Merkator

Eksplodirala plinska boca u banjalučkom lokalu

BANJALUKA - Plinska boca iscurila je u kuhinji lokala "Mala stanica" u Tržnom centru "Merkator" u Banjaluci, što je izazvalo eksploziju kada se gas pomiješao s vazduhom, ali navodno nije bilo požara niti je neko ozbiljnije povrijeđen.

Produžena zapljena Agrokorovih akcija u Merkatoru

LJUBLJANA - Slovenačka Agencija za zaštitu konkurencije (AVK) odlučila je da produži privremenu zapljenu 69,57 posto Agrokorovih akcija koje ima u Merkatoru, radi obezbjeđenja naplate kazne od hrvatske grupacije u iznosu od 53,9 miliona evra.

Odbijena žalba Agrokora o zapljeni akcija Merkatora

LJUBLJANA - Okružni sud u Ljubljani u potpunosti je podržao odluku Agencije za zaštitu konkurencije da privrmeno zapleni akcije Merkatora od vlasnika tog trgovinskog lanca, hrvatske grupe Agrokor.

Slovenija oduzela Agrokoru dionice Merkatora

ZAGREB - Slovenačka regulatorna agencija AVK privremeno je oduzela Agrokoru deonice Merkatora, saopštila je danas Fortenova grupa.

Merkator otvara prvu prodavnicu bez radnika

LJUBLJANA - Slovenački Mekator uskoro bi mogao da se pohvali prvom pametnom ili tzv. pop up prodavnicom poput najvećih svjetskih trgovačkih lanaca kao što su Tesko, Sejnsberis, Karfur, Volmart...

Merkator neće biti razbijen na više kompanija

LJUBLJANA - Slovenački ministar za ekonomiju Zdravko Počivalšek je izjavio da je od Fortenove grupe i potpredsjednika ruske Sberbanke Maksima Poletajeva dobio garanciju da Merkator neće poslije uključenja u Fortenovu biti razbijen na više kompanija i da neće doći do finansijskog iscrpljivanja najvećeg slovenačkog trgovačkog lanca.

Sjajna zabava i užitak kupovine u Mercator Centru Borik

BANJALUKA - Povodom desetogodišnjice rada i poslovanja, Mercator centar Borik je protekle subote za svoje posjetioce pripremio posebno iznenađenje, velike pogodnosti kupovine i zabavu za sve generacije.

Vlada Slovenije želi Mercator izvući iz 'zagrljaja' Agrokora

LJUBLJANA - Slovenačka vlada nema ambicije da Mercator ponovo postane slovenačko državno poduzeće, ali ga želi izvući iz "zagrljaja" koncerna Agrokor koji se do sada pokazao kao loš vlasnik, kazao je u razgovoru za mariborski list "Večer" ministar privrede Slovenije Zdravko Počivalšek.

Prodaje se Merkator Centar u Novom Sadu

Kompanija Merkator-S pokrenula je postupak prodaje Merkator Centra u Novom Sadu, prikupljanjem neobavezujućih ponuda.

Ovogodišnjim projektima Mercator želi dobro svima

SARAJEVO – Mercator je u ovoj godini uradio niz značajnih aktivnosti vezanih za poslovanje i promociju domaćih proizvoda, sa ciljem da stimulišemo domaću proizvodnju i sa time osiguramo trajnu stabilnost radnih mjesta u BiH, a dodatna promocija lokalnih proizvoda je naravno namjenjena prvenstveno našim kupcima.

Najčitanije