Migranti

Preliminarni izvještaj "Frontexa": 46% veći tranzit migranata u regionu

VARŠAVA, SARAJEVO - Ukupan broj migranata u Evropu smanjen je u 2019. u odnosu na prethodnu godinu, ali je značajno veći broj u odnosu na raniji period zabilježen na prostoru zapadnog Balkana, saopšteno je iz Evropske službe za migracije "Frontex".

Marokanac provalio u džamiju u Doboju

DOBOJ - Nadzorne kamere u prodavnicama, na kioscima i benzinskim pumpama razotkrile su Marokanca Č.K. (29) koji je u noći između utorka i srijede provalio u džamiju Trnjak u Doboju i iz nje odnio 148 KM u sitnim apoenima koje je potom potrošio kupujući cigarete dok je boravio na području ovog grada.

U hladnjači kod Čapljine pronađena da migranta

ČAPLJINA - Dva migranta pronađena su juče u hladnjači na području Čapljine, potvrđeno je danas iz Ministarstva unutrašnjih poslova Hercegovačko-neretvanskog kantona (MUP HNK).

Poslanici EP žestoko kritikovali Hrvatsku zbog migranata

ZAGREB, STRAZBUR - Evropski parlamentarci na sjednici održanoj povodom hrvatskog predsjedavanja Savjetom EU žestoko su kritikovali zvanični Zagreb zbog problema sa migrantima i vladavinom prava, dok je premijer Andrej Plenković sve to pažljivo slušao, a onda odgovorio da njihove primjedbe ne treba uzeti "zdravo za gotovo".

Štrajk na grčkim ostrvima zbog izbjeglica i migranata

ATINA - Sljedeće srijede, 22. januara na ostrvima u sjevernom dijelu Egejskog mora koja su najviše pogođena migrantskim i izbjegličkim problemima biće organizovan generalni štrajk zbog, kako navode grčki mediji, vladine politike po tom pitanju, prenosi portal a1on.mk.

Grupa od 170 migranata prebačena iz Ušivka u Blažuj

SARAJEVO - Grupa migranata, koja je do danas boravila u prihvatnom centru "Ušivak" kod Hadžića, premještena je u kasarnu u Blažuju, a tokom dana biće prebačeno ukupno 170 migranata.

Za krijumčarenje migranata u 2019. godini u BiH osuđeno 47 osoba

SARAJEVO - Tužilaštvo BiH podiglo je gotovo 60 optužnica protiv više od 100 osoba zbog krijumčarenja ljudi u protekle dvije godine, dok je Sud BiH u istom periodu izrekao oko 60 presuda kojima je zbog ovih djela osuđeno blizu 80 optuženih.

Poslije stanice migranti konačno na toplom

​TUZLA - U motel "Man" u Mihatovićima, kod Tuzle, smješteno je trenutno 25 migranata, dok ih više od 100 i dalje boravi na autobuskoj i željezničkoj stanici. Prioritet u sklanjanju s ulice imaju maloljetni i bolesni.

U petak premještanje do 150 migranata iz Ušivka u kasarnu u Blažuju

SARAJEVO - Premještanje do 150 migranata iz prihvatnog centra Ušivak u kasarnu u Blažuju planirano je za sutra, rečeno je Feni u Međunarodnoj organizaciji za migracije (IOM).

Norvežani prihvataju 600 migranata

OSLO - Norveška je saopštila da će primiti 600 tražilaca azila koji su nedavno evakuisani u Ruandu iz pritvornih centara u Libiji, pošto želi da se zaustave ponekad tragična krijumčarenja migranata preko Sredozemnog mora.

Najčitanije