Mercedes

Mercedes opoziva više od 320.000 vozila

S vremena na vrijeme, mali detalji su ti koji vas mogu dovesti u nevolje. Takav je slučaj s gumenom oblogom oko kućišta pojačivača kočnica nekih Mercedesovih vozila prodatih između 2006. i 2012. godine.

Mercedes najavio unikatni auto snova

Mercedes je objavio niz tizera kojima želi da zagolica maštu ljubitelja automobila ovog brenda. Iako su prvi renderi nagovještavali kako bi G klasa mogla imati neke veze sa novim vozilom, najnoviji video otkrio je potpuno drugačiji smjer.

Ferstapen obišao Hamiltona čitav krug: To pokazuje koliko smo pogriješili

Luis Hamilton je u nedjelju u Imoli zauzeo 13. mjesto, a pobjednik trke Maks Ferstapen ga je, na putu do pobjede, obišao za čitav krug.

Novi Mercedes: Električni kralj luksuza

Sa luksuznom limuzinom EQS i sportskom limuzinom EQE, Mercedes-Benz je ušao u novu, potpuno električnu eru i u višim tržišnim segmentima.

EV platforme preuzimaju dominat kod Mercedesa

Kristof Starsinski, potpredsjednik Mercedesa za razvoj električnih vozila, potvrdio je da će naredna generacija A klase i B klase biti dostupna i sa SUS motorima i u EV izdanju. Pritom će MMA platforma, koja je trenutno baza niza četvorotočkaša sa značkom trokrake zvijezde, promijeniti ulogu i formu i svrstati se među temelje za električne automobile.

Inkas Mercedes-AMG G63 VIP - tvrđava na točkovima

Iza imena Inkas Mercedes-AMG G63 VIP krije se najsnažnija izvedba G-klase pretvorena u produženu, luksuznu i blindiranu krstaricu za VIP osobe.

Mercedes ostvario ogroman rast prodaje EV modela

Marka iz Štutgarta saopštila je prodajne rezultate za prvi kvartal 2022. godine.

Debitovao Mercedes-AMG SL43 sa 4 cilindra i F1 tehnologijom

Mercedes je objavio fotografije i tehničke detalje bazične AMG verzije svog elegantnog rodstera SL klase.

Više od 5.000 radnika "Mercedes-Benca" ide na kolektivni odmor

Grupacija "Mercedes-Benc" poslaće više od 5.000 radnika na kolektivni odmor u svoja dva postrojnja u Brazilu zbog nedostatka poluprovodnih čipova.

Mercedes T Klase debituje za mjesec dana

Gama Mercedesa će uskoro biti bogatija za još jednu klasu. Slovo "T" koje su Švabe opredijelile da se nađe u naslovu, trebalo bi da označava skupe i dobro opremljene verzije modela Mercedes-Benz Citan, koij bi opet bio utemeljen u donorskom radničkom modelu nazvanom Renault Kangoo.

Savjetnik Red Bula otkrio ko su im najveći rivali

Savjetnik u ekipi Red Bula Helmut Marko je izjavio da su tom timu najveći rivali u predstojećoj sezoni vozači Ferarija.

Proizvodnja Mercedesa nakratko prekinuta zbog neobičnog razloga

U Indiji je proizvodnja u tvornici Mercedesa zaustavljena na gotovo šest sati. Razlog je viša sila, u tvornički krug ušetao je veliki leopard. Trogodišnji mužjak izgubio se u proizvodnom pogonu Mercedesove tvornice u Puneu u Indiji. Uslijedila je evakuacija radnika, piše HAK revija.

Šef Mercedesa bijesan: Ovo je neprihvatljivo

Toto Volf, šef tima Marcedesa, bio je ogorčen poslije loših rezultata u kvalifikacijama za trku u Džedi.

Rđavi Mercedes vrijedi čitavo bogatstvo

Ovaj Mercedes 300SL Gullwing iz 1956. godine je stvarno nešto posebno.

Pogledajte kako se Mercedes EQS potpuno samostalno parkira

Njemačka marka vjeruje da je parkiranje i manevrisanje na uskom prostoru pri malim brzinama pravo mjesto za potpunu automatizaciju vožnje.

Najčitanije