Microsoft

Microsoft: 2021. će biti godina kada će lozinke nestati

Microsoft je već izvjesno vrijeme zagovornik tehnologije bez lozinki, ističući da želi da tradicionalne i nesigurne lozinke izumru. Kompanija je tokom proteklih nekoliko godina investirala u različita rješenja, kao što su Windows Hello, Microsoft Authenticator, FIDO2 bezbjednosni ključevi i sistem za potvrdu identiteta preko vena na dlanu, između ostalog.

Windows 10 uskoro će pitati korisnike za šta koriste računar

Računari služe za različite stvari, u zavisnosti od potreba korisnika, a Microsoft želi da se prilagodi tome. Objava na blogu Windows Insider, tako, opisuje novu funkciju koja znači da će vas računar pitati šta želite da radite kada se uključi. Ovo je, za sada, dostupno samo testerima.

Rad s dokumentima na Androidu postao lakši

Korisnici G Suite-a sada će moći da uređuju, komentarišu i sarađuju na datotekama Microsoft Office-a na Android uređajima pomoću Google softvera za kancelarijsku produktivnost.

Windows XP još uvijek koristi više od 25 miliona ljudi

Gotovo 20 godina od kako je Windows XP ugledao svjetlost dana, koristi ga više od 25 miliona računara širom svijeta.

Bil Gejts: Bio sam nevjerovatno ljubomoran na Džobsa

Bil Gejts je tokom nedavnog intervjua otvoreno izjavio da odnos javnosti prema velikim tehno kompanijama mora da bude mnogo oštriji, te da smatra da one "zaslužuju" nadzor sličan onom tokom saslušanja pred Kongresom.

Microsoft ukida Internet Explorer 2021. godine

U Microsoftu planiraju da od 17. avgusta 2021. godine ukinu podršku za veb pretraživač Internet Explorer (IE) u svim aplikacijama i servisima u sklopu paketa Microsoft 365.

Twitter zainteresovan za kupovinu TikToka

Twitter se obratio kineskoj kompaniji ByteDance, vlasniku TikToka, kako bi izrazio interesovanje za preuzimanje američkih operacija te aplikacije za dijeljenje video-snimaka, prenosi Reuters, pozivajući se na izvore upoznate sa situacijom, dok eksperti izražavaju sumnju po pitanju sposobnosti Twittera da prikupi finansije neophodne za potencijalni sporazum.

Tramp: Nemam ništa protiv da Microsoft kupi TikTok

Predsjednik SAD Donald Tramp izjavio je danas da nema ništa protiv da Microsoft kupi kinesku aplikaciju za objavljivanje kratkih video klipova TikTok.

“Microsoft”: Ne prodajemo tehnologiju prepoznavanja lica policiji

Kompanija “Microsoft” saopštila je danas da neće prodati svoju tehnologiju prepoznavanja lica policiji sve dok u Sjedinjenim Državama ne bude postojao federalni zakon koji reguliše to pitanje.

Office 365 se pretvara u Microsoft 365

Microsoft želi da razmislite o njegovoj pretplatničkoj usluzi Office 365 u potpuno novom svjetlu. Tako, 21. aprila kompanija će preimenovati uslugu u Microsoft 365, jer dodaje još AI i cloud alate za veću produktivnost.

Najčitanije