Meso

Šta bi se dogodilo kada bismo prestali jesti meso

Čak i ako niste zagrižen vegetarijanac ili vegan, vjerovatno ste svjesni da je mesna industrija daleko od nečega što bismo smatrali idealnim.

Farmeri prijete blokadom granica i uvoza junetine u BiH

SARAJEVO - Ukoliko sljedeće sedmice resorna ministarstva na nivou BiH i entiteta ne riješe problem izvoza junećeg mesa i tovne junadi iz BiH, farmeri iz oba entiteta blokiraće granice BiH i obustaviti uvoz junećeg mesa u BiH.

Pašalić: Vlada izdvaja dva miliona maraka za otkup junećeg mesa u RS

BANJALUKA - Vlada RS će iz svojih sredstava izdvojiti dva miliona KM za interventni otkup junećeg mesa u RS, te će ova mjera realizovati do kraja januara, rekao je Boris Pašalić, ministar poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva RS.

Pet savjeta u vezi s ishranom za bolje nokte

Nokti su, to odavno znamo, indikator stanja organizma i razne promjene na njima mogu da budu signal zdravstvenih problema.

Dok izvoz stoji, farmerima dogorijeva do nokata

BANJALUKA, SARAJEVO - Farmeri u BiH se nalaze u velikom problemu i država mora reagovati kako bi ih zaštitila, jer je zbog neformiranja vlasti na nivou BiH stao izvoz junećeg mesa u Tursku, te bikovi postaju veći, meso je sve lošije, a prijete im zaraze i uginuća.

Pašalić: Kreiraćemo mjere ako izvoz mesa ne prođe na Savjetu ministara

BANJALUKA - Ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Republike Srpske Boris Pašalić najavio je da će Vlada i resorno ministarstvo kreirati određene mjere za bolje povezivanje domaćih mesoprerađivača i proizvođača mesa ukoliko Savjet ministara u tehničkom mandatu ne donese mjere u vezi sa izvozom junećeg mesa.

Pašalić: Što prije donijeti odluku o privremenoj zabrani uvoza goveđeg mesa iz EU

SARAJEVO - Ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Republike Srpske Boris Pašalić rekao je da Savjet ministara u tehničkom mandatu treba što prije donijeti odluku o privremenoj zabrani uvoza mesa iz zemalja EU, jer uzgoj goveda i izvoz tog mesa iz BiH nije političko nego životno pitanje.

Šarović dogovorio nastavak izvoza mesa u Tursku

ANKARA - Ministar spoljne trgovine i ekonomskih odnosa BiH Mirko Šarović dogovorio je danas u Ankari, na sastanku sa ministrom poljoprivrede Republike Turske Bekirom Pekdemirlijem, nastavak izvoza mesa iz Bosne i Hercegovine u ovu zemlju.

Ko jede najskuplje, a ko najjeftinije meso u EU

Cijene mesa u Austriji su prošle godine bile za skoro 50 posto veće od prosjeka u Evropskoj uniji.

Ograničen uvoz pilećeg mesa iz Turske

SARAJEVO - Po zahtjevu Ministarstva spoljne trgovine i ekonomskih odnosa BiH, Kancelarija za veterinarstvo BiH ograničila je uvoz pilećeg mesa i prerađevina od pilećeg mesa iz Turske.

Najčitanije