Migranti

Migranti pristižu i u Bosansku Krupu

BOSANSKA KRUPA - Nakon Bihaća i Velike Kladuše, sve veći broj migranata u posljednje vrijeme stiže i na područje Bosanske Krupe, zbog čega su tamošnje lokalne vlasti zatražile pomoć i reakciju nadležnih institucija.

Policija o incidentu u sarajevskom tramvaju: Nije korišten nož

SARAJEVO - Jedna osoba je povrijeđena u incidentu koji se oko 20 sati dogodio u tramvaju u centru Sarajeva, ali za sada nije poznato čime su povrede nanesene, rečeno je u MUP-u KS.

Raspoređivanje vojske "legalno i opravdano"

SAN DIJEGO - Američki ministar odbrane DŽejms Matis rekao je danas da je raspoređivanje vojske na granici sa Meksikom "apsolutno legalno i opravdano" i da to poboljšava vojnu spremnost.

Britanski "Guardian" objavio snimak migranta kojeg je navodno pretukla hrvatska policija

LONDON - Britanski "Guardian" došao je u posjed snimaka na kojima se mogu čuti glasovi migranata koji tvrde da su ih pretukli hrvatski policajci pri pokušaju da pređu iz Bosne i Hercegovine u Hrvatsku.

Frontex: Najmanje ilegalnih migranata u posljednjih pet godina

BRISEL - Evropska agencija za graničnu i obalsku stražu (Frontex) ove godine očekuje najmanji broj ilegalnih migranata u posljednjih pet godina.

Česi odbili sporazum UN o migrantima

PRAG - Češka se pridružila danas sve većem broju zemalja EU koje su odbile sporazum UN o regulisanju kretanja migranata širom svijeta.

Ove godine u BiH ušlo 21.708 ilegalnih migranata

SARAJEVO - Savjet ministara primio je k znanju informaciju Ministarstva bezbjednosti o stanju u oblasti migracija u BiH, prema kojoj je ove godine do 8. novembra u BiH prijavljeno 21.708 nezakonitih migranata, a namjeru za podnošenje azila u ovom periodu iskazalo je 20.497 lica, dok je njih 1.316 podnijelo zahtjev za azil.

Galić: Nema dovoljno kapaciteta za smještaj migranata

NOVI GRAD - Raspoloživi kapaciteti u Unsko-sanskom kantonu (USK) nisu dovoljni za smještaj migranata i može se pretpostaviti da će u narednom periodu bezbjednosna situacija biti pogoršana, rekla je Srni portparol kantonalnog Ministarstva unutrašnjih poslova (MUP) Snežana Galić.

Bugarska neće potpisati sporazum UN o migrantima

SOFIJA - Bugarski zvaničnici rekli su da neće potpisati globalni sporazum o promovisanju bezbjednih i urednih migracija, jer to može da nanese štetu nacionalnim interesima zemlje.

Uhapšen migrant osumnjičen da je nasilno pokušao skinuti djevojčicu u Bihaću

BIHAĆ - Nakon što su u MUP-u USK prije nekoliko dana potvrdili da je nepoznati migrant iz Pakistana osumnjičen za krivično djelo bludne radnje nad trinaestogodišnjakinjom u Bihaću, iz Tužilaštva USK danas su, ipak, naveli da se za navedeno djelo tereti migrant iz Šri Lanke te da je osumnjičeni, u međuvremenu, lišen slobode.

Najčitanije