Microsoft

Comtrade postao Microsoftov licencirani Solution Partner u BiH

​SARAJEVO – Kompanija Comtrade System Integration Adriatic potpisala je partnerski ugovor o saradnji sa kompanijom Microsoft čime je zvanično postala Microsoft LSP (Licensing Solution Provider) u Bosni i Hercegovini.

Microsoft zakrpio 74 "rupe" u Windowsu 10

Drugi mjesec zaredom Microsoft objavljuje nadogradnju za Windiws koja bi trebalo da se pobrine za bezbjednosne propuste nultog dana.

Želite da postanete programer? Savjeti stručnjaka iz Majkrosofta

Interesuje vas programiranje, ali su vas brojne priče koje ste čuli i ono što ste čitali po internetu preplašili ili zbunili?

Microsoft zatvorio biblioteku elektronskih knjiga

​Microsoft je zatvorio svoju biblioteku elektronskih knjiga u Microsoft prodavnici. Od 2. aprila 2019. godine knjige se ne mogu dodavati u biblioteku, a od početka jula 2019. godine više neće moći ni da se čitaju.

Krivošija: Misija Microsofta je da osnaži svaku osobu

Microsoft je posvećen digitalnoj transformaciji javne uprave u cilju poboljšanja života, a u Bosni i Hercegovini posebno dobru saradnju ima sa institucijama u Republici Srpskoj s kojima sprovodi projekte u posljednjih 12 godina.

Dječak iz BiH postao najmlađi saradnik Microsofta u Evropi

Dječak Mak Ostrogonac iz Sarajeva sa samo 12 godina postigao je veliki uspjeh. Položio je internacionalno priznati certifikat čime je postao najmlađi tzv. Microsoftov tehnološki saradnik, javlja BHRT.

Microsoft testira Skype grupne pozive za do 50 ljudi

Skype konferencijski pozivi bi uskoro mogli postati značajno popunjeniji. Microsoft planira da poveća maksimalan broj učesnika u grupnim pozivima sa 25 na 50 (što je za 18 više nego što može da stane u Group FaceTime pozive).

Počela testiranja Windowsa 10 za 2020. godinu

Microsoft je počeo da testira apdejt za Windows 10, čije objavljivanje je planirano tek za 2020. godinu. Tako rano testiranje, inače, nije uobičajeno za tu kompaniju, budući da Microsoft objavljuje dve nadogradnje godišnje.

Microsoft poziva kompanije da prestanu da koriste Internet Explorer

​Microsoft je svjestan da postoji veliki broj organizacija koje koriste starije verzije Windows-a, kao i Internet Explorer koji je inkorporiran u njih. Međutim, kako je to već davno prevaziđen browser, kompanija moli korisnike da se otarase starih navika i da pređu na moderan pregledač.

Microsoft objavio Office 365 u Mac App Store-u

Microsoft je konačno objavio Office aplikacije u Mac App Store-u.

Najčitanije