Meso

Otvoriti pitanje izvoza crvenog mesa u zemlje EU i druga tržišta

SARAJEVO - Ministar spoljne trgovine i ekonomskih odnosa BiH Staša Košarac i ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede RS Boris Pašalić ocijenili su na današnjem sastanku u Sarajevu da je u narednom periodu sa predstavnicima Delegacije EU u BiH potrebno otvoriti pitanje izvoza crvenog mesa u zemlje EU, ali i na druga tržišta.

Evropska industrija mesa kao žarište korone

Od kako je veliki broj radnika proizvođača mesa Tenies zaražen virusom korona, jedna od najvećih njemačkih klaonica je jako kritikovana.

Potrošači imaju pravo znati sve o mesu koje kupuju

Republička veterinarska inspekcija je prošle godine u oblasti proizvodnje i prometa sirovina i hrane životinjskog porijekla imala 456 kontrola, a u 113 slučajeva utvrđene su različite vrste propusta, koji su se najčešće, uz ostalo, odnosili na nepotpune deklaracije.

Srbija ponovo izvozi meso u Rusiju

BEOGRAD - Ruska inspekcijska služba donijela je uredbu prema kojoj tri velika proizvođača mesa i mesnih prerađevina iz Srbije od 1. juna mogu da nastave izvoz na ovo tržište.

Teksaška marinada za meso

Ova marinada, koja može poslužiti i kao umak, savršen je izbor za ljubitelje slatko-kiselog okusa.

Lanac snadbijevanja hranom u Americi počeo da puca

NJUJORK - Amerikancima prijeti nestašica mesa u prodavnicama, a predsjednik najveće mesne kompanije u SAD "Tajson fuds ink" Džon Tajson kaže da je lanac snadbijevanja hranom počeo da puca zbog pandemije korona virusa.

Košarac: BiH odobren izvoz svinjskog mesa u Sjevernu Makedoniju

BANJALUKA - BiH je danas odobren izvoz svinjskog mesa u Sjevernu Makedoniju, nakon što je u Republici Srpskoj i Brčko distriktu prekinuto vakcinisanje svinja protiv klasične svinjske kuge, kazao je ministar spoljne trgovine i ekonomskih odnosa BiH Staša Košarac.

Korona ušla u najveću američku fabriku za preradu mesa

Kompanija Smitfild Fuds, vodeći svjetski prerađivač svinjskog mesa, saopštila je da će zatvoriti fabriku u SAD na neodređeno vrijeme zbog naglog širenja korona virusa među zaposlenima.

Uskoro zabrana konzumiranja mesa pasa i mačaka u Šenženu

ŠENŽEN - U kineskom gradu Šenženu od 1. maja će biti zabranjeno konzumiranje mesa pasa i mačaka.

Trik za pohovanje šnicli s kojim ćete potrošiti manje jaja i brašna

Odrezak, sir ili povrće može se pohovati na jednom tanjiru.

Najčitanije