Medvjed

Medvjed uništio pčelinjak sa 70 košnica

SANSKI MOST - Na području podgrmečkog sela Grdanovci, koje je udaljeno oko 20 kilometara od Sanskog Mosta, medvjed je jučer uništio pčelinjak s oko 70 košnica.

"Zaposlio" medvjede kao degustatore meda i dobro zaradio

Proizvođač meda iz Turske Ibrahim Sedef imao je mnoge neprospavane noći jer su mu medvjedi noću uništavali košnice i zalihe meda, ali je uspio da sve preokrene u svoju korist i poveća zaradu.

Medvjed svaki dan "posjećuje" staricu u podgrmečkom selu

SANSKI MOST- Milka Milinković (70), koja živi u podgrmečkom selu Grdanovci, dvadesetak kilometara od Sanskog Mosta, u posljednje vrijeme živi u strahu od medvjeda koji se spušta iz obližnjih šuma i svakodnevno je posjećuje.

Medvjed ušao u kuću, pa napravio rupu u zidu kako bi pobjegao

Gladni medvjed tokom vikenda je ušao u kuću u Koloradu, u kojoj je prilikom bijega od policije napravio rupu u zidu.

Djevojčicu ubio medvjed dok je išla po čokoladu

Mještani sela Jodva u ruskoj republici Komi ostali su šokirani tragedijom koja ih je snašla kada su pronašli tijelo djevojčice Sonje Černigove (14) koju je na putu do prodavnice usmrtio medvjed.

Tomić ispričao detalje susreta s medvjedom: Kao da se planina srušila na mene

KOTOR VAROŠ - "Krenuo sam predveče na njivu. Da obiđem žito. Skroz pred šumu. Odjednom se medvjed našao preda mnom. Skočio je i oborio me. Nisam stigao ni da se okrenem, niti da pozovem pomoć".

Kiša i medvjedi dokusurili prinose meda

BIHAĆ - Nepovoljne vremenske prilike tokom ove godine znatno su ugrozile pčelarsku proizvodnju na području Unsko-sanskog kantona, što će rezultirati rekordno niskom proizvodnjom meda, kažu u udruženjima koja okupljaju pčelare.

Ubio medvjeda nakon što mu je otkinuo stopalo

KOTOR VAROŠ, BANJALUKA - Četrdesetosmogodišnjak iz Kotor Varoša preživio je pravu dramu, nakon što ga je u subotu u mjestu Selačka, nadomak Kotor Varoša, povrijedio medvjed otkinuvši mu lijevo stopalo, dio lijeve potkoljenice i zadavši mu druge povrede.

Medvjedica Maša atrakcija kod Doboja

DOBOJ - Ni netaknuta priroda, zanimljiv krajolik i ćudljiva planina Ozren nisu privukli toliku pažnju posjetilaca i učesnika na otvaranju likovne kolonije "Krčmarica" na Okolištima, dvadesetak kilometara udaljenim od Doboja, koliko tromjesečna medvjedica Maša, koja je u svom kavezu grickala užinu.

Pogledajte kojom brzinom se medvjed popeo na drugi sprat vikendice

Na društvenim mrežama pojavio se snimaka iz Tenesija u kojoj je snimljen prizor medvjeda koji se šeta terasom porodične kuće na prvom spratu dok ga osoba sa drugog sprata pokušava snimati.

Najčitanije