Metju Fild

Tegeltija sa Nelsonom, Fildom i Zatlerom: Očekuje se 700 miliona evra pomoći BiH

SARAJEVO - Predsjedavajući Savjeta ministara Zoran Tegeltija rekao je da je na današnjem sastanku u Sarajevu sa ambasadorima SAD i Velike Britanije u BiH Erikom Nelsonom i Metju Fildom, te šefom Delegacije EU u BiH Johanom Satlerom razgovarano o 700 miliona evra pomoći BiH za prevazilaženje posljedica epidemije virusa korona.

Metju Fild za "Nezavisne": Dejton nije savršen, ali promjene samo konsenzusom

Dejtonski sporazum je imao za cilj okončanje sukoba i nije savršen, ali bilo kakve promjene se moraju postići putem konstruktivnog dijaloga i izgradnjom konsenzusa, rekao je u pisanom intervjuu za "Nezavisne" Metju Fild, ambasador Ujedinjenog Kraljevstva u BiH.

Višković i Fild: RS opredijeljena za sprovođenje reformi

BANJALUKA - Predsjednik Vlade Republike Srpske Radovan Višković istakao je danas tokom sastanka sa britanskim ambasadorom u BiH Metjuom Fildom da je Srpska opredijeljena za dosljedno sprovođenje ekonomsko-socijalnih reformi.

Đokić i Fild: Jačati sektor obnovljivih izvora energije

BANJALUKA - Ministar energetike i rudarstva Republike Srpske Petar Đokić izjavio je da je opredjeljenje Vlade Srpske aktivno učešće u evropskoj energetskoj politici, pogotovo kada je riječ o realizaciji projekata u oblasti obnovljivih izvora energije.

Fild: I nakon izlaska iz EU, nastavljamo podršku BiH

SARAJEVO - Britanski ambasador u BiH Metju Fild izrazio je uvjerenje da Velika Britanija, nakon izlaska iz EU, može održati aktivnu ulogu u pokretanju reformskih procesa u BiH.

Fild: I nakon izlaska iz EU ostajemo prijatelj BiH

SARAJEVO - Ambasador Velike Britanije u BiH Metju Fild izjavio je da njegova zemlja, koja napušta EU, poštuje izbor ljudi u BiH koji su se odlučili za Uniju i da će uvijek biti čvrst prijatelj BiH.

Radončić i Fild: Važna koordinacija u upravljanju migrantskom krizom

SARAJEVO - Ministar bezbjednosti Bosne i Hercegovine Fahrudin Radončić i ambasador Ujedinjenog Kraljevstva Velike Britanije i Sjeverne Irske u BiH Metju Fild, naglasili su na današnjem sastanku da koordinacija u upravljanju migrantskom krizom ima izuzetnu važnost.

Tegeltija s Fildom: Privlačenje stranih investicija prioritet

SARAJEVO - Predsjedavajući Savjeta ministara BiH Zoran Tegeltija istakao je danas, tokom sastanka sa ambasadorom Ujedinjenog Kraljevstva Velike Britanije i Sjeverne Irske Metjuom Fildom, da je prioritet u radu novoformiranog Savjeta ministara privlačenje stranih investicija i intenziviranje reformi koje doprinose poboljšanju ekonomskih prilika.

"Kad počnemo poštivati zakone biće to prava borba protiv korupcije"

SARAJEVO - Ambasador Velike Britanije u BiH Metju Fild, poslao je poruku povodom Međunarodnog dana protiv korupcije na zvaničnom Twitter nalogu.

Fild: Pokrenuće se neophodne reforme u sektoru odbrane

Britanski ambasador u BiH Metju Fild smatra da će nakon odluke Predsjedništva BiH o imenovanju Zorana Tegeltije za mandatara Savjeta ministara i velikog dogovora o slanju dokumenta u sjedište NATO-a pod nazivom "Program reformi BiH" sada pokrenuti neophodne reforme u sektoru odbrane.

Najčitanije