Memorija

Kako da očistite keš memoriju na Windows 10

Kao i kod čišćenja keš memorije u pregledaču, i kod Windows operativnog sistema je dobro povremeno "pročistiti" keš.

Da li je 64 GB dovoljno slobodnog prostora na telefonu?

Jedna od osnovnih i najvažnijih karakteristika bilo kog pametnog telefona jeste skladišni prostor koji nudi. Nije posebno zabavno ili uzbudljivo, ali igra presudnu ulogu u osiguravanju da ćete svoj novi uređaj moći da koristite kako želite.

Predstavljen telefon s dva ekrana i 10 GB memorije

Nakon što je Vivo ranije ove godine predstavio zanimljiv model NEX sa skrivenom kamerom za selfije koja "iskače" iz kućišta, juče su u Kini predstavili njegovog nasljednika koji takođe dolazi s nekim zanimljivim inovacijama.

Kako osloboditi memorijski prostor na vašem iPhone-u?

Vrlo često može da nam se učini da memorijski prostor nije dovoljan iako je Apple nedavno udvostručio njegovu veličinu. Ipak, uz malo više pažnje i sa nekoliko malih trikova možete da oslobodite dosta memorije.

Sjećanje jednog puža presadili u drugog

Rezultati nove studije upućuju na to da se barem jedan dio pamćenja pohranjuje u genetskom kodu i može se prenijeti u nečiji drugi genetski kod.

Kratkoročna memorija se ne pretvara u dugoročnu

Neurolozi su decenijama smatrali da mozak prebacuje informacije iz dijela za kratkotrajnu memoriju u dio za dugoročno pamćenje, odakle kasnije posežemo za njima. Ipak, stvarnost je mnogo čudnija od toga

Novi Vivo sa najviše RAM memorije ikada

Posljednjih godina smatralo se da je 8GB RAM memorije i više nego dovoljna količina za većinu kako personalnih desktop tako i prenosnih računara.

Faktori koji utiču na stabilnost računara

Činjenica je da u svijetu računarskih tehnologija ne postoji korisnik koji se tokom svog rada barem jednom nije susreo s problemima izazvanim nestabilnošću računara.

Najbolji načini za čišćenje memorije na telefonu

Pametni telefoni uglavnom nemaju dovoljno prostora, pa se interna memorija gotovo svakog telefona vrlo brzo napuni, a učestala obavještenja o nedostatku memorije znak su da je potrebno napraviti "generalno čišćenje".

Najčitanije