Meksiko

Uragan "Olaf" pogodio Meksiko

KABO SAN LUKAS - Uragan "Olaf" pogodio je danas ljetovalište Los Kabos na meksičkom poluostrvu Donja Kalifornija i poplavio region obilnim kišama.

Poplave u Meksiku, najmanje 16 žrtava

TULA - Broj poginulih pacijenata u bolnici u meksičkom gradu Tula porastao je na 16, saopštio je državni Institut za socijalnu bezbjednost.

Uragan "Nora" u Meksiku rušio drveća, oštetio puteve

MEKSIKO SITI - Uragan "Nora" donio je danas centralnom dijelu zapadnog Meksika veliku količinu kiše, praćene jakim vjetrovima, usljed čega je došlo do poplava, a oštećeni su putevi, oborena su drveća i nestalo je struje u pojedinim meksičkim državama.

Uragan udario na obale Meksika

MEKSIKO SITI - Tropska oluja "Grejs" donijela je obilne padavine i uragan na meksičku obalu na karipskoj strani, ali prvi izvještaji govore da je poštjedela turističke objekte ozbiljnije štete, dok se premeštala preko poluostrva Jukatan ka Meksičkom zalivu.

Najmanje 15 mrtvih u oružanom napadu kartela Golf

MEKSIKO SITI - Najmanje 15 ljudi ubijeno je u oružanom napadu izvedenom iz nekoliko vozila u pograničnom gradu Rejnoza na sevjeroistoku Meksika, gdje kriminalnim aktivnostima rukovodi kartel Golf koji potresaju unutrašnje borbe za prevlast.

Otkrivena nova vrsta krestaskog dinosaurusa

Tim paleontologa u Meksiku identifikovao je novu vrstu krestastog dinosaurusa nakon što su prije skoro 10 godina pronađeni njegovi fosilizovani ostaci stari 72 miliona godina, saopštio je meksički Nacionalni institut antropologije i istorije (INAH).

U Meksiku trodnevna žalost zbog nesreće metroa

MEKSIKO SITI - U Meksiku je proglašena trodnevna žalost zbog pogibije 24 osobe kada se dio nadvožnjaka sa metroom srušio na saobraćajnicu.

Iz mrtvačkog sanduka krenuo u borbu za Kongres

Kandidat za kongresmena sjeverne meksičke države Chihuahua Carlos Mayorga započeo je predizbornu kampanju izlaskom iz mrtvačkog sanduka. Ovim je, kako je rekao, želio skrenuti pažnju na broj umrlih od kovida i kao posljedica nasilja narko-kartela.

Mediji: Uhapšen Srbin sa FBI liste terorista na granici SAD i Meksika

LONDON - Američka Agencija za carinu i zaštitu granica saopštila je da su od oktobra na američko-meksičkoj granici uhapšena tri državljanina Jemena i jedan državljanin Srbije, koji su se nalazili na FBI listi terorista.

Zaplijenjena droga vrijedna 90 miliona dolara

MEKSIKO SITI - Meksička vojska zaplijenila je drogu vrijednosti 90 miliona dolara na brodu nedaleko od obale sjevernozapadne države Sinaloa, javio je televiZijki kanal "Televisa", pozivajući se meksičku mornaricu.

Najčitanije