Miš

Jeste li znali da miševi mogu pjevati?

Čini se da miševi ne pjevaju samo kad su u pitanju crtići, već i u stvarnom životu znaju poneku melodiju.

Logitech Bolt tastature nude veću bezbjednost i kvalitet veze

Nova linija Logi Bolt tastature i miševa može se povezati sa računarima direktno putem Bluetootha, ali povezivanje putem USB ključa Logi Bolt donosi ogromne prednosti, a najveće su bezbjednost i kvalitet veze.

Naučnici potvrdili: Struktura mišjeg mozga slična ljudskoj

Istraživači koji se bave neuronaukom mozga proučavali su mišji mozak koji je veličine zrna pijeska i objavili su 3D mapu mozga miša. Smatra se da je struktura mišjeg mozga vrlo slična ljudskoj.

Najezda miševa evakuisala zatvorenike

KANBERA - Zbog najezde miševa posljednjih mjeseci u Novom Južnom Velsu, australijske vlasti prinuđene su da evakuišu zatvorenike.

Zajednička studija SZO i Kine o porijeklu kovida-19

ŽENEVA - U zajedničkoj studiji Svjetske zdravstvene organizacije (SZO) i Kine o porijeklu kovid-19 navodi se da je prenos virusa sa slijepih miševa na ljude preko druge životinje najvjerovatniji scenario nastanka bolesti i da je propust u laboratoriji krajnje malo vjerovatan uzrok, prenosi AP nacrt izjveštaja u koji je imao uvid.

I "vampiri" znaju za distancu kad se razbole

Kad ih pogodi neka bolest, divlji vampirski slijepi miševi dobrovoljno se izoluju ili ih na to prisili njihova kolonija, čime se usporava brzina širenja bolesti, pokazala je nova terenska studija.

Naučnici tvrde da su slijepi miševi imuni na virus korona

Izdvajanjem genoma slijepog miša naučnici su došli da zaključka da ova životinja ima jedinstven imunološki sistem i da je otporna na virus korona, izjavila je profesorka Univerziteta u Dablinu Ema Tiling.

Ruski naučnici šalju miševe na let oko Mjeseca

Naučnici predlažu da se kao "putnici" na bespilotnom letu novog ruskog svemirskog broda "Orao" oko Mjeseca 2028. godine koriste miševi, izjavio je zamjenik direktora za nauku Instituta za biomedicinu Ruske akademije nauka Vladimir Sičov.

Lovci na viruse u kineskim pećinama sprečavaju nove pandemije

Grupa naučnika istražuje pećine u jugozapadnoj kineskoj provinciji Junan, kako bi među populacijom slijepih miševa pronašli nove viruse, posebno one iz porodice korone i spriječili nove velike pandemije.

Uče pacove da "nanjuše" rak kod čovjeka

Naučnici sa Južnog državnog Univerziteta u Rostovu na Donu stvorili su tehnologiju koja može tačno identifikovati rizik za razvoj brojnih opasnih bolesti kod čovjeka, uključujući rak pluća, želuca i tuberkulozu.

Najčitanije