Meso

Marinković: Cijena mesa u prodavnicama raste, ali ne i žive stoke

Predsjednik Saveza udruženja poljoprivredinih proizvođača Republike Srpske Stojan Marinković izjavio je Srni da cijene mesa u prodavnicama polako rastu u zemljama okruženja, dok cijena žive stoke nikako da poraste, što zabrinjava poljoprivrednike.

Ako se ne održava postaje leglo bakterija: Kako očistiti drvenu dasku za meso?

Mnoge domaćice ne znaju kako se pravilno održava daska za sječenje mesa i povrća, a koriste je gotovo svakog dana kada pripremaju obroke za svoju porodicu.

Ratari kuju plan blokade

Dok Savjet ministara BiH četvrti put odbija da usvoji odluku o uvođenju prelevmana i carinskih stopa na uvoz svježeg i rashlađenog goveđeg i svinjskog mesa iz Evropske unije na period od dvije godine, poljoprivredni proizvođači ističu da prave plan blokade granica, ali i institucija.

Na zahtjev Turkovićeve prelevmani na meso ponovo skinuti sa dnevnog reda

SARAJEVO - Prelevmani na svježe i rashlađeno juneće i svinjsko meso ponovo su skinuti sa dnevnog reda i to na zahtjev Bisere Turković, zamjenice predsjedavajućeg Vijeća ministara BiH i ministrice vanjskih poslova BiH, rekao je Staša Košarac, ministar vanjske trgovine i ekonomskih odnosa BiH, nakon sjednice Vijeća ministara.

Bil Gejts novom idejom za spas planete zaprepastio mnoge

Milijarder Bil Gejts izazvao je veliku pometnju na Twitteru nakon što je u svojoj novoj knjizi naveo da bogate zemlje u potpunosti treba da pređu na vještačko mjeso.

Ništa od prelevmana na uvoz mesa

SARAJEVO - Vijeće ministara BiH nije podržalo uvođenje prelevmana na svježe i rashlađeno juneće i svinjsko meso.

BiH pred uvođenjem zaštitnih mjera na uvoz mesa

SARAJEVO - Ministarstvo vanjske trgovine i ekonomskih odnosa BiH ovih dana uputiće Vijeću ministara prijedlog Vlade Republike Srpske o uvođenju zaštitnih mjera na uvoz svježeg i rashlađenog goveđeg i svinjskog mesa, potvrdili su "Nezavisnim" u ovom ministarstvu.

Izgorjela sušnica za meso, pričinjena materijalna šteta

SOKOLAC - U sokolačkom selu Baltići je izgorjela šupa sušnica za meso na imanju porodice Ćivša, a pričinjena je materijalana šteta, potvrđeno je Srni u Vatrogasnom odjeljenju Sokolac.

"Nastavljen izvoz krušaka u Rusiju, dogovaramo izvoz mesa u Tursku"

Ministar spoljne trgovine i ekonomskih odnosa u Savjetu ministara Staša Košarac rekao je da će do kraja januara imati sastanak s ministrom poljoprivrede Turske i da će tražiti da se 5.000 tona crvenog mesa izveze u ovu zemlju, te da je izvoz krušaka u Rusiju nesmetano nastavljen.

Košarac: Viškove mesa da otkupe domaći mesoprerađivači

SARAJEVO - Ministar spoljne trgovine i ekonomskih odnosa u Savjetu ministara Staša Košarac izjavio je danas u Sarajevu da je jedino rješenje za tržišne viškove mesa da ih otkupe domaći prerađivači.

Najčitanije