Metju Fild

Fild: Brzo procesuirati odgovorne za ubistvo Krunića

SARAJEVO - Ambasador Ujedinjenog Kraljevstva Velike Britanije i Sjeverne Irske u Bosni i Hercegovini Metju Fild oglasio se povodom stravičnog ubistva biznismena Slaviše Krunića nedaleko od Banjaluke.

Fild: Ponuda NATO-a za predavanje ANP-a je prilika, a ne prepreka za BiH

SARAJEVO - Ponuda NATO-a za predavanje Godišnjeg nacionalnog programa (ANP) je prilika, a ne prepreka za BiH, ocijenio je u intervjuu za današnje "Oslobođenje" britanski ambasador u BiH Metju Fild.

Radojičić i Fild o projektima gradske administracije

BANJALUKA - Gradonačelnik Banjaluke, Igor Radojičić razgovarao je danas u Banjaluci sa ambasadorom Velike Britanije u BiH Metjuom Fildom o ciljevima i projektima gradske administracije.

Dodik i Fild o procesu formiranja Savjeta ministara

SARAJEVO - Predsjedavajući Predsjedništva BiH Milorad Dodik primio je danas u nastupnu posjetu ambasadora Velike Britanije Metjua Filda sa kojim je razgovarao o procesu formiranja Savjeta ministara, evropskom putu BiH i reformskim procesima.

Lukač s Fildom: Migrantska kriza poseban izazova

BANJALUKA - Ministar unutrašnjih poslova Republike Srpske Dragan Lukač razgovarao je danas u Banjaluci s ambasadorom Velike Britanije u BiH Metjuom Fildom kojeg je informisao da su borba protiv organizovanog kriminala i terorizma prioriteti u radu Ministarstva unutrašnjih poslova (MUP) Srpske, a da će poseban izazov biti odgovor na migrantsku krizu u BiH.

Nastavak saradnje u oblastima energetike i rudarstva

BANJALUKA - Ministar energetike i rudarstva Republike Srpske Petar Đokić i ambasador Velike Britanije u BiH Metju Fild naveli su da će biti nastavljena saradnja u projektima u oblastima energetike, rudarstva i upravljanja mineralnim resursima, čiji je cilj stvaranje povoljnijeg poslovnog okruženja i privlačenje stranih investicija.

Metju Fild: Zašto su nam potrebne NVO i civilno društvo u BiH?

Britanski ambasador u Bosni i Hercegovini Metju Fild istakao je važnost rada nevladinih organizacija, povodom 27. februara - Svjetskog dana nevladinih organizacija.

Čović: Izmjene Izbornog zakona neizostavan dio reformske agende

SARAJEVO - Hrvatski član Predsjedništva BiH Dragan Čović izjavio je danas u Sarajevu da su izmjene Izbornog zakona neizostavan dio reformske agende i pretpostavka vladavine prava, te da kao takve zahtijevaju široku programsku saradnju i podršku u postizbornom periodu.

Đokić sa Fildom: U BiH potrebno nastaviti sa reformama

BANJALUKA - Ministar industrije, energetike i rudarstva Republike Srpske Petar Đokić i ambasador Velike Britanije u BiH Metju Fild konstatovali su danas u Banjaluci da je u BiH potrebno nastaviti sa reformama koje osnažuju vladavinu prava.

Metju Fild za "Nezavisne": Želimo snažnu RS u prosperitetnoj BiH

Ujedinjeno Kraljevstvo ima pozitivan i plodonosan odnos s Republikom Srpskom, a s Vladom RS u samo zadnje dvije godine smo implementirali projekte vrijedne 12 miliona maraka, rekao je Metju Fild, novi ambasador te zemlje u BiH, u svom prvom intervjuu za medij iz RS.

Najčitanije