Mevlut Čavušoglu

Čavušoglu: Planiran povratak dva miliona izbjeglica u Siriju

ŽENEVA - Turska planira da vrati najmanje dva miliona izbjeglica na sjeveroistok Sirije, gdje je Ankara izvršila ofanzivu pod nazivom "Operacija mirno proljeće", izjavio je turski ministar spoljnih poslova Mevlut Čavušoglu.

Čavušoglu: Kurdi se ne povlače, razgovaraćemo sa Moskvom

ANKARA - Snage sirijskih Kurda nisu se potpuno povukle iz granične oblasti kao što je dogovoreno sporazumom kojem je posredovala Rusija, pa će Turska uskoro sa Moskvom razmotriti sledeće korake.

Čavušoglu: Turska će uzvratiti ako joj SAD uvedu snakcije

ANKARA - Ministar inostranih poslova Turske Mevlut Čavušoglu upozorio je danas da će Turska uzvratiti ukoliko joj Sjedinjene Američke Države uvedu sankcije zbog njene vojne operacije u sjeveroistočnoj Siriji protiv kurdskih boraca koje podržava Vašington.

Čavušoglu: Operaciju provodimo u skladu s međunarodnim pravom

ANKARA - Turski šef diplomatije Mevlut Čavušoglu je izjavio da turske snage operaciju "Izvor mira" na sjeveru Sirije provode u skladu s međunarodnim pravom, Poveljom UN-a i rezolucijama Savjeta bezbjednosti o borbi protiv terorizma.

Lavrov i Čavušoglu razgovarali o Balkanu i Siriji

MOSKVA - Situacija na Balkanu i u sjeveroistočnoj Siriji bile su teme telefonskog razgovora šefa ruske diplomatije Sergeja Lavrovog i turskog ministra spoljnih poslova Mevluta Čavušoglua, saopšteno je iz ruskog Ministarstva spoljnih poslova.

Čavušoglu: Akcije u Siriji privremena mjera

Ministar spoljnih poslova Turske Mevlut Čavušoglu je u telefonskom razgovoru sa iranskim kolegom Muhamedom Džavadom Zarifom izjavio da su akcije Turske na sjeveru Sirije samo privremena mjera.

Čavušoglu: Iranski tanker ide u Liban

ANKARA - Turski ministar spoljnih poslova Mevlut Čavušoglu rekao je danas da je iranski tanker, koji je trenutno u turskim vodama, na putu za Liban, javlja Rojters.

Turska prijeti Evropi: Obustavićemo Sporazum o readmisiji

ANKARA - Turski ministar spoljnih poslova Mevlut Čavušoglu zapretio je da će Turska obustaviti Sporazum o readmisiji sa Evropskom unijom.

Čavušoglu zaprijetio vojnom operacijom

ISTANBUL - Turski ministar spoljnih poslova Mevlut Čavušoglu rekao je danas da ako se ne uspostave planirane sigurne zone u sjevernoj Siriji i ako se prijetnje prema Turskoj nastave biće pokrenuta vojna operacija istočno od rijeke Eufrat.

Čavušoglu: Kupovina S-400 od Rusije gotova stvar

ANKARA - Turski ministar spoljnih poslova Mevlut Čavušoglu izjavio je da je turska kupovina raketnog sistema S-400 od Rusije, koja je izazvala tenzije sa Vašingtonom, "gotova stvar" i da ona ne može da bude otkazana.

Najčitanije