Menta

Napitak za skidanje masnih naslaga na stomaku

Ovaj napitak izvrsnog je ukusa a hidriraće vaše tijelo, dati vam dodatnu energiju i osjećaj sitosti te ukloniti masne naslage s vašeg stomaka.

Sljubite opojnu mentu sa ostalim namirnicama

Divnog i osvježavajućeg mirisa, menta je jedan od omiljenih začina. Prema grčkom mitu, Menta je bila nimfa koju je bezuspješno progonio pohotni bog podzemlja Had. Zaslijepio ju je svojim blještavim kočijama, te ju je iznenadila kraljica Persefona, Hadova ljubomorna žena, rasparčavši Mentu na komadiće, od kojih je nastala nana (menta).

Biljke koje mogu preživjeti i u najmračnijim prostorijama

Kada birate biljku, dobro se informišite o tome koji su uslovi za održavanje potrebni i možete li ih ispuniti. One mogu privući lijepim izgledom, ali to ništa ne vrijedi ako propadnu jer ih ne možete uzdržavati. Ove biljke su lijepe, a ne treba im puno svjetlosti.

Zašto trebate koristiti nanu?

Nana ili kako je neki zovu još i menta ili metvica se ne koristi samo u kuhinji ili za liječenje brojnih zdravstvenih problema.

Vitaminski detoks napitak

Već znamo da su vitaminske vode pravi preporod za naš stomak i metabolizam, ali su vitaminske vode koje kupujemo u prodavnici vrlo često "obogaćene" različitim vještačkim zaslađivačima, koji ne prijaju našem organizmu.

Biljke koje tjeraju komarce

S toplijim danima pojavljuju se i komarci, a pogotovo u područjima koja su bila poplavljena ili zaplave čim padne jača kiša.

Uz pomoć mente otjerajte insekte iz vašeg doma

Niko ne voli kada se na zidovima i u ćoškovima plafona pojavljuje paučina. Naravno, čista i sređena kuća nije tako privlačna za insekte kao neuredna, ali čak, i kod čestog čišćenja - pojava insekata je uobičajena stvar.

Menta umiruje i ublažava bol

Čaj od mente ima svako domaćinstvo. Najčešće zbog ugodnog okusa i mirisa. Ipak, sigurno niste ni pretpostavljali koliku dobrobit imate od njega. Ukratko rečeno, gotovo da nema bolesti koju ne liječi.

Najčitanije