Microsoft

Microsoft Edge čita sajtove čovjekolikim glasom

Microsoft-ov browser Edge ima korisnu funkciju koje možda niste bili svjesni: može da čita veb sajtove naglas. Sada ju je Microsoft učinio značajno boljom, dodajući cloud-powered glasove koji zvuče manje poput robota iz 50-ih godina prošlog vijeka, a više poput modernog glasovnog asistenta.

Netflix vrijedi više od BDP-a pet balkanskih zemalja

Ukupan bruto domaći proizvod (BDP) pet balkanskih zemalja manji je od trenutne vrijednosti kompanije Netflix, pokazuje istraživanja portala How much, koji je poredio tržišnu kapitalizaciju pojedinih najvećih svjetskih kompanija na američkoj berzi sa BDP-om zemalja u razvoju.

Mladić iz BiH osvojio bronzu na Microsoft Office Specialist takmičenju

Tarik Džambić osvojio je treće mjesto na svjetskom Microsoft Office Specialist World Championshipu, takmičenju u Njujorku, saopštio je Ekonomski fakultet Univerziteta u Sarajevu. Time je još jednom pokazano da Bosna i Hercegovina obiluje mladim perspektivnim ljudima pred kojima je uspješna budućnost.

Microsoft izbacuje riječ "Online" iz svojih Office web aplikacija

Sljedeći put kada pokrenete od bilo koju od web verzija Microsoft Office aplikacija, možda ćete primjetiti malu izmjenu na njima.

Microsoft Edge zasnovan na Chromiumu dostupan i za Windows 7

Microsoft je omogućio da se Edge browser zasnovan na Chromium-u testira na Windows 7 i Windows 8 sistemima.

Microsoft prešao vrijednost od bilion dolara

Nakon što su dionice Microsofta ponovno porasle, tehnološki je div prešao tržišnu vrijednost od bilion dolara čime je i više nego zaslužio titulu najvrjednije američke kompanije.

Skrivene opcije Worda koje morate isprobati

Vjerovatno znate da koristite Word, ali isto tako vjerovatno postoje stvari za koje niste znali da postoje u ovom programu.

Mobilna verzija Excela ima novu funkciju

Microsoft je nadogradio Excel za iPhone kako bi mu dodao novu mogućnost ubacivanja tablica i grafova pomoću kamere.

Stiže Microsoft Outlook za Android sa dugo očekivanim poboljšanjima

Microsoft Outlook nastavlja sa dominacijom kao najpopularniji e-mail klijent za Android i iOS platforme, a jedan od glavnih razloga je to što je Microsoft značajno pojačao implementiranje novih ažuriranja.

Microsoft Solitaire ušao u World Video Game Hall of Fame

Solitaire je predstavljen još 1990. godine, kao dio Windows 3.0 platforme, a cilj objave je bio da se korisnici nauče da koriste miš. Od tada Solitaire je bio jedna od glavnih odlika Windowsa. Igra je tek 2012. dobila nešto značajniji redizajn, postala je dio Microsoft Solitaire Collection-a i omogućavala je čuvanje progresa, više opcija ali i reklame.

Najčitanije