Migranti

Na području USK u izolaciji 715 migranata

BIHAĆ - U migrantskim centrima na području Unsko-sanskog kantona, u izolaciji se nalazi 715 migranata i oni su smješteni u posebne prostorije unutar tih centara, izjavila je Nermina Ćemalović, ministrica zdravstva u Vladi USK.

Kamp u karantinu poslije pozitivnih testova

ATINA - Grčka je stavila u karantin jedan kamp za migrante nakon što je 20 azilanata bilo pozitivno na testu za virus korona, saopštilo je danas Ministarstvo za migracije.

Potvrđen prvi slučaj zaraze virusom korona među migrantima u Grčkoj

ATINA - U Grčkoj je potvrđen prvi slučaj zaraze virusom korona među migrantima koji borave u kampovima u toj zemlji.

Loše vrijeme usporilo izmještanje migranata na Lipu

BIHAĆ - Loše vremenske prilike usporile su planove gradskih vlasti Bihaća o izmještanju migranata koji su bez smještaja na lokalitet Lipa, gdje je nedavno počela gradnja novog prihvatnog centra.

Špigel: Turska dirigovala nasrtanje na grčke granice

BERLIN - Turska država bila je umiješana u nedavne incidente na tursko-grčkoj granici, piše njemački Špigel.

Pronađeno više od 400 migranata

Službenici Uprave policije Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo sproveli su akciju u okviru koje su pronašli više od 400 migranata na otvorenim javnim površinama.

Turske vlasti evakuisale migrante sa granice prema Grčkoj

ANKARA - Turske vlasti su danas evakuisale stotine migranata koji su čekali na granici prema Grčkoj u nadi da će stići do Evrope u vrijeme epidemije virusa korona, izvijestila je turska državna novinska agencija Anadolija.

Trudo: Migranti će biti vraćani u Ameriku

OTAVA - Kanada više neće primati migrante koji pokušavaju da pređu granicu sa SAD i vraćaće ih američkim vlastima, rekao je danas kanadski premijer Žastin Trudo.

Selidba migranata na Lipu čeka još šatore

BIHAĆ - Premještanje migranata koji su bez smještaja u Bihaću na lokalitet Lipa, koji se nalazi na granici ovog grada s općinom Bosanski Petrovac, započeće čim se osiguraju potrebni šatori i to bi moglo biti u narednih nekoliko dana.

Evropska komisija suspendovala premještanje migranata zbog virusa

BRISEL - Evropska komisija privremeno je suspendovala primjenu programa razmještanja migranata iz kampova u Grčkoj i Italiji zbog širenja virusa Evropska komisija, ali planira da uskoro nastavi taj proces, rekao je za Tass neimenovani predstavnik Komisije.

Najčitanije