Meksiko

Skoro 35.000 ubistava u 2019. godini u Meksiku

MEKSIKO SITI - U Meksiku su prošle godine izvršena 34.582 ubistva, najviše od 1997. godine, kada je počelo da se registruju ta krivična djela, objavile su danas vlasti.

U vozilu pronađeno 10 ugljenisanih tijela

MEKSIKO SITI - Ugljenisana tijela deset ljudi pronađena su u vozilu, koje je izgorjelo u državi Gerero na jugozapadu Meksika, a tužilaštvo je u vezi sa tim otvorilo istragu, rekli su zvaničnici.

Meksički glumci poginuli na snimanju serije

Meksički glumci Horhe Navaro Sančez i Luis Herardo Rivera poginuli su dok su probali scene za snimanje serije.

Ubijena La Katrina, jedna od šefica meksičkog kartela

MEKSIKO SITI - Šefica ozloglašenog meksičkog kartela Marija Gvadalupe Lopez Eskvivel (21), poznatija pod nadimkom La Katrina ubijena je u pucnjavi sa meksičkom policijom i vojskom.

Dječak ubio nastavnika, pa sebe, šest povrijeđenih

MEKSIKO SITI - U pucnjavi u osnovnoj školi na sjeveru Meksika poginuli su napadač, jedanaestogodišnji dečak i njegov nastavnik na koga je pucao iz dva pištolja, a šest osoba je ranjeno, saopštile su danas vlasti.

Nakon godinu dana pronađeno tijelo gradonačelnika iz Meksika

Tijelo Daniela Estebana Gonzaleza, koji je nestao nakon što je pobijedio na izborima u meksičkoj saveznoj državi Guerero, pronađeno je nakon duže od godinu.

"Neka Amerika vrati Teksas Meksiku"

MOSKVA - Predsjednik komisije za informacionu politiku Savjeta Federacije Rusije Aleksej Puškov prokomentarisao je riječi bivšeg komandanta američke vojske u Evropi generala Bena Hodžisa o pripadnosti Krima Rusiji i pozvao Vašington da vrati Teksas Meksiku.

Pronađena velika palata Maja kod Kankuna

Arheolozi su pronašli veliku palatu koju je koristila elita Maja prije više od 1.000 godina u starom gradu Kuluba, u blizini današnjeg mondenskog ljetovališta Kankun, u istočnom Meksiku.

"Nismo Meksiko, ali da, Holandija postaje narko-država"

"Sigurno da nismo Meksiko, nemamo 14.400 ubistava. Ali, ako pogledate infrastrukturu, veliki novac od organizovanog kriminala, Da, imamo narko-državu."

U saobraćajnoj nesreći u Meksiku stradalo 14 osoba

MEKSIKO SITI - Najmanje 14 osoba je smrtno stradalo u saobraćajnoj nesreći u Meksiku, u kojoj su se sudarili kamionet i minibus.

Najčitanije