Migranti

Na prostoru RS neće se praviti centri za smještaj migranata

SARAJEVO - Srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik rekao je danas da Republika Srpska ne prihvata da se na prostoru Srpske prave bilo kakvi centri gdje će boraviti migranti.

Migrant iz Pakistana pokrenuo biznis u Bihaću

Dok je na sceni odlazak radno sposobnog stanovništva iz Bosne i Hercegovine, a lokalni privrednici ne žele da radnu snagu traže u migrantima, u Bihaću imamo primjer migranta Pakistanca, koji je pokrenuo biznis i zaposlio jednu radnicu.

EU daje BiH dodatnih 10 miliona evra za migrante

BRISEL - Evropska komisija usvojila je danas odluku o izdvajanju 10 miliona evra dodatnih sredstava za podršku Bosni i Hercegovini u rješavanju povećanog prisustva migranata i izbjeglica. Sa ovim dodatnim izdvajanjem, ukupna sredstva Evropske unije za pitanje migracija u Bosni i Hercegovini od početka 2018. godine iznose 34 miliona evra.

Crnogorska policija spriječila ilegalni ulazak 300 migranata u BiH

PODGORICA - Crnogorska granična policija u prvih šest mjeseci 2019. spriječila je skoro 300 ilegalnih ulazaka migranta iz Crne Gore u Bosnu i Hercegovinu, saopštili su pripadnici granične policije te zemlje.

Brod sa migrantima ipak ne može do Španije, očajni skaču u more

RIM - Nekoliko migranata, koji se više od dve nedelje nalaze na spasilačkom brodu, skočilo je danas u more u želji da se domognu Italije.

Potukli se Bišćani i migranti u kladionici

BIHAĆ - U ulici Petog korpusa u Bihaću oko 13 sati došlo je do nereda i fizičkog obračuna u kladionici.

Tužilaštvo pokrenulo istragu zbog broda sa migrantima

RIM - Italijansko tužilaštvo otvorilo je istragu navodne otmice i zloupotrebe položaja, nakon što je ministar unutrašnjih poslova Mateo Salvini spriječio humanitarni brod sa migrantima da uplovi u luku.

Bez smještaja ostaje 1.500 migranata?

BIHAĆ - Sarajevska kompanija "Robot", koja je vlasnik objekata nekadašnje tvornice "Bira", gdje se sada nalazi prihvatni centar u kojem borave migranti, oglasila je prodaju nekretnina te fabrike u Bihaću.

Podignuta optužnica zbog krijumčarenja migranata

SARAJEVO - Tužilaštvo BiH podiglo je optužnicu protiv državljanina Turske i Iraka Murata Erbila /51/ i turskog državljanina Sahina Sefe /26/ zbog krijumčarenja najmanje 15 ilegalnih migranata preko teritorije BiH, među kojima su i maloljetna lica.

Migranti prave haos u Bihaću: Jednog napali sjekirom, drugi teško povrijeđen

BIHAĆ - U krvavom obračunu migranata kod stadiona NK Jedinstvo u Bihaću jedna osoba je teško povrijeđena.

Najčitanije