Metju Fild

Metju Fild: BiH bi mogla mnogo zaraditi od filmske industrije

SARAJEVO - Prihod od turizma zbog Sarajevo film festivala iznosi oko 51 milion maraka, a cijela BiH bi mogla iskoristiti kreativnu industriju filma i umjetnosti za jačanje svoje ekonomije, piše Metju Fild, britanski ambasador, na svom blogu.

Metju Fild posjetio Predstavništvo Fondacije Dogs Trust u BiH

Predstavništvo Fondacije Dogs Trust posjetio je Ambasador Velike Britanije u Bosni i Hercegovini, Metju Fild. Ovom prilikom Šef predstavništva, Anel Bećirović, upoznao je Ambasadora s detaljima društveno korisnog rada predstavništva ove najveće organizacije za dobrobit pasa u Velikoj Britaniji i jedne od najvećih u svijetu.

Metju Fild: Želimo uspješnu RS, koja je dio uspješne BiH

Ujedinjeno Kraljevstvo želi uspješnu i stabilnu Republiku Srpsku, koja je dio uspješne i stabilne BiH, rekao je Metju Fild, britanski ambasador u BiH.

Lukač i Fild o ilegalnim migracijama i bezbjednosnoj situaciji

BANJALUKA - Ministar unutrašnjih poslova Republike Srpske Dragan Lukač sastao se danas u Banjaluci sa ambasadorom Ujedinjenog Kraljevstva Velike Britanije i Sjeverne Irske u BiH Metju Fildom i njegovim saradnicima.

Berton i Fild u kolumni za "Nezavisne": Oslobodimo medije

Sloboda medija ključni je stub demokratije i osnova na kojoj se grade društva u kojima se poštuju građanska prava i temeljne slobode. Zabrinjavajuće je da je samo postojanje slobode medija u velikoj opasnosti, ne samo u Bosni i Hercegovini, već i u drugim zemljama širom svijeta. Velika Britanija i OEBS zajednički rade u ovom području i igraju aktivnu ulogu u pružanju podrške ostvarenju i promovisanju ovih sloboda.

Fild: Brzo procesuirati odgovorne za ubistvo Krunića

SARAJEVO - Ambasador Ujedinjenog Kraljevstva Velike Britanije i Sjeverne Irske u Bosni i Hercegovini Metju Fild oglasio se povodom stravičnog ubistva biznismena Slaviše Krunića nedaleko od Banjaluke.

Fild: Ponuda NATO-a za predavanje ANP-a je prilika, a ne prepreka za BiH

SARAJEVO - Ponuda NATO-a za predavanje Godišnjeg nacionalnog programa (ANP) je prilika, a ne prepreka za BiH, ocijenio je u intervjuu za današnje "Oslobođenje" britanski ambasador u BiH Metju Fild.

Radojičić i Fild o projektima gradske administracije

BANJALUKA - Gradonačelnik Banjaluke, Igor Radojičić razgovarao je danas u Banjaluci sa ambasadorom Velike Britanije u BiH Metjuom Fildom o ciljevima i projektima gradske administracije.

Dodik i Fild o procesu formiranja Savjeta ministara

SARAJEVO - Predsjedavajući Predsjedništva BiH Milorad Dodik primio je danas u nastupnu posjetu ambasadora Velike Britanije Metjua Filda sa kojim je razgovarao o procesu formiranja Savjeta ministara, evropskom putu BiH i reformskim procesima.

Lukač s Fildom: Migrantska kriza poseban izazova

BANJALUKA - Ministar unutrašnjih poslova Republike Srpske Dragan Lukač razgovarao je danas u Banjaluci s ambasadorom Velike Britanije u BiH Metjuom Fildom kojeg je informisao da su borba protiv organizovanog kriminala i terorizma prioriteti u radu Ministarstva unutrašnjih poslova (MUP) Srpske, a da će poseban izazov biti odgovor na migrantsku krizu u BiH.

Najčitanije