Meksiko

Tjelohranitelj stao ispred metka i spasio ženu, sve snimljeno

Tjelohranitelj iz Meksika svojim tijelom je uspio da zaštiti ženu koja ga je unajmila od muškarca koji se pretvarao da je 'dostavljač pice'.

Haos blizu granice SAD-a, jedan napadač ubijen, zapaljeno više vozila

MEKSIKO SITI - Jedan naoružani napadač poginuo je u obračunu s meksičkom policijom tokom kojeg je zapaljeno više vozila i blokirane su glavne ulice sjevernog grada Nuevo Laredo, nedaleko od granice sa američkom državom Teksas, saopštile su lokalne vlasti.

Morales stigao u Meksiko: Spasili ste mi život

MEKSIKO SITI - Bivši predsjednik Bolivije Evo Morales je stigao u Meksiko siti i zahvalio je meksičkim vlastima što su mu pružile politički azil i time, kako kaže, spasile život.

Morales otputovao u Meksiko, azil dobio zbog "humanitarnih razloga"

BUENOS AJRES - Bivši bolivijski predsjednik Evo Morales otputovao je u Meksiko avionom meksičke vlade koja mu je odobrila azil.

Meksiko odobrio azil bivšem predsjedniku Bolivije Evu Moralesu

MEKSIKO SITI - Meksiko je odobrio azil Evu Moralesu koji je danas podnio ostavku na mjesto predsjednika Bolivije, prenose mediji.

Meksiko će ponuditi azil Moralesu ako ga zatraži

MEKSIKO SITI - Ministar spoljnih poslova Meksika Marselo Ebrard izjavio je da će njegova zemlja ponuditi azil bolivijskom predsjedniku, koji je podnio ostavku, ukoliko ga bude zatražio.

Otkriveno još 10 tijela u masovnoj grobnici u Meksiku, ukupno 52

MEKSIKO SITI - Forenzičari meksičke države Sonore otkrili su još 10 tijela u masovnoj grobnici nedaleko od primorskog grada Puerto Penasko, čime je broj tijela i kostiju pronađenih u toj oblasti od oktobra porastao na 52.

Policajac koji je uhapsio El Čapovog sina izrešetan sa 150 metaka

Meksički policajac koji je učestvovao u hapšenju sina poznatog narkobosa Hoakina "El Čapa" Guzmana ubijen je na parkingu.

Spasio šestoro braće i sestara od masakra i hodao 23 kilometra po pomoć

MEKSIKO SITI - Devin Blejk Langford, američki dječak koji je preživio stravičan napad koji je, po svemu sudeći, izvršio jedan od meksičkih narko-kartela, sakrio je šestoro braće i sestara u grmlje i onda hodao 23 kilometra kako bi pozvao pomoć.

Tramp: Vrijeme je za rat sa narko-kartelima

Američki predsjednik Donald Tramp na Twitteru je poslao vrlo ozbiljne poruke nakon masakra u Meksiku u kojem je ubijeno devet članova američke mormonske porodice.

Najčitanije