Migranti

Njemačka migrantima olakšava pristup tržištu rada

Njemački ministar rada Hubertus Hajl (SPD) planira reforme Zakon o doseljavanju stručne radne snage iz inostranstva. Vlada u Berlinu želi da na taj način dodatno olakša migrantima "ulazak" na njemačko tržište rada.

Neophodan kućni red za migrante u kampu Lipa

BIHAĆ - Operativna grupa za migrantsku krizu insistiraće da se u kampu Lipa, gdje borave migranti i kojim upravlja Međunarodna organizacija za migracije (IOM), uvede kućni red kako bi se imao efikasniji nadzor nad njihovim kretanjem.

Za 10 migranata se ne zna ko su, ukopani u Bihaću i Kladuši

BIHAĆ - Od početka migrantske krize na području Unsko-sanskog kantona smrtno je stradao 51 migrant, najviše njih nesretnim slučajem, utapanjem u nekoj od ovdašnjih rijeka ili u saobraćajnim nesrećama, ali bilo je i slučajeva ubistava i samoubistava.

Miral rasformiran, migranti prebačeni u Lipu kod Bihaća

VELIKA KLADUŠA - U prihvatni centar Lipa nadomak Bihaća, prebačeno je i smješteno 170 migranata koji su u proteklom periodu boravili u centru za migrante Miral u Velikoj Kladuši.

Spriječeno krijumčarenje migranata kod Zvornika

ZVORNIK - Pripadnici Granične policije BiH danas su kod Zvornka, u jutarnjim satima, spriječili krijumčarenje migranata iz Srbije.

Frontex: Pola migranata u EU došlo preko balkanske rute

VARŠAVA, BRISEL - Broj migranata na zapadnobalkanskoj ruti skoro je udvostručen u odnosu na isti period lani, proizlazi iz najnovijih podataka Evropske granične službe Frontex.

46 migranata pronađeno u napuštenim objektima

BIHAĆ - Inspektori Službe za poslove sa strancima pronašli su na području Bihaća 46 migranata iz Avganistana i Pakistana.

Dvije osobe uhapšene zbog sumnje da su krijumčarili migrante

​BANJALUKA - Policajci iz Laktaša juče su identifikovali su i uhapsili A.H. iz Bosanske Krupe i I.H. iz Bihaća zbog sumnje da su krijumčarili migrante, saopšteno je iz PU Banjaluka.

Poljska počinje da gradi ogradu na granici s Bjelorusijom

VARŠAVA - Poljska granična straža potpisala je danas ugovore o izgradnji zaštitne ograde na granici s Bjelorusijom, odakle je prošle godine skoro 40.000 migranata pokušalo da uđe u Poljsku.

U Njemačku ušlo preko 11.000 migranata preko Bjelorusije i Poljske

BERLIN - Preko 11.000 ilegalnih migranata ušlo je u Njemačku preko Bjelorusije i Poljske 2021. godine, ali se njihov broj postepeno smanjivao krajem godine.

Moskva spremna za razgovore o migrantskoj krizi

​MOSKVA - Moskva je spremna da razgovara sa Evropskom unijom o problemima povezanim sa migracijom, izjavio je stalni predstavnik Rusije pri EU Vladimir Čižov.

Kroz zapadni Balkan prošlo 1,4 miliona migranata

​SARAJEVO - Kroz zapadni Balkan prošlo je oko 1,4 miliona migranata, naveli su iz Međunarodna organizacija za migracije (IOM) i dodao da je situacija i dalje promjenjiva jer se mješoviti migracioni tokovi i trendovi u regionu mijenjaju u kontinuitetu.

Uhapšeni i policijski službenici u Srbiji zbog krijumčarenja migranata

​BEOGRAD - Policija je uhapsila 16 pripadnika dvije organizovane kriminalne grupe, osumnnjičene da su preko teritorije Srbije prokrijumčarile više od 100 iregularnih migranata iz Avganistana, Pakistana i Bangladeša.

UN: Apel Bjelorusiji i Poljskoj da se pozabave migrantima

​ŽENEVA - Bjelorusija i Poljska guraju izbjeglice naprijed-nazad preko svoje granice i ostavljaju im malo hrane, čiste vode ili skloništa, saopštila je danas Kancelarija UN za ljudska prava, pozivajući obje zemlje da se "pozabave ovom užasnom situacijom".

Potjera za kombijem sa migrantima u Ljubljani, putnik poginuo

LJUBLJANA - Automobilska potjera u centru Ljubljane završila se tragično, nakon što je kombi, za koji se vjeruje da je prevozio šest migranata, udario u saobraćajno svjetlo, a jedan od putnika je poginuo, prenijela je agencija STA.

Najčitanije