Meso

Najavljen novi tender za izvoz mesa iz BiH u Tursku

​SARAJEVO - Ministar spoljne trgovine i ekonomskih odnosa Mirko Šarović, razgovarao je danas u Sarajevu, sa ministrom poljoprivrede Republike Turske Bekirom Pakdemirlijem o nastavku izvoza mesa i malina iz BiH u Tursku.

Šarović najavio izvoz 13.000 tona mesa u Tursku

SARAJEVO - Mirko Šarović, ministar vanjske trgovine i ekonomskih odnosa BiH danas je u izjavi novinarima na pitanje šta očekuje od potpisanog Sporazuma o slobodnoj trgovini između BIH i Turske, naglasio da samo potpisivanje nije dovoljno za realizaciju jer do toga treba završiti određene proceduralne radnje u objema zemljama.

BiH nema kapacitet da iskoristi dobru priliku za izvoz mesa u Tursku

BANJALUKA - Bosna i Hercegovina trenutno nema kapacitete da iskoristi nove kvote za bescarinski izvoz mesa u Tursku, koje su tri puta veće od onih koje su na snazi bile prethodnih godina, smatraju poljoprivrednici.

Prištinska vlada ukida takse za robu životinjskog porijekla

PRIŠTINA - Prištinska vlada odlučila je na današnjoj sjednici da ukine takse na robu životinskog porijekla, a ministar finansija Bedri Hamza je tim povodom izjavio da je ta roba Kosovu neophodna, prenijela je Gazeta Expres.

Iz BiH lani zbog vakcina uopšte nije izvožena svinjetina, uvoz cvjeta

BANJALUKA - Iz BiH u toku 2018. godine uopšte nije izvoženo svinjsko meso, potvrđeno je "Nezavisnim" u Upravi za indirektno oporezivanje (UIO) BiH, a prema riječima domaćih proizvođača, jedan od glavnih razloga zbog kojih se svinjetina ne izvozi je vakcinacija protiv klasične svinjske kuge.

Vanredan nadzor mesa u Sloveniji

LJUBLJANA - Slovenačka uprava za bezbjednost hrane uvela je vanredni nadzor nad svim mesnim sastojcima za pripremu brze hrane nakon što je nedavno u mesu za kebab, koji je iz Poljske uvezla jedna slovenačka firma, otkriveno prisustvo salmonele pa je povučeno s tržišta.

Inspekcija: Ispravni svi kontrolisani uvezeni uzorci mesa

BANJALUKA - Svi kontrolisani uzorci mesa iz uvoza, koji su protekle sedmice provjeravani u svim gradskim tržnim centrima, su potpuno ispravni, potvrđeno je u Odjeljenju za inspekcijske poslove.

Gradski inspektori kontrolišu i meso domaćih proizvođača

BANJALUKA - Gradski inspektori, nakon kontrole uvoznog mesa, su počeli kontrolu farmi, klaonica, mljekara i ribnjaka domaćih proizvođača na području grada, potvrđeno je u Odjeljenju za inspekcijske poslove.

Poslije uvoznog mesa, kontrola i na domaćim farmama

BANJALUKA - Gradski inspektori krenuli su danas u kontrolu farmi klaonica, mljekara i ribnjaka na području grada Banjaluka. Kako je potvrđeno u Odjeljenju za inspekcijske poslove, biće kontrolisana ispravnost mesa, jaja, ribe i mlijeka.

Peciva punjena mljevenim mesom

Naša preporuka za ovu nedelju su peciva punjena mljevenim mesom.

Najčitanije