Mehmed Šabić

Mali heroj: Preživio stravičan požar pa istrčao trku u Tuzli

U okviru trećeg noćnog polumaratona u Tuzli sinoć je upriličena i dječija trka u dužini od 200 metara. Među nekoliko stotina mališana našao se i 14-godišnji Mehmed Šabić, poznatiji kao Meho Beton, iz Gračanice koji je prije dvije godine teško povrijeđen u stravičnom požaru.

Mali heroj Meho Beton se vratio u školu

Sada je svima, roditeljima Nedimu i Albinki Šabić, sestri Jasmini, spasitelju Osmanu Adžemoviću, komšijama, učenicima, ljekarima, onima koji su pomogli, kristalno jasno, da je 13-godišnji Mehmed Šabić Meho Beton dobio najvažniju bitku, bitku za svoj mladi život.

Meho Beton se nakon 15. operacije vraća kući

GRAČANICA - Četrnaestogodišnji Mehmed Šabić, poznatiji kao Meho Beton, nakon vađenja kanile vraća se na tri mjeseca kući, a uskoro bi trebalo da krene s fizikalnim terapijama, saopšteno je na Facebook stranici "pomozi.ba".

Dječak heroj Meho Beton dobio superodijelo

GRAČANICA - Dječak heroj u BiH pod imenom Meho Beton, a stvarnim Mehmed Šabić, nakon tragedije koja ga je zadesila postao je heroj ne samo među svojim vršnjacima, već svim uzrastima, te je dobio i odijelo koje će morati non-stop nositi naredne dvije godine i koje će mu mekšati kožu, držati vlagu i štititi ga od spoljnih uticaja.

Najčitanije