Migranti

Migranti uhapšeni zbog krađe

SARAJEVO - U Sarajevu su uhapšena dvojica migranta zbog pokušaja krađe, saopšteno je iz kantonalnog MUP-a.

Migrante iz iznajmljenih kuća sele na Vučjak

BIHAĆ - Pripadnici kantonalnih inspekcijskih organa uz asistenciju policije nastavili su i juče kontrolu stambenih objekata u Bihaću tragajući za nelegalnim migrantima.

Migrantska kriza za bogaćenje pojedinaca

Vlasti u Unsko-sanskom kantonu posljednjih dana grčevito pokušavaju da stave pod kontrolu migrantsku krizu nakon niza incidenata koji su zabilježeni na području Bihaća i Velike Kladuše, a čiji su glavni protagonisti bili migranti.

Ključa nezadovoljstvo na Vučjaku: Migranti žele u grad, policija ih vraća

BIHAĆ - Na lokalitetu Vučjak, desetak kilometara od Bihaća, trenutno se nalazi više od 500 migranata koji su nezadovoljni novim smještajem i na sve načine pokušavaju da se vrate natrag u grad.

Blizu 500 migranata premješteno na Vučjak, povrijeđena četiri policajca

BIHAĆ - Ministar unutrašnjih poslova Unsko-sanskog kantona Nermin Kljajić rekao je da je blizu 500 migranata premješteno iz Bihaća na lokaciju Vučjak i da su tom prilikom četiri policajca lakše povrijeđena.

Migranti izašli iz voza u Dobrljinu, među njima ima i djece

U mjesto Dobrljin, koje se nalazi između Novog Grada i Kostajnice, stiglo je 15-ak migranata, među kojima je bilo i nekoliko djece.

UN: Migranti u BiH smješteni pored minskog polja i deponije

SARAJEVO - Kancelarija UN u BiH saopštila je da su lokalne vlasti prebacile 282 migranta koji su našli ilegalni smještaj u Bihaću, u šatorsko naselje u oblasti u čijoj su neposrednoj blizini minska polja zaostala iz rata.

U dvije kuće našli čak 282 migranta

BIHAĆ - Pripadnici policije USK i Kantonalne uprave za inspekcijske poslove pronašli su u dvije kuće u Bihaću 282 migranta, koji nisu imali dokumente.

Migranti o hrvatskoj policiji: Nemaju srca, to su ljudi bez ljudskih kvaliteta

Balkanska ruta je navodno zatvorena. Ali migranti i izbjeglice sa Bliskog istoka te iz Azije i Afrike i dalje prolaze kroz Balkan na svom putu do zapadne Evrope. Mnogi se žale na brutalnost policije.

Ćosić: Ozbiljan priliv migranata

BIJELJINA - Načelnik Policijske uprave Bijeljina Žarko Ćosić upozorio je da je na području ovog grada evidentiran ozbiljan priliv migranata, navodeći da ih je do polovine godine registrovano 718, a u istom periodu lani 38.

Najčitanije