Metabolizam

Čajevi koji ubrzavaju metabolizam

Pijenjem čaja možete mršaviti bez prevelikog truda.

Sirup koji sužava struk i ubrzava metabolizam

Mnogi koji žele da smršaju svakodnevno na trpezi imaju nešto ljuto i začinjeno. Ovaj put će to biti hren. Osim što je zdrav za disajne organe, veliki je saveznik i u ubrzavanju metabolizma.

Vitaminska voda koja će preporoditi metabolizam

Razne industrijske vitaminske vode zapravo su prepune umjetnih zaslađivača koji organizmu naprave više štete nego koristi.

Kako aktivirati metabolizam za dobar dan?

Od onoga trenutka kada u prvim jutarnjim satima otvorite oči, malim koracima možete da počnete da sagorevate kalorije.

Šest jasnih znakova da vam metabolizam ne radi dobro

Usporeni metabolizam znači da tijelo ne može dovoljno učinkovito hranu koju unosimo pretvoriti u energiju.

Prehranu prema tri tipa metabolizma, saznajte koji je vaš

Ako žudite za slatkišima ili slanim grickalicama, to je možda zbog vašeg jedinstvenog tipa metabolizma koji utiče na vaše prehrambene želje.

Sirup od hrena za brži metabolizam

Hren ubrzava metabolizam u našem organizmu, pa tako topi masne naslage. U tome vam može pomoći i ovaj moćan sirup sa hrenom uz koji ćete smanjiti stomak i eliminisati višak vode iz tijela.

Glavni razlog zašto se s godinama lakše debljamo

Mnogi su to osjetili na vlastitoj koži – s godinama postaje teže skinuti suvišne kilograme i ne vratiti ih. Jeste li se ikada pitali zašto se s godinama lakše debljamo?

Pet načina da ubrzate metabolizam

Vježbate i pazite na ishranu, ali vam je sa godinama sve teže da održite idealnu težinu. Istraživanja su pokazala da između 6. i 18. godine potrošnja kalorija u mirovanju (bazalni metabolizam) opadne za nevjerovatnih 25 %, a poslije 20. godine ona opada za 2 do 3 procenta u svakoj deceniji života.

Koji su sve razlozi usporenog metabolizma?

Od kako smo naučili da naše tijelo nije baš potpuno savršeno i mršavo, naučili smo da se moramo boriti protiv kalorija i svih viškova. Matematika bi trebalo da bude jasna, uzimanjem manje kalorija organizam će više trošiti iz zaliha i tako mršaviti.

Najčitanije