Mesut Ozil

Venger podržao Ozila: On, kao i svi, ima slobodu govora i izražavanja

Bivši trener engleskog Arsenala Arsen Venger pružio je podršku njemačkom fudbaleru turskog porijekla Mesutu Ozilu, u kontekstu njegovih stavova o pritiscima nad muslimanskom manjinom Ujgura, u sjeverozapadnoj autonomnoj kineskoj pokrajini Sinjiang.

Ozil otkrio detalje napada na njega i Kolašinca

Mesut Ozil i Sead Kolašinac bili su žrtve napada u julu, ali zahvaljujući prisebnosti i hrabrosti bh. fudbalera, odbili su napadače i pobjegli.

Erdoan svjedok na vjenčanju Mesuta Ozila

Predsjednik Republike Turske Redžep Tajip Erdoan bio je svjedok na vjenčanju bivšeg reprezentativca Njemačke i fudbalera Arsenala Mesuta Ozila i Amine Gulse.

Ozil pozvao Erdoana na vjenčanje

Predsjednik Republike Turske Redžep Tajip Erdoan primio je juče u Istanbulu bivšeg reprezentativca Njemačke i fudbalera Arsenala Mesuta Ozila, koji mu je tom prilikom predao pozivnicu za vjenčanje.

Ozil napušta Arsenal?

Dva dana nakon što je Mesut Ozil ponovo izostavljen iz protokola za meč sa Vest Hemom, engleski mediji pišu da bi bivši njemački reprezentativac lako mogao da napusti Arsenal već u januaru.

Gundogan: Zar nije rasizam kad nas njemački političari zovu kozoje*ima?

Nakon što su se prije nekoliko mjeseci njemački fudbalski reprezentativci Mesut Ozil i Ikaj Gundogan fotografisali s predsjednikom Turske Redžepom Tajipom Erdoanom, njemačka javnost digla se na noge.

Erdoan: Odnos prema Ozilu je rasistički

ANKARA - Odnos prema njemačkom fudbaleru Mesutu Ozilu je rasistički i nije prihvatljiv, izjavio je predsjednik Turske Redžep Tajip Erdoan.

FS Njemačke: Nismo rasisti

Fudbalski savez Njemačke (DFB) je "izrazito odbacio" tvrdnje Mesuta Ozila o rasizmu, ali dodaju da su mogli više da učine da ga zaštite od uvreda.

Njemačka štampa: Ozil je bio simbol zajedništva

Kraj karijere Mesuta Ozila u nacionalnom timu je pravi poraz ovog ljeta. Imaće gorke posljedice za fudbal i društvo.

Nijemci zbog Erdoana razmišljaju da izbace Ozila i Gundogana

Fudbalska reprezentacija Njemačke bi trebalo da razmisli o odluci da skloni iz ekipe Mesuta Ozila i Ilkaja Gundogana nakon fotografije sa predsjednikom Turske Tajipom Erdoanom, izjavio je tim menadžer "elfa" Oliver Birhof.

Najčitanije