Metabolizam

Ljekar: Navaljni ima bolest metabolizma

OMSK - Glavni ljekar u sibirskoj bolnici u kojoj se liječi ruski opozicioni političar Aleksej Navaljni izjavio je da mu je postavljena dijagnoza bolesti metabolizma koja je posljedica niskog nivoa šećera u krvi.

Osam zdravih i jednostavnih navika za brz metabolizam

Neke žene naprosto uvijek izgleadaju vitko i imaju snažan imunitet. Iza tog rezultata nisu nužno drastične dijete ili svakodnevni odlasci u teretanu nego zdrave navike kojih se pridržavaju. Držite li se vi neke od njih?

Kako najlakše ubrzati metabolizam

Budući da se kalorije troše i danju i noću, a naše obaveze, ali i navike, doprinose usporavanju hemijskih reakcija u organizmu, otkrivamo kako neke male promjene mogu da imaju značajne efekte…

Navike koja poboljšavaju metabolizam i daju više energije

​Ljeto je tu, a vi još niste ni jednom obukli odeću za vežbanje, ali vam i ne polazi za rukom, zbog umora koji osjećate.

Kako da ubrzate metabolizam?

Jutro je najbolji dio dana kad treba brinuti o metabolizmu. Od brzine metabolizma zavisi koliko će se štetnih tvari i masnoća nakupljati u tijelu.

Čajevi koji ubrzavaju metabolizam

Pijenjem čaja možete mršaviti bez prevelikog truda.

Sirup koji sužava struk i ubrzava metabolizam

Mnogi koji žele da smršaju svakodnevno na trpezi imaju nešto ljuto i začinjeno. Ovaj put će to biti hren. Osim što je zdrav za disajne organe, veliki je saveznik i u ubrzavanju metabolizma.

Vitaminska voda koja će preporoditi metabolizam

Razne industrijske vitaminske vode zapravo su prepune umjetnih zaslađivača koji organizmu naprave više štete nego koristi.

Kako aktivirati metabolizam za dobar dan?

Od onoga trenutka kada u prvim jutarnjim satima otvorite oči, malim koracima možete da počnete da sagorevate kalorije.

Šest jasnih znakova da vam metabolizam ne radi dobro

Usporeni metabolizam znači da tijelo ne može dovoljno učinkovito hranu koju unosimo pretvoriti u energiju.

Najčitanije