Medvjed

Medvjedica Maša atrakcija kod Doboja

DOBOJ - Ni netaknuta priroda, zanimljiv krajolik i ćudljiva planina Ozren nisu privukli toliku pažnju posjetilaca i učesnika na otvaranju likovne kolonije "Krčmarica" na Okolištima, dvadesetak kilometara udaljenim od Doboja, koliko tromjesečna medvjedica Maša, koja je u svom kavezu grickala užinu.

Pogledajte kojom brzinom se medvjed popeo na drugi sprat vikendice

Na društvenim mrežama pojavio se snimaka iz Tenesija u kojoj je snimljen prizor medvjeda koji se šeta terasom porodične kuće na prvom spratu dok ga osoba sa drugog sprata pokušava snimati.

Medvjed genije za bijeg "izluđuje" italijanske rendžere

Italijanski rendžeri su u potrazi za medvedom koji je uspeo da savlada nemoguće prepreke pa su ga zbog toga prozvali M49.

Biftek za psa koji je otjerao medvjeda iz komšijinog dvorišta

NJU DŽERZI - Mark Stinciano iz Nju Džerzija obećao je da će komšijinom psu dati biftek jer je otjerao crnog medvjeda iz njegovog dvorišta.

Medvjed uništio košnice pa se počastio medom

SANSKI MOST - Na širem području sela Dabar, u zaseoku Crnovode, medvjed je uništio pčelinjak s velikim brojem košnica te pričinio veliku materijalnu štetu.

Medvjed i mladunčad snimljeni kod Bihaća

Pripadnici Federalne uprave civilne zaštite snimili su neobičan prizor dok su radili na lokalitetu Aerodroma Željava kod Bihaća.

Dva medvjeda šetaju u okolini Cazina, lovci pozvali na oprez

CAZIN - Iz Lovačkog društva "Jelen" u Cazinu upozorili su mještane da su na širem području mjesta Mihaljevac, desetak kilometara od Cazina, primijećena i fotografisana dva odrasla medvjeda.

Držala medvjeda u stanu pa uhapšena: Mislila sam da je pas

Jedna gospođa iz Kuala Lumpura uhapšena je nakon što je otkriveno da odgaja šestomjesečnog ugroženog medvjeda u svom stanu.

Rus odgrizao medvjedu jezik

I to se dešava - da čovjek ujede medvjeda. Doduše u samoodbrani, pošto je čovjek odgrizao medvjedu dio jezika dok se borio za život.

Zadirkivao medvjeda pa morao da spasava glavu

Društvenim mrežama kruži videosnimak na kome se vidi kako turista u istočnoj Rusiji iskače iz automobila i pokušava da priđe medvjedu.

Najčitanije