Kavalek, šef Misije OEBS-a u BiH.

Pravosuđe se mora više otvoriti prema medijima

SARAJEVO - Predstavnici pravosudnih institucija u BiH moraju više komunicirati s javnošću i organizovati više pres-konferencija kako bi približili svoj rad javnosti, jedan je od zaključaka Pravosudnog foruma za BiH, na kojem su učestvovali predstavnici najviših pravosudnih tijela u BiH.

Mediji u superlativu o pobjedi Novaka Đokovića na Australijan openu

Najbolji teniser svijeta Novak Đoković nakon osvajanja devete titule na Australijan openu tema je svjetskih i regionalnih medija, koji u superlativima govore o njegovom trijufmu u Melburnu.

Rajčević: Dobre sugestije, ali i oštre kritike od predstavnika medija

BANJALUKA - Član Glavnog odbora SNSD-a Srđan Rajčević izjavio je da su funkcioneri te partije na današnjem sastanku u Banjaluci od predstavnika medija čuli dobre sugestije, ali oštre kritike.

Poljski portali obustavili objavljivanje zbog nove takse

VARŠAVA – Poljski nezavisni mediji u srijedu ujutru su obustavili objavljivanje vijesti na svojim veb stranicama u znak protesta protiv najavljenog uvođenja taksi na reklamiranje u medijskim i izdavačkim kućama za koju kažu da ne povećava prihode vlade već narušava slobodu medija.

Škola za političke studije SE: Mediji postali politički instrument

SARAJEVO - Mediji su skoro u potpunosti postali politički instrument, uglavnom kroz finansiranje, jedan je od zaključaka na juče održanoj pres konferenciji alumnista Škole za političke studije Savjeta Evrope, koji su u Sarajevu predstavili Dokument Mediji u BiH: sadašnjost i budućnost.

Društvene mreže problem za tradicionalne medije

BANJALUKA, SARAJEVO - Kao rezultat želje da što prije informišu čitaoce, tradicionalni mediji sve više gube kredibilitet preuzimajući neprovjerene informacije sa društvenih mreža i dalje ih prosljeđujući čitaocima.

Najčitanije