Meksiko

Antičko carstvo Maja otkriveno u južnom Meksiku

Nakon potrage koja je trajala duže od četvrtine vijeka, arheolozi su napokon pronašli glavni grad majanskog carstva koji se spominje u mnogim tekstovima iz antičkog majanskog svijeta - Sak Tzi.

"Dan bez žena" u Meksiku

MEKSIKO SITI - Više hiljada žena širom Meksika ostalo je juče kod kuće i nisu otišle na posao u sklopu štrajka nazvanog "Dan bez žena" nakon što je veliki broj njih dan ranije, na Međunarodni dan žena, učestvovalo u protestima zbog nasilja i neravnopravnosti polova.

Džumhur u finalu kvalifikacija za ATP turnir u Akapulku

Damir Džumhur plasirao se u finale kvalifkacija za nastup na ATP turniru iz serije 500 u meksičkom Akapulku.

Zemljotres jačine 5,1 stepen potresao Meksiko

MEKSIKO SITI - Zemljotres jačine 5,1 stepeni Rihterove skale potresao je meksičku državu Gerero na jugozapadu zemlje.

Otkriven najduži tunel za krijumčarenje u SAD

Američke vlasti saopštile su da je otkriven najduži tunel za krijumčarenje na jugozapadnoj granici, koji se proteže na 1.313 metara.

Skoro 35.000 ubistava u 2019. godini u Meksiku

MEKSIKO SITI - U Meksiku su prošle godine izvršena 34.582 ubistva, najviše od 1997. godine, kada je počelo da se registruju ta krivična djela, objavile su danas vlasti.

U vozilu pronađeno 10 ugljenisanih tijela

MEKSIKO SITI - Ugljenisana tijela deset ljudi pronađena su u vozilu, koje je izgorjelo u državi Gerero na jugozapadu Meksika, a tužilaštvo je u vezi sa tim otvorilo istragu, rekli su zvaničnici.

Meksički glumci poginuli na snimanju serije

Meksički glumci Horhe Navaro Sančez i Luis Herardo Rivera poginuli su dok su probali scene za snimanje serije.

Ubijena La Katrina, jedna od šefica meksičkog kartela

MEKSIKO SITI - Šefica ozloglašenog meksičkog kartela Marija Gvadalupe Lopez Eskvivel (21), poznatija pod nadimkom La Katrina ubijena je u pucnjavi sa meksičkom policijom i vojskom.

Dječak ubio nastavnika, pa sebe, šest povrijeđenih

MEKSIKO SITI - U pucnjavi u osnovnoj školi na sjeveru Meksika poginuli su napadač, jedanaestogodišnji dečak i njegov nastavnik na koga je pucao iz dva pištolja, a šest osoba je ranjeno, saopštile su danas vlasti.

Najčitanije