Migranti

Na migrante za sedam mjeseci potrošeno 30 miliona KM

SARAJEVO - Međunarodne organizacije godinama šalju novac i pomažu BiH kako bi ublažila posljedice migrantske krize, a samo od januara do kraja jula ove godine iskeširano je više od 30 miliona maraka za te namjene.

Najviše ilegalnih migranata u BiH u julu iz Bangladeša

SARAJEVO - Savjet ministara BiH usvojio je i uputiće Predsjedništvu BiH Informaciju Ministarstva bezbjednosti o stanju u oblasti migracija u Bosni i Hercegovini za juli 2020. godine, kada je prijavljen 2.361 nezakoniti migrant, što je za 52% više u odnosu na juni ove godine, ali i za 43% manje u odnosu na isti mjesec 2019. godine.

Fazlić odlučan da u "Biri" više neće biti migranata

BIHAĆ- „Bira“ više ne može biti kamp za prihvat migranata i za Bihać je jedina prihvatljiva lokacija sadašnji centar "Lipa" ili neki drugi centar u Bosni i Hercegovini, rekao je Šuhret Fazlić, gradonačelnik Bihaća u razgovoru s nekoliko evropskih parlamentaraca.

Šume u USK pune migranata

BIHAĆ- Bezbjedonosna situacija na području Unsko sanskog kantona trenutno je pod kontrolom, mada migranti i dalje pristižu na ove prostore, a mnogi se nalaze u šumama.

Božinović: Nikada nisu kazali kako naša policija humano postupa

JASTREBARSKO - Ministar unutrašnjih poslova Hrvatske Davor Bozinović izjavio je da su se i ranija pisanja o navodnoj brutalnosti hrvatske policije prema migrantima pokazala neutemeljenim, pa se nada da će tako biti i sa najnovijim optužbama.

Dodik: U Republici Srpskoj neće biti migrantskih centara

BANJALUKA - Srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik poručio je da u Republici Srpskoj neće biti nikakvih migrantskih i sabirnih centara za migrante.

EU zatražila hitno odobravanje 50 miliona KM za migrantske centre u BiH

SARAJEVO - Evropska komisija zatražila je hitno odobravanje blizu 50 miliona KM u borbi protiv migrantske krize u BiH, piše sarajevski "Dnevni avaz".

Migranti napali djevojku u Beogradu

BEOGRAD - Četiri nepoznata migranta napala su devetnaestogodišnju djevojku na stepeništu Brankovog mosta u Beogradu.

Pakistanci se vraćaju kući iz BiH?

BANJALUKA - Ilegalni migranti iz Pakistana uskoro bi mogli da budu deportovani iz BiH, na osnovu pregovora i dogovora domaćih s tamošnjim vlastima, piše "Glas Srpske".

Migranti tvrde da su ih tukli hrvatski graničari

BIHAĆ - Medicinski radnici u Službi hitne pomoći Doma zdravlja u Velikoj Kladuši pružili su sinoć medicinsku pomoć grupi od 14 migranata, koji su im se javili s tjelesnim povredama.

Najčitanije