Meksiko

U Meksiku trodnevna žalost zbog nesreće metroa

MEKSIKO SITI - U Meksiku je proglašena trodnevna žalost zbog pogibije 24 osobe kada se dio nadvožnjaka sa metroom srušio na saobraćajnicu.

Iz mrtvačkog sanduka krenuo u borbu za Kongres

Kandidat za kongresmena sjeverne meksičke države Chihuahua Carlos Mayorga započeo je predizbornu kampanju izlaskom iz mrtvačkog sanduka. Ovim je, kako je rekao, želio skrenuti pažnju na broj umrlih od kovida i kao posljedica nasilja narko-kartela.

Mediji: Uhapšen Srbin sa FBI liste terorista na granici SAD i Meksika

LONDON - Američka Agencija za carinu i zaštitu granica saopštila je da su od oktobra na američko-meksičkoj granici uhapšena tri državljanina Jemena i jedan državljanin Srbije, koji su se nalazili na FBI listi terorista.

Zaplijenjena droga vrijedna 90 miliona dolara

MEKSIKO SITI - Meksička vojska zaplijenila je drogu vrijednosti 90 miliona dolara na brodu nedaleko od obale sjevernozapadne države Sinaloa, javio je televiZijki kanal "Televisa", pozivajući se meksičku mornaricu.

Ubio tri sina kako bi se osvetio supruzi

MEKSIKO SITI - Muškarac je uhapšen na sjeveru Meksika nakon što je, navodno, na smrt pretukao svoja tri sina kako bi se osvetio njihovoj majci, saopštili su meksički tužioci.

Meksički doktor vlastitu porodicu vakcinisao preko reda

MEKSIKO SITI - Predsednik Meksika Andres Manuel Lopez Obrador rekao je da je jedan doktor iskoristio svoj uticaj da progura članove porodice da među prvima prime vakcinu protiv virusa korona, iako su prvi na listi zdravstveni radnici.

Bivši meksički guverner izrešetan s leđa u toaletu restorana

MEKSIKO SITI - Bivši guverner meksičke države Halisko Artistotel Sandoval, koji je ubijen u petak ujutro, likvidiran je u kupatilu restorana na plaži risorta Puerto Valjarte.

Srušio se avion sa kokainom u Gvatemali, poginula jedna osoba

GVATEMALA SITI - Najmanje jedno lice je poginulo kada se avion koji je prevozio tonu kokaina srušio u opštini Čamperiko, u Gvatemali, saopštila je gvatemalska policija.

Bivši ministar odbrane Meksika uhapšen zbog veza sa kartelom

LOS ANÐELES - Bivši meksički ministar odbrane Salvador Sinfuegos Sepeda pomagao je u krijumčarenju tona kokaina, heroina, metamfetamina i marihuane u SAD u zamjenu za mito, pokazuju sudska dokumenta koja su danas otpečaćena.

U pucnjavi na meksičke policajce život izgubilo 14 napadača

MEKSIKO SITI - U sjevernoj meksičkoj državi Zakatekas u napadu na pripadnike organa reda koji su bili u patroli, najmanje 14 osumnjičenih za napad izgubilo je život, a tri policajca su ranjena.

Najčitanije