Migrant

Dijete ispalo ocu iz naručja i utopilo se

NOVI GRAD - Petogodišnji dječak iz Avganistana utopio se u Uni dok je njegova porodica pokušavala preći rijeku kako bi došla u Hrvatsku.

Orban: Migranti lupaju na evropska vrata

BUDIMPEŠTA - Mađarski premijer Viktor Orban je izjavio danas da će se sa suzbijanjem pandemije, pitanje migracija vratiti u fokus evropskih politika.

Migranti zaposjeli srpske kuće u selu Bosanska Bojna

VELIKA KLADUŠA - Općinsko vijeće Velika Kladuša održalo je u proteklu srijedu višesatnu sjednicu o migrantskoj krizi, a od nadležnih državnih institucija je zatraženo da poduzmu aktivnosti oko zatvaranja kampa na području te lokalne zajednice, u kojem trenutno boravi oko 800 migranata.

U tuči povrijeđeni migrant i državljanin BiH

TUZLA - U tuzlanskom naselju Ljubače u međusobnoj tuči povrijeđena su dva lica od kojih je jedno ilegalni migrant, a drugo državljani BiH, rekla je Srni portparol Ministarstva unutrašnjih poslova Tuzlanskog kantona Amra Kapidžić.

Detalji drame u Banjaluci: Tri migranta uhapšena, dvojica na UKC

BANJALUKA - Dva migranta zbrinuta su na UKC RS, dok se trojica nalaze u službenim prostorijama PU Banjaluka, nakon današnjeg incidenta u banjalučkom naselju Lazarevo, saopšteno je iz Policijske uprave Banjaluka.

Gore šatori u migrantskom kampu "Lipa"

BIHAĆ - U migrantskom kampu "Lipa", nadomak Bihaća, izbio je veliki požar, a prema još nezvaničnim informacijama gore šatori u kojima su boravili migranti.

Grubeša: BiH će od Srbije tražiti izručenje uhapšenog migranta

SARAJEVO - Josip Grubeša, ministar pravde BiH, rekao je večeras da će BiH od Srbije tražiti izručenje uhapšenog Marokanca koji se sumnjiči za ubistvo Saralije Jasmina Berovića na Otesu prije osam dana.

Pronađeno tijelo muškarca u Dobrinji

SARAJEVO - U sarajevskom naselju Dobrinja prolaznici su prijavili policiji da su pronašli tijelo nepoznatog muškarca koji nije davao znake života, potvrđeno je iz Operativnog centra MUP-a Kantona Sarajevo.

Protjeran Iračanin koji se dovodi u vezu s krijumčarenjem migranata

Državljanin Iraka S. J. za kojeg je utvrđeno da predstavlja prijetnju javnom redu i sigurnosti Bosne i Hercegovine zbog povezanosti sa organizovanim kriminalom izrečena je mjera protjerivanja i stavljanja pod nadzor u Imigracioni centar, saopšteno je iz Službe za poslove sa strancima.

Vašington osudio premještanje migranata iz kampa "Bira"

Amerika je večeras osudila premještanje migranata iz kampa "Bira" u kamp "Lipa" koji su Vašington i njihovi partneri iz međunarodne zajednice podržali kao privremeni prijemni centar koji nije za zimske uslove, objavljeno je na profilu Ambasade SAD u BiH na društvenoj mreži "Twitter".

Najčitanije