Mevlut Čavušoglu

Čavušoglu: Važna pobjeda Azerbejdžana

ANKARA - Turski ministar spoljnih poslova Mevlut Čavušoglu ocijenio je danas da sporazum o okončanju rata u Nagorno-Karabahu predstavlja važnu pobjedu saveznika Ankare, Azerbejdžana.

Turska spremna da podrži Azerbejdžan na bojnom polju

ANKARA - Ankara je spremna da pruži podršku Bakuu i za pregovaračkim stolom i na bojnom polju, rekao je danas turski ministar spoljnih poslova Mevlut Čavušoglu.

Čavušoglu: Makron postao histeričan

ANKARA - Turski ministar spoljnih poslova Mevlut Čavušoglu izjavio je u petak da je francuski predsjednik Emanuel Makron postao "histeričan" zbog dešavanja u sukobima u Libiji i u Siriji i zbog spora oko morskih granica u istočnom Mediteranu.

Čavušoglu: Turska očekuje srpske turiste i ove godine

BEOGRAD - Turski šef diplomatije Mevlut Čavušoglu je u telefonskom razgovoru sa ministrom spoljnih poslova Srbije Ivicom Dačićem izrazio nadu da će turisti iz Srbije i ove godine ljetovati na turskom primorju.

Čavušoglu: 135 zemalja od nas zatražilo medicinska sredstva

ANKARA – Ministar spoljnih poslova Republike Turske Mevlut Čavušoglu saopštio je kako je zbog pandemije virusa korona iz 114 zemalja u Tursku vraćeno oko 70.000 turskih državljana.

Čavušoglu: Dosta je obmanjivanja Turske

ANKARA - Evropska unija bi trebalo da prestane da obmanjuje Tursku oko pružanja pomoći milionima migranata na njenoj teritoriji, izjavio je danas šef turske diplomatije Mevlut Čavušoglu.

Turci patroliraju sjevernim, a Rusi južnim dijelom auto-puta u Idlibu

ANKARA - Turska vojska patroliraće sjevernom dijelom bezbjednosnog koridora uspostavljenog oko auto-puta u provinciji Idlib u Siriji, a ruske snage će biti sa južne strane, rekao je danas turski ministar spoljnih poslova Mevlut Čavušoglu.

Čavušoglu: Haftar krši primirje

ANKARA - Šef turske diplomatije Mevlut Čavušoglu optužio je libijskog vojnog komandanta Kalifu Haftara za stalno kršenje primirja, rekavši da on mora biti zaustavljen, kako bi se našlo političko rješenje.

Čavušoglu u Tirani: Razvoj saradnje Turske i Albanije

ANKARA - Ministar spoljnih poslova Republike Turske Mevlut Čavušoglu prisustvovao je ceremoniji otvaranja Centra za balkanske studije Univerziteta "New York - Tirana" pri turskoj Fondaciji "Maarif" (TMV).

Đukanović i Čavušoglu: Sveobuhvatna saradnja Crne Gore i Turske

PODGORICA - Dinamičan politički dijalog i sveobuhvatna saradnja Crne Gore i Turske na najbolji način potvrđuju kvalitet diplomatskih odnosa koji traju 141 godinu, rekao je crnogorski predsjednik Milo Đukanović tokom susreta sa turskim ministrom inostranih poslova Mevlutom Čavušogluom.

Najčitanije