Mediji

Više od 88 odsto medija pretrpjelo finansijsku štetu

Više od 88 odsto javnih i privatnih medija u BiH je tokom epidemije virusa korona pretrpjelo finansijsku štetu kada je riječ o prihodu od marketinga i drugih komercijalnih aktivnosti, pokazala je anketa Udruženja BH novinari.

Hitna pomoć medijima u Švajcarskoj od 57,5 miliona franaka

BERN - Švajcarska vlada je odobrila hitnu pomoć medijima koji imaju pad prihoda od oglasa zbog pandemije korona virusa.

Mediji zaslužuju pomoć zbog teškog rada tokom epidemije

BANJALUKA - Ministar finansija RS Zora Vidović izjavila je da Vlada Srpske još nije razmatrala mogućnost da se medijima novčano pomogne, ali da je njeno lično mišljenje da takva pomoć treba da uslijedi, jer je medijski posao tokom epidemije virusa korona bio veoma težak.

Međunarodni dan slobode sedme sile u BiH dočekan u teškoj situaciji

BANJALUKA, SARAJEVO - Novonastala situacija prouzrokovana virusom korona uticala je i na rad medija i novinara širom RS te su oni Međunarodni dan slobode sedme sile dočekali u jednoj od najtežih situacija nakon rata u BiH.

Kreditna linija za pomoć medijima u Crnoj Gori do 600.000 evra

PODGORICA - Investiciono-razvojni fond formirao je, u skladu sa usvojenim mjerama Vlade Crne Gore, novu kreditnu liniju kako bi se pomoglo medijima da ublaže ili smanje posljedice izazvane epidemijom novog virusa korona, a maksimalan iznos kredita je do 600.000 evra.

Medijima prijeti gašenje, borba za svako radno mjesto

BANJALUKA - Teška situacija izazvana pandemijom virusa korona pogodila je i medijske kuće, tako da je i ovoj branši, kao i drugima, potrebna pomoć kako bi prebrodila krizu i sačuvala radna mjesta.

"Važno tačno i pravovremeno informisanje"

BANJALUKA - Predsjednica Republike Srpske Željka Cvijanović i predsjednik Vlade Republike Srpske Radovan Višković održali su danas sastanak sa predstavnicma najvećih komercijalnih medijskih kuća, kao i sa predstavnicima javnih servisa i novinskih agencija.

DW: Odakle Đokoviću motivacija?

Nema u njemačkim medijima gotovo nijedne vijesti o pobjedi Srbije na ATP kupu, a da se već u naslovu ne pominje i ime Novaka Đokovića, prenosi Dojče vele.

"Mediji se od napada brane i autocenzurom"

BANJALUKA - Kada je riječ o medijskim slobodama, ove godine je zabilježen pad za 1,7 odsto u Evropskoj uniji i na Balkanu, podaci su Organizacije "Reporteri bez granica", gdje stoji i da se Bosna i Hercegovina od 180 zemalja nalazi na 63. mjestu kada su u pitanju medijske slobode.

Mač iz Vrbasa tema svjetskih medija

BANJALUKA - Mač koji prema pretpostavkama arheologa datira od kraja 13. do početka 15. vijeka, koji je prije nekoliko dana izvučen iz Vrbasa u Banjaluci, postao je tema svjetskih medija.

Najčitanije