Migranti

Državljani BiH prevozili Irance u Hrvatsku i bježali od policije

RIJEKA - Sarajlije Ajdin Delić i Adnan Potura te Semir Reč, državljanin BiH koji živi u Srbiji, ispitani su u tužilaštvu u Rijeci zbog krijumčarenja migrananata u Hrvatskoj.

Brod s migrantima traži luku, nijedna zemlja ga ne prima

RIM - Privatni brod sa 47 migranata spasenih kod obale Libije traži luku u koju će pristati, ali nijedna zemlja koju je kontaktirao za sada ne želi da ga primi.

Audi sa bh. tablicama pun migranata zabio se u ogradu nakon policijske potjere

RIJEKA - Vozač audija registarskih oznaka BiH, koji je prevozio migrante, uhapšen je danas na autoputu kod Rijeke nakon policijske potjere.

Oko 130 djece migranata uskoro u školskim klupama

BIHAĆ - Odgojno-obrazovni proces za djecu iz migrantskih porodica koja trenutno borave na području Bihaća i Cazina, trebalo bi da krene početkom drugog polugodišta ove školske godine potvrdio je Adnan Kreso iz Ministarstva obrazovanja, nauke, kulture i sporta Unsko-sanskog kantona (USK).

Migranti zaustavili voz u Stanarima i opljačkali putnike

STANARI - Grupa od pet migranata juče je prisilno zaustavila voz uz pomoć ručne kočnice na otvorenoj pruzi u mjestu Stanari, koji je saobraćao na relaciji Bihać-Sarajevo.

Djeca migranata krenuće u školu

BIHAĆ - Ministarstvo obrazovanja USK završilo je sve potrebne pripreme kako bi početkom drugog polugodišta tekuće školske godine započela nastava za djecu iz migrantskih porodica koje trenutno borave na području Unsko-sanskog kantona.

Migrant izboden u centru "Ušivak" kod Sarajeva

SARAJEVO - Osamnaestogodišnji J. A. iz Pakistana teško je povrijeđen i smješten je na Odjeljenje intenzivne njege Kliničkog centra u Sarajevu, nakon što je, za sada nepoznata osoba, pokušala da ga ubije u migrantskom centru "Ušivak" u Hadžićima kod Sarajeva.

Na Plješevici spašeno 15 migranata, uključujući šestoro djece

Zahvaljujući naporima policije, hitne medicinske pomoći, vatrogasaca i zimske službe, u utorak je spriječeno stradavanje šestero djece, pet žena i četiri muškarca koji su se po teškim zimskim uslovima ilegalno prešli hrvatsku granicu, saopštilo je u srijedu Ministarstvo unutrašnjih poslova Hrvatske.

Pronađeno 13 migranata u Gradišci

GRADIŠKA - Na području Policijske uprave Gradiška pronađeno je 10 migranata državljana Avganistana i tri migranta državljana Irana koji su na teritoriju Republike Srpske ušli iz susjednih zemalja, saopšteno je iz Policijske uprave Gradiška.

U USK boravi 3.200 migranata

BIHAĆ - Na području Unsko-sanskog kantona trenutno boravi 3.200 migranata i više od tog broja na području ovog kantona više ne može biti smješteno.

Najčitanije