Metju Palmer

Palmer: Crna Gora i Srbija treba da razgovaraju

VAŠINGTON - Najvažnija poruka je da Srbija i Crna Gora treba da razgovaraju, vlade treba da komuniciraju i treba da postoje otvoreni kanali komunikacije, rekao je zamjenik pomoćnika američkog državnog sekretara i specijalni predstavnik Stejt departmenta za zapadni Balkan Metju Palmer povodom odluke Podgorice da se Srbija ne nađe na listi zemalja čiji građani mogu da uđu u Crnu Goru i reakcije Beograda.

Savčić: Palmer prijeti na bahat i ohol način

BIJELJINA - Predsjednik BORS-a Milomir Savčić poručio je da EU bez Republike Srpske nije potrebna ni njemu ni njenom narodu, te istakao da zamjenik pomoćnika državnog sekretara SAD za Europu i Euroaziju Metju Palmer prijeti na bahat i ohol način onima koji ovdje žive.

Palmer: Dodik je prijetnja koju treba shvatiti ozbiljno

Zamjenik pomoćnika državnog sekretara SAD za Evropu i Evroaziju izjavio je da srpski član Predsedništva BiH Milorad Dodik predstavlja prijetnju koju treba shvatiti veoma ozbiljno.

Cvijanovićeva se sastala sa Palmerom

Predsjednica Republike Srpske Željka Cvijanović se danas tokom zvanične posjete Sjedinjenim Američkim Državama (SAD), u Vašingtonu sastala sa zamjenikom pomoćnika državnog sekretara SAD-a za evropska i evroazijska pitanja Metjuom Palmerom.

Palmer: Slanjem Programa reformi u Brisel ništa se neće desiti

SARAJEVO - Izaslanik američkog državnog sekretara za zapadni Balkan Metju Palmer rekao je da Program reformi BiH jača partnerstvo BiH i NATO saveza i da se ništa neće desiti nakon slanja tog dokumenta u Brisel.

Palmer: SAD komuniciraju sa Dodikom uprkos sankcijama

SARAJEVO - Izaslanik američkog državnog sekretara za zapadni Balkan Metju Palmer izjavio je večeras da u fokusu američke politike nije takozvani Dejton dva, kao i da će SAD reagovati ukoliko dođe do pokušaja narušavanja suvereniteta BiH.

Kako je Palmerova polurečenica oživjela model "dvije Njemačke" za Kosovo

U odsustvu bilo kakvih naznaka u kom pravcu bi mogao krenuti dijalog Beograda i Prištine, kad bude nastavljen, jedna polurečenica Metjua Palmera dala je naznake.

Vučić: Srbija spremna za kompromise, ne za ponižavanje

BEOGRAD - Vjerujem da ćemo po pitanju KiM uskoro, za dva ili tri mjeseca, imati stvorene uslove za nastavak dijaloga, od kojeg mi očekujemo da vodi kompromisnom rješenju, rekao je predsjednik Srbije Aleksandar Vučić poslije razgovora sa Metjuom Palmerom, zamjenikom pomoćnika državnog sekretara SAD i specijalnim predstavnikom za Zapadni Balkan.

Mediji: Palmer povlači ultimatum?

BEOGRAD - Iako je američki zvaničnik Metju Palmer u Prištini poručio da Srbija ne može u EU ako ne prizna nezavisnost Kosova, nije isključeno da u Beogradu ublaži stav.

"Kupovina ruskih sistema vodila bi riziku američkih sankcija"

BEOGRAD - Predstavnik američkog državnog sekretara za zapadni Balkan Metju Palmer izrazio je zabrinutost zbog prisustva ruske vojne opreme na teritoriji Srbije i istakao da bi, ako Beograd kupi rusku vojnu opremu, to vodilo riziku da joj budu uvedene posebne sankcije.

Najčitanije