Meso

Vrste mesa koje najviše podižu nivo lošeg holesterola

Svi znate da nije dobro imati visok holesterol. On predstavlja glavni faktor koji utiče na bolesti srca, a one su vodeći uzrok smrti u svijetu. Takođe, holesterol utiče i na stvaranje krvnih ugrušaka koji mogu da budu uzrok srčanog ili moždanog udara.

Koliko nas meso čini bolesnima?

Iako je sve više vegetarijanaca i veganaca, globalna potrošnja mesa je u porastu. To nije samo ekološka, nego i zdravstvena katastrofa. Postoji li uopšte dobar razlog da se i dalje jede meso?

Chilli con carne (Čili s mesom)

Kao prijedlog za današnji ručak donosimo vam recepet za pripremu čilija s mesom.

Jednostavni trikovi za uspješno roštiljanje

Procvjetala priroda plus roštilj jednako je čistoj uživanciji za proljećni vikend. Praznik rada je pred vratima, pa iskoristite kvalitetno vrijeme sa svojom porodicom spremajući najfiniji prvomajski roštilj.

Popularna hrana koja može biti razlog vašeg stalnog umora

Možda ne spavate dovoljno, možda imate naporan dan na poslu. Mnogo je razloga zašto se često osjećate umorno. Jedna od njih je i hrana.

Petrić: Rast cijena svinjskog mesa neminovan

Rast cijena svinjskog mesa je neminovan i ukoliko ostane na nivou sadašnje, u Srpskoj će doći do gašenja tova svinja, poručio je Slobodan Petrić iz Udruženja svinjogojaca Republike Srpske.

Ovaj dio mesa je najbolji za srce

Kardiolog Vilijam Dejvis vjeruje da je hrana koja je dobra za crijeva često dobra za srce. Zato je Dejvis naveo neke od omiljenih namirnica koje uvijek drži u frižideru, a koje mu pomažu da održi zdravlje srca.

Proizvodnja pilećeg mesa i jaja u BiH još nije ugrožena

BANJALUKA - Stabilna proizvodnja pilećeg mesa i jaja u BiH i Evropi ugrožena je zbog nekontrolisanih cijena hrane na svjetskom tržištu.

Košarac: Predali smo upitnik za izvoz mesa u Saudijsku Arabiju

BiH predala odgovore na upitnik za izvoz crvenog mesa, mesa peradi i prerađevina od mesa u Saudijsku Arabiju, saopštio je Staša Košarac, ministar spoljne trgovine i ekonomskih odnosa BiH.

Evo koliko dugo meso smije da bude u zamrzivaču

Mnoge domaćice ukoliko kupljeno meso ne potroše odmah, one ga zamrznu. Međutim, postavlja se pitanje koliko dugo zamrznuto meso smije da stoji, a da bude bezbjedno za pripremu kad se odledi.

Ovo je najbrži način za odmrzavanje mesa

Želite da pripremite obrok sa mesom koje se nalazi u zamrzivaču? Sigurno da ste se i sami našli u situaciji da ste zaboravili da izvadite meso ranije kako bi se odrmzlo i bilo spremno za pripremu. Postoji brzo rješenje.

Junetina dostigla 18 maraka po kilogramu

BANJALUKA, TEŠANJ - Cijene skoro svih vrsta mesa u mesnicama i marketima u BiH gotovo svakodnevno rastu, a naši sagovornici ističu da, uprkos poskupljenjima, strahuju da bi mogla da nam se desi nestašica

Trikovi za ukusno i mekano meso

Meso često ne ispadne kako smo zamišljali, ali uz primjenu malih trikova svaki put će biti bez greške.

Uvoz mesa skoro sedam puta veći od izvoza

BANJALUKA - Uvoz mesa i mesnih prerađevina u Bosnu i Hercegovinu u toku prošle godine skoro je sedam puta veći od izvoza ovih proizvoda.

Novo meso - izgleda i ima ukus pravog, a dolazi iz 3D štampača

U Londonu je u jednom restoranu servirano pet jela koja bar na prvi pogled izgledaju kao meso. Zapravo, to je nova biljna alternativa mesa pod nazivom "novo meso", koju proizvodi izraelska kompanija. Ono što ga izdvaja od konkurencije je i to što je napravljeno pomoću 3D štampača.

Najčitanije