Mercedes

Mercedes predstavio električni putnički van eVito Tourer

Mercedesov van na struju za sada nije namijenjen slobodnoj prodaji, već je napravljen za potrebe jednog ride-sharing servisa u Berlinu.

Mercedes i BMW zajedno razvijaju autonomna vozila

Dva velika njemačka proizvođača automobila, BMW i Mercedes, udružili su snage kako bi što prije razvili potpuno autonomno vozilo.

Ovako će izgledati novi Mercedes-Benz GLA

Njemački baby SUV otkrit će se na salonu automobila u Los An]elesu u novembru, dosad su u javnost izlazile samo slike modela s teškom kamuflažom, a sad je portal Kolesa.ru objavio prve rendere konačnog izgleda.

Mercedesom udario u ugostiteljski objekat

ISTOČNO SARAJEVO - Policija sa Pala uhapsila je muškarca NJ.P. (33) jer je automobilom udario u ulazna vrata ugostiteljskog objekta u ovoj opštini i oštetio ih.

Dajmler povlači 60.000 Mercedesa na prepravku u Njemačkoj

Njemačka agencija za automobile (KBA) je prisilila kompaniju Dajmler da povuče u servise na prepravku 60.000 dizel-automobila u Njemačkoj.

Mercedes-Benz GLB premijerno predstavljen

Dugo iščekivani Mercedes-GLB je kasno sinoć i zvanično predstavljen. Riječ je o najnovijem članu ogromne SUV game njemačkog proizvođača.

Mercedes GLB stiže ovog ljeta

Mercedes je iskoristio Sajam automobila u Šangaju da predstavi novi GLB koncept. Danas je njemački proizvođač automobila objavio i prvu tizer fotografiju za serijski model.

Bez kazni za Hamiltona i Ferstapena

Vozači Mercedesa Luis Hamilton i Red Bula Maks Ferstapen nisu kažnjeni zbog incidenta u završnici današnje trke Formule 1 za Veliku nagradu Monaka.

Stiže Mercedes-Benz GLE 580 sa 483 KS

Mercedes-Benz će obogatiti ponudu SUV-a GLE verzijom 580, koja je elektrificirana blagom hibridnom tehnologijom, sa 48-voltnom instalacijom.

Krenula proizvodnja novog Mercedes Actrosa

Ersten! Tako je s proizvodnih traka u fabrici Mercedes-Benza Wörth i službeno ispraćen prvi tegljač safirno plave boje - Actros 1851 LS 4x2.

Najčitanije