Mevlut Čavušoglu

Čavušoglu zaprijetio vojnom operacijom

ISTANBUL - Turski ministar spoljnih poslova Mevlut Čavušoglu rekao je danas da ako se ne uspostave planirane sigurne zone u sjevernoj Siriji i ako se prijetnje prema Turskoj nastave biće pokrenuta vojna operacija istočno od rijeke Eufrat.

Čavušoglu: Kupovina S-400 od Rusije gotova stvar

ANKARA - Turski ministar spoljnih poslova Mevlut Čavušoglu izjavio je da je turska kupovina raketnog sistema S-400 od Rusije, koja je izazvala tenzije sa Vašingtonom, "gotova stvar" i da ona ne može da bude otkazana.

Čavušoglu: SAD ignorišu međunarodno pravo u slučaju Golana

ANKARA - Turski ministar spoljnih poslova Mevlut Čavušoglu izjavio je danas da su Sjedinjene Američke Države "ignorisale međunarodno pravo" time što su priznale suverenitet Izraela nad Golanskom visoravni.

Čavušoglu: Strano miješanje može da izazove građanski rat u Venecueli

ANKARA - Strano miješanje u političku krizu Venecuele “nije zdravo” i može da izazove građanski rat, rekao je šef turske diplomatije Mevlut Čavušoglu.

Pompeo i Čavušoglu razgovarali o povlačenju SAD iz Sirije

ISTANBUL - Američki državni sekretar Majk Pompeo i turski ministar spoljnih poslova Mevlut Čavušoglu razgovarali su danas telefonom o povlačenju američkih vojnika iz Sirije i o bilateralnim pitanjima, javlja Rojters pozivajući se na neimenovani izvor iz Ministarstva spoljnih poslova Turske.

Čavušoglu: Turska i Rusija imaju zajednički cilj

ISTANBUL - Turska i Rusija imaju zajednički cilj da očiste Siriju od svih terorističkih organizacija, izjavio je ministar spoljnih poslova Turske Mevlut Čavušoglu.

Čavušoglu: Netanjahu je odgovoran za smrt hiljada nevinih Palestinaca

ANKARA – Šef turske diplomatije Mevlut Čavušoglu oštro je osudio nedavne optužbe koje je izraelski premijer Benjamin Netanjahu uputio turskom predsjedniku Redžepu Tajipu Erdoanu.

Čavušoglu: Traženje mira zahtijeva poduzetnu vanjsku politiku

ISTANBUL - Ove sedmice Istanbul će biti domaćin dvije zasebne, ali povezane međunarodne konferencije o medijaciji.

Čavušoglu: Možda ćemo tražiti UN istragu o ubistvu Kašogija

VAŠINGTON - Turski ministar spoljnih poslova Mevlut Čavušoglu izjavio je večeras da Turska nije u potpunosti zadovoljna nivoom saradnje sa Saudijskom Arabijom u vezi s istragom ubistva saudijskog novinara Džamala Kašogija u konzulatu te zemlje u Istanbulu, zbog čega najavljuje da bi Turska mogla da zatraži formalnu UN istragu ukoliko saradnja sa Rijadom dospije u ćorsokak.

"Podrška Vašingtona Kurdima je velika greška"

ANKARA - Podrška Amerike miliciji sirijskih Kurda je velika greška, rekao je danas turski ministar spoljnih poslova Mevlut Čavušoglu.

Najčitanije