Medvjed

Gospodar grmečkih šuma provalio u kukuruzanu i počastio se kukuruzom

SANSKI MOST - Brojno stanje medvjeda na području lovišta kojim gazduje Lovačko društvo "Sana" iz Sanskog Mosta značajno se povećalo u posljednjim godinama, pa više nije neobično da se ovi gospodari grmečkih šuma u potrazi za hranom spuštaju u neposrednu blizinu naseljenih mjesta.

Berlinale obilježile žene, zlatni medvjed za španski film "Alkaras"

Ovogodišnju svečanu dodjelu nagrada na 72. filmskom festivalu u Berlinu obilježile su žene rediteljke. Ali i njemačka tragikomedija "Rabije Kurnaz protiv Džordža V. Buša".

Medvjedi naišli na kolonu automobila pa vozačima "davali pet"

​Susresti se oči u oči s medvjedom zvuči prilično zastrašujuće, ali to ne mora biti tako.

Masovni egzodus polarnih medvjeda iz Amerike u Rusiju

Na Aljasci, na ostrvu Kodijak, 26. decembra 2021, izmjerena je rekordno visoka temperatura od čak 19,4 Celzijusovih stepeni.

Medvjed ljubimac odvalio vrata šeikovog lambordžinija

Šeik Humaid Abdulah Albukais iz UAE ima neobičan hobi, gaji medvjede, lavove, tigrove, zmije.

Kako izgleda kad medvjed dođe na svadbu

Nedavno je Amerikanka Angie Disa u svom TikTok videu ispričala kako je prisustvovala vjenčanju svoje sestrične u ekološkom parku Čipinkue u Meksiku čije su planine i šume dom mnogih divljih životinja.

U BiH postavljen prvi znak "medvjed na putu - vozači, oprez"

Nakon zabilježena dva smrtna ishoda stradanja mečića u saobraćaju, jedan 2019. i drugi 2021. godine, na magistralnom putu Bihać - Bosanski Petrovac (lokalitet Lipa) postavljen je prvi saobraćajni znak sa siluetom mrkog medvjeda u Krajini, ali i BiH uopšte.

Turista podnio tužbu zbog medvjeda u kontejneru

VAŠINGTON - Turista iz Kalifornije podnio je tužbu protiv kompanije za izdavanje stanova iz Nevade zbog povreda koje je, kako tvrdi, zadobio kada ga je prepao medved koji je preturao po kontejneru za smeće.

Princ Emanuel od Lihtenštajna ubio zaštićenog medvjeda

Princ Emanuel od Lihtenštajna osumnjičen je da je u Rumuniji ubio smeđeg medvjeda, najvećeg te vrste u toj zemlji, javlja AFP.

Medvjed snimljen u banjalučkom naselju

Medvjed koji trči ispred automobila snimljen je, kako tvrde pojedini mediji, u banjalučkom naselju Karanovac.

Medvjed oštetio pčelinjak

KOSTAJNICA - Na području Kostajnice pojavio se medvjed koji je pričinio štetu na pčelinjaku, o čemu su obaviještene nadležne službe i ovaj problem bi uskoro trebalo da bude riješen, rekao je Srni predsjednik Lovačkog udruženja "Balj" Nenad Reljić.

Neobična potjera na ulicama sibirskog grada, medvjed jurio muškarca

Uznemirena životinja snimljena je kako juri muškarca ulicom prohladnog sibirskog grada ubrzo poslije bjekstva iz lokalnog hotela.

Zlatni medvjed pripao rumunskom reditelju

Na 71. Međunarodnom filmskom festivalu u Berlinu prestižnu nagradu Zlatni medvjed za najbolji film, osvojilo je ostvarenje „Baksuzni kres ili luda pornografija“, rumunskog reditelja Radua Žude.

Počinje internet "Berlinale"

U Berlinu danas počinje 71. Filmski festival "Berlinale", koji će biti održan putem interneta usljed pandemije.

Zima se nastavlja, medvjed Uroš se vratio u pećinu

U narodu se kaže da se na Sretenje sreću zima i ljeto. Vjeruje se da na ovaj dan mečka izlazi iz zimskog brloga. Ako je sunčano i ugleda svoju sjenku vraća se nazad u pećinu, jer će zima potrajati još šest nedjelja, a ako sjenke nema proljeće je na pragu.

Najčitanije