Meksiko

Tramp proglasio vanredno stanje u Americi

VAŠINGTON - Donald Tramp proglasio je vanredno stanje u Sjedinjenim Američkim Državama.

Zbog zida s Meksikom Tramp proglašava vanredno stanje?

VAŠINGTON - Senator Mič Mekonel iz reda republikanaca rekao je da očekuje da će predsjednik Donald Tramp potpisati sporazum koji bi se izbjegao novi prekid u radu vlade, ali i da će proglasiti vanredno stanje u SAD-u kako bi mogao da sagradi dugo planirani zid na granici s Meksikom.

Tramp razmatra sve opcije za finansiranje zida

VAŠINGTON - Predsjednik SAD Donald Tramp razmatra sve moguće opcije kako bi pronašao novac za izgradnju zida na južnoj granici sa Meksikom, saopštila je portparol Bijele kuće Sara Senders.

Tramp: Izgradićemo ljudski zid na granici sa Meksikom

VAŠINGTON - Američki predsjednik Donald Tramp izjavio je da će Sjedinjene Američke Države izgraditi "ljudski zid-" duž granice sa Meksikom, ukoliko ne budu mogle da izgrade fizičku barijeru.

SAD spremaju izgradnju graničnih zidova u Teksasu

HJUSTON - Američka vlada sprema se za početak izgradnje dodatnih graničnih zidova i ograda na jugu doline rijeke Rio Grande u Teksasu, na granici sa Meksikom.

Tramp šalje novih 3.750 vojnika na granicu s Meksikom

VAŠINGTON - Pentagon će poslati 3.750 vojnika na jugozapadnu granicu s Meksikom na tri mjeseca kako bi pružili dodatnu pomoć graničnoj i carinskoj službi, objavilo je američko ministarstvo odbrane.

Kriza u Venecueli dobija i trećeg igrača

MONTEVIDEO - Urugvaj i Meksiko najavili međunarodnu konferenciju 7. februara u Montevideu koja će okupiti zemlje i međunarodna tijela s "neutralnim stavom" prema Venecueli.

SAD šalju hiljade vojnika na granicu s Meksikom

VAŠINGTON - Nekoliko hiljada američkih vojnika biće poslato na granicu sa Meksikom u narednim danima, potvrdio je Pentagon.

U pucnjavi poginulo 10 lica

MEKSIKO SITI - Deset ljudi je poginulo, a dvoje ranjeno u pucnjavi između dvije oružane grupe u jugozapadnoj meksičkoj državi Gerero, rekli su zvaničnici.

Broj žrtava u eksploziji u Meksiku povećan na 89

MEKSIKO SITI - Broj žrtava eksplozije na naftovodu u državi Idalgo u Meksiku povećan je na 89, saopštio je meksički ministar zdravlja Horhe Alkoser.

Najčitanije