Mercedes Benz

Mercedes uklonio čuveni "nišan" sa E-klase

Kupci u SAD koju budu naručili model E klase za 2021. neće moći da izaberu klasičnu opciju sa trodimenzionalnom trokrakom zvezdom na vrhu haube.

Mercedes reže troškove, ukida manuelni mjenjač i kompaktne modele

Kao i većina velikih auto-kompanija, Mercedes se fokusira na elektromobilnost, a ova promjena kursa kompanije zahtijeva uključivanje ogromnih finansijskih sredstava, što u ovim teškim vremenima sigurno neće biti lako.

Mercedes star 32 godine zasijao bez kapi nove farbe

Postoje oni automobili koji ljudima jednostavno prirastu za srce. Potpuno je nevažno da li je u pitanju neki redak i ekskluzivan model, stari ćaletov Golf ili "tristać" naslijeđen od djede, to je auto koji "ostaje u porodici" i postaje porodično naslijeđe

Nova Mercedesova S klasa

Nakon nekoliko nedjelja čekanja u Mercedesu su napokon kompletno otkrili novu S klasu. Kralj klase je tako dobio novo "odijelo", najnoviju tehnologiju i brojne inovacije i to stiže poslije nekoliko nedjelja raznih "teasera" i otkrivanja komponentu po komponentu.

Mercedesova "zvijer" zaboravljena na crtaćem stolu

Njemački proizvođač planirao je devedesetih motor sa čak 18 cilindara za svoju S klasu, što je za dva cilindra više od onog koji danas koristi Bugatti Chiron.

Da li će Mercedesu biti zabranjena prodaja automobila u Njemačkoj

Nakon što je Nokia na sudu pobijedila Mercedes zbog neovlašćenog korišćenja njenih patenata, otvara se niz neočekivanih mogućnosti.

Mercedes AMG GT od sada sa 530 "konja"

Pošto je predstavio ekstremnu Black Series verziju, Mercedes je izvršio poboljšanja i na regularnoj varijanti svog supersportskog automobila.

Nova Mercedesova električna limuzina imaće autonomiju od 700 km

Njemački proizvođač će nakon električnog SUV-a EQC predstaviti još jedan model na struju - luksuznu limuzinu EQS.

Mercedes kompletirao verzije nove G klase

Mercedes je za modelsku godinu 2021 dotjerao ponudu čuvene G klase.

Evo zašto su hibridna vozila efikasnija

Mercedes-Benz privlači široku bazu kupaca sa sve većim brojem plug-in-hibridnih modela u svojoj ponudi. Ovaj trend daje važan doprinos na putu ka CO2 neutralnoj mobilnosti kojoj je Mercedes-Benz posvećen u okviru svoje strategije dekarbonizacije.

Najčitanije