Meso

Ograničen uvoz pilećeg mesa iz Turske

SARAJEVO - Po zahtjevu Ministarstva spoljne trgovine i ekonomskih odnosa BiH, Kancelarija za veterinarstvo BiH ograničila je uvoz pilećeg mesa i prerađevina od pilećeg mesa iz Turske.

Ruski doktor: Ovo voće goji više od mesa

Većina ljudi jabuke, lubenicu i drugo voće ne doživljava kao hranu. Za njih je to kao voda sa vitaminima. U međuvremenu, na takvoj se "vodi" možete znatno ugojiti.

Džihadisti jedu svinjetinu kako bi se bolje prikrili

Islamska država i islamističke grupacije izazvale su, do sada neviđeni, talas džihadističke radikalizacije u Švajcarskoj, a jedna studija posebno ukazuje na problem radikalizacije u zatvorima.

Meso bezbjedno, kompanije da se prilagode pravilima

BEOGRAD - Ministar poljoprivrede Srbije Branislav Nedimović izjavio je da razlog privremene zabrane uvoza mesa i mesnih prerađevina pojedinih kompanija iz Srbije u Rusiju nije kvalitet srpskih proizvoda, te da je to meso apsolutno bezbjedno.

Nije ugrožen uvoz srpskog mesa na rusko tržište

BEOGRAD - Ministar trgovine i turizma Srbije Rasim Ljajić izjavio je da nije ugrožen uvoz srpskog mesa na rusko ili tržište Evroazijske unije.

Najavljen novi tender za izvoz mesa iz BiH u Tursku

​SARAJEVO - Ministar spoljne trgovine i ekonomskih odnosa Mirko Šarović, razgovarao je danas u Sarajevu, sa ministrom poljoprivrede Republike Turske Bekirom Pakdemirlijem o nastavku izvoza mesa i malina iz BiH u Tursku.

Šarović najavio izvoz 13.000 tona mesa u Tursku

SARAJEVO - Mirko Šarović, ministar vanjske trgovine i ekonomskih odnosa BiH danas je u izjavi novinarima na pitanje šta očekuje od potpisanog Sporazuma o slobodnoj trgovini između BIH i Turske, naglasio da samo potpisivanje nije dovoljno za realizaciju jer do toga treba završiti određene proceduralne radnje u objema zemljama.

BiH nema kapacitet da iskoristi dobru priliku za izvoz mesa u Tursku

BANJALUKA - Bosna i Hercegovina trenutno nema kapacitete da iskoristi nove kvote za bescarinski izvoz mesa u Tursku, koje su tri puta veće od onih koje su na snazi bile prethodnih godina, smatraju poljoprivrednici.

Prištinska vlada ukida takse za robu životinjskog porijekla

PRIŠTINA - Prištinska vlada odlučila je na današnjoj sjednici da ukine takse na robu životinskog porijekla, a ministar finansija Bedri Hamza je tim povodom izjavio da je ta roba Kosovu neophodna, prenijela je Gazeta Expres.

Iz BiH lani zbog vakcina uopšte nije izvožena svinjetina, uvoz cvjeta

BANJALUKA - Iz BiH u toku 2018. godine uopšte nije izvoženo svinjsko meso, potvrđeno je "Nezavisnim" u Upravi za indirektno oporezivanje (UIO) BiH, a prema riječima domaćih proizvođača, jedan od glavnih razloga zbog kojih se svinjetina ne izvozi je vakcinacija protiv klasične svinjske kuge.

Najčitanije