Migranti

Poljska počinje da gradi ogradu na granici s Bjelorusijom

VARŠAVA - Poljska granična straža potpisala je danas ugovore o izgradnji zaštitne ograde na granici s Bjelorusijom, odakle je prošle godine skoro 40.000 migranata pokušalo da uđe u Poljsku.

U Njemačku ušlo preko 11.000 migranata preko Bjelorusije i Poljske

BERLIN - Preko 11.000 ilegalnih migranata ušlo je u Njemačku preko Bjelorusije i Poljske 2021. godine, ali se njihov broj postepeno smanjivao krajem godine.

Moskva spremna za razgovore o migrantskoj krizi

​MOSKVA - Moskva je spremna da razgovara sa Evropskom unijom o problemima povezanim sa migracijom, izjavio je stalni predstavnik Rusije pri EU Vladimir Čižov.

Kroz zapadni Balkan prošlo 1,4 miliona migranata

​SARAJEVO - Kroz zapadni Balkan prošlo je oko 1,4 miliona migranata, naveli su iz Međunarodna organizacija za migracije (IOM) i dodao da je situacija i dalje promjenjiva jer se mješoviti migracioni tokovi i trendovi u regionu mijenjaju u kontinuitetu.

Uhapšeni i policijski službenici u Srbiji zbog krijumčarenja migranata

​BEOGRAD - Policija je uhapsila 16 pripadnika dvije organizovane kriminalne grupe, osumnnjičene da su preko teritorije Srbije prokrijumčarile više od 100 iregularnih migranata iz Avganistana, Pakistana i Bangladeša.

UN: Apel Bjelorusiji i Poljskoj da se pozabave migrantima

​ŽENEVA - Bjelorusija i Poljska guraju izbjeglice naprijed-nazad preko svoje granice i ostavljaju im malo hrane, čiste vode ili skloništa, saopštila je danas Kancelarija UN za ljudska prava, pozivajući obje zemlje da se "pozabave ovom užasnom situacijom".

Potjera za kombijem sa migrantima u Ljubljani, putnik poginuo

LJUBLJANA - Automobilska potjera u centru Ljubljane završila se tragično, nakon što je kombi, za koji se vjeruje da je prevozio šest migranata, udario u saobraćajno svjetlo, a jedan od putnika je poginuo, prenijela je agencija STA.

Državljanin Srbije krijumčario migarante u Mađarskoj

BUDIMPEŠTA - Mađarska policija uhapsila je državljanina Srbije koji je u kamionetu krijumčario 40 migranata.

Autom srpskih tablica krijumčario migrante, pa udario u kuću, poginulo sedam osoba

BUDIMPEŠTA - Sedmoro ljudi je poginulo, a četiri osobe su povrijeđene kada je automobil sa registarskim tablicama Srbije, koji je prevozio migrante, sletio s puta i udario u kuću u Mađarskoj, saopštila je danas policija.

Hrvatski policajci kažnjeni zbog nasilja nad migrantima

ZAGREB - Prvostepeni disciplinski sud MUP-a u Osijeku izrekao je u prvom stepenu kaznu uslovnog prestanka radnog odnosa trojici interventnih policajca, koji su učestvovali u nasilju nad migrantima na granici s BiH zbog čega su početkom oktobra udaljeni s dužnosti, saopšteno je danas iz MUP-a Hrvatske.

Najčitanije