Miš

Uče pacove da "nanjuše" rak kod čovjeka

Naučnici sa Južnog državnog Univerziteta u Rostovu na Donu stvorili su tehnologiju koja može tačno identifikovati rizik za razvoj brojnih opasnih bolesti kod čovjeka, uključujući rak pluća, želuca i tuberkulozu.

Promovisana slikovnica "Šuš i miš u biblioteci"

Slikovnica "Šuš i miš u biblioteci", autora bibliotekara Milice Matijević iz Lazarevca i Elizabete Georgijev iz Dimitrovgrada, promovisana je danas u Mrkonjić Gradu.

U subotu u restoranu "Provence" veče za Mišu Vidovića

BANJALUKA - Humanitarno veče za dugogodišnjeg banjalučkog novinara Mišu Vidovića koji je obolio od karcinoma pankreasa biće održano u subotu uveče u restoranu "Provence" u ovom gradu.

Pronađeni novi dokazi da virus potiče od slijepih miševa

PEKING - Kineski naučnici tvrde da su pronašli nove dokaze da novi koronavirus, koji se nedavno pojavio u Kini, potiče od slijepih miševa.

Kako miševe zauvijek izbaciti iz kuće?

U jesen i kroz zimu male štetočine, miševi, pokušavaju ući u vaš topli dom, stoga je pravo vrijeme da naučite kako da ih se riješite.

Trikovi sa srednjim dugmetom miša za koje malo ko zna

Srednje dugme na mišu svi najčešće koristimo za dvije radnje - otvaramo linkove u novim tabovima u internet brauzerima i zatvaramo ih.

Miš prodat u 10 miliona primjeraka

Razer je naširoko poznato ime kada su u pitanju periferije, a odnedavno i mobilni telefoni. Veliki broj gejmera zbog toga kupuje upravo proizvode te kompanije.

Kompletan kompjuter "ugurao" u miša

Mnogo je tehnoloških inovacija kojima smo tokom godina svjedočili, a sve je išlo u smjeru stvaranja inovativnih tehnologija koje se mogu uklopiti u različite uređaje.

Mbape u Kragujevcu bježao od miša

Fudbalsko čudo od djeteta, koji se pribojava atmosfere na stadionu Crvene zvezde, danas je drugi put posjetio Srbiju.

U Kini rođen miš s dvije majke

Kineski naučnici stvorili su, zahvaljujući tehnikama matičnih ćelija i manipulacijom gena dviju ženskih jedinki, zdrave miševe sposobne na svijet donijeti vlastite potomke.

Najčitanije