Migranti

U Preševo prebačeno oko 300 migranata

BEOGRAD - Osam autobusa sa oko 300 migranata stiglo je u prihvatni centar u Preševu sa sjevera Srbije, prenosi RTS.

Mještani Blažuja blokiraće put prema kasarni u koju trebaju prebaciti migrante

ILIDŽA - Zbor građana Mjesne zajednice Blažuj o gorućem pitanju otvaranja migracionog centra u prostorijama kasarne Blažuj održan je večeras u prostorijama Sedme osnovne škole. Skupu su prisustvovali i predstavnici Opštine Ilidža, na čelu sa načelnikom Senaidom Memićem.

Migranti na minusu bez krova nad glavom

TUZLA - Više od 100 migranata noć između četvrtka i petka prespavalo je na autobuskoj stanici u Tuzli na izuzetno niskim temperaturama, a nada za migrantski kamp u bivšoj kasrani u Ljubačama je ugašena informacijom Vlade FBiH da je taj prostor neuslovan i da se nalazi pod minama.

"Migranti štrajkom u BiH traže slobodan put ka Austriji"

​BEČ - Austrija bi trebalo da uputi brzu pomoć Bosni i Hercegovini kako migranti ne bi mogli štrajkom glađu izboriti slobodan put ka Austriji, izjavio je šef poslaničkog kluba Slobodarske partije Austrije (FPO) Herbert Kikl.

Migranti iz Vučjaka u ponedjeljak se prebacuju u kasarnu Blažuj

SARAJEVO - Transport migranata iz kampa Vučjak u kasarnu Blažuj kod Sarajeva počinje u ponedjeljak. Dogovoreno je ovo na jutrošnjem sastanku ministra bezbjednosti BiH Dragana Mektića i premijera USK Mustafe Ružnića.

EU odobrila 300 miliona evra pomoći izbjeglicama

BRISEL - Evropska unija (EU) usvojila je novi paket pomoći u iznosu od oko 300 miliona evra za podršku izbjeglicama u Jordanu i Libanu, putem Regionalnog fonda EU.

Index.hr o slučaju Nigerijaca: Samo jedan scenario da policija Hrvatske nije kriva

ZAGREB - Slučaj dvojice nigerijskih studenata koje je, prema sopstvenim tvrdnjama, zagrebačka policija, uz prijetnju oružjem protjerala u BiH i dalje plijeni pažnju medija s obje granice Hrvatske i BiH, a portal Index.hr piše da postoji samo jedan scenario prema kojem hrvatska policija zaista nije kriva za njihovo protjerivanje.

Migranti i dalje ne jedu, volonteri se povlače

​BIHAĆ Pobuna migranata koji su smješteni u prihvatnom kampu Vučjak, nadomak Bihaća, nastavljena je i danas i oni su, baš kao i u prethodna dva dana, odbili hranu i pakete koje su im donijelu volonteri Crvenog krsta USK.

Sutra počinje izmještanje migranata iz "Vučjaka"?

SARAJEVO - Ministar bezbjednosti u Savjetu ministara u tehničkom mandatu Dragan Mektić nada se da će već sutra početi izmještanje migranata sa otvorenog prostora u kampu "Vučjak", nedaleko od Bihaća, u prihvatne centre "Bira" kod ovog grada, "Miral" kod Velike Kladuše , te "Ušivak" kod Hadžića.

Utopilo se 58 migranata blizu Mauritanije

DAKAR - Najmanje 58 migranata utopilo se kada je u vodama Atlantskog okeana blizu Mauritanije potonuo brod sa oko 150 ljudi, saopštile su vlasti ove zemlje.

Najčitanije