Migrant

Potukli se migranti, sjevali i noževi

BIHAĆ- U kampu Lipa, nadomak Bihaća, jučer je u poslijepodnevnim satima izbila velika tuča među migrantima koji su tu smješteni, te je povrijeđeno više lica, potvrđeno je iz policije USK.

Predložen pritvor za dva Alžirca zbog ubistva migranta

Tužilaštvo Kantona Sarajevo predložilo je jednomjesečni pritvora dvojici državljana Alžira zbog ubistva migranta.

U Sarajevu uhapšene dvije osobe osumnjičene za ubistvo migranta

Policijski službenici Uprave policije Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo identifikovali su, pronašli i uhapsili dva državljanina Alžira koji se sumnjiče da su povezani sa ubistvom migranta na Ilidži.

Policija saopštila da je ranila Albanca koji je krijumčario migrante

PULA - Albanski državljanin koji je vozio kombi s nezakonitim migranata ranjen je danas u okolini Momjana u Istri, nakon što je pokušato da pobjegne policiji, objavila je hrvatska policija.

U Hrvatskoj upucan stranac koji prevozio migrante

Strani državljanin povrijeđen je danas iz vatrenog oružja tokom, kako je saopšteno, pojačanog policijskog postupanja na suzbijanju nezakonitih migracija.

Bivši igrač Veleža spasio migranta od utapanja u Neretvi

MOSTAR - Ispod Starog mosta u Mostaru danas se odvijala prava drama.

Teško ranjen migrant

SARAJEVO - Migrant iz Maroka uboden je oštrim predmetom u grudi u sarajevskom naselju Saraj Polje, rečeno je Srni u MUP-u Kantona Sarajevo.

Tijelo nepoznate osobe pronađeno u prtljažniku autobusa

TUZLA - Tijelo nepoznate muške osobe pronađeno je u srijedu oko 13 časova u prtljažniku autobusa sa područja Tuzlanskog kantona, potvrđeno je "Nezavisnim".

Marokancu osumnjičenom za ubistvo određen pritvor

SARAJEVO - Kantonalni sud u Sarajevu odredio je jednomjesečni pritvor osumnjičenom Marokanca zbog ubistva, saopštio je MUP Kantona Sarajevo.

Na ispitivanju Marokanac osumnjičen za ubistvo migranta u Sarajevu

SARAJEVO - Marokanac osumnjičen da je na području sarajevske opštine Ilidža ubio migranta zadržan je u Tužilaštvu Kantona Sarajevo na ispitivanju, dok je drugi koji je uhapšen zajedno s njim dobio status svjedoka i pušten je na slobodu, izjavila je portparol kantonalnog Tužilaštva Azra Bavčić.

Najčitanije