Migranti

Zapaljena vozila dvojcu poznatom po švercu migranata

NOVI GRAD - Dva BMW-a u vlasništvu Jasmina Selimagića iz Novog Grada i golf u vlasništvu njegovog sugrađanina Radomira Bašića zapaljena su u noći s nedjelje i ponedjeljka i to za manje od sat vremena, a policija traga za počiniocima.

Bihać: Iseljeno omiljeno boravište migranata

BIHAĆ - Tridesetak migranata izmješteno je danas u jutarnjim satima iz napuštenog i devastiranog objekta nekadašnjeg preduzeća "Bimes" u Bihaću, u privremeni kamp Lipa.

Izvještaj Frontexa: Duplo više migranata na zapadnobalkanskoj ruti

BRISEL, BANJALUKA - Na zapadnobalkanskoj ruti je u prva četiri mjeseca 2021. godine zabilježeno 11.606 ilegalnih migrantskih prelazaka granice sa EU, što je više nego dvostruko u odnosu na isti period lani, navode u Frontexu.

Migranti okupirali Veliku Kladušu, građani stražare

VELIKA KLADUŠA - Sve je veći broj migranata koji posljednjih sedmica pristižu na područje Velike Kladuše, čime se komplikuje bezbjednosno i zdravstveno stanje na području ove općine, a zbog tog problema Općinsko vijeće Velika Kladuša zakazalo je vanrednu sjednicu koja će biti održana 9. juna ove godine.

Državljanin Gruzije uhapšen zbog sumnje da je krijumčario migrante

GRADIŠKA - Državljanin Gruzije A.O. uhapšen je u nedjelju u Gradišci zbog sumnje da je krijumčario migrante, saopšteno je iz Policijske uprave Gradiška.

U špansku enklavu u Africi ilegalno ušlo 2.700 Marokanaca

MELILJA - Više od 2.700 marokanskih državljana danas je ilegalno ušlo u špansku enklavu na sjeveru Afrike, Seutu, prenosi nekoliko španskih medija pozivajući se na informacije od predstavnika španskih vlasti u Seuti.

Migranti na ulici prodaju humanitarnu pomoć

BIHAĆ - Kantonalna inspekcija USK upozorila je na sve učestaliju pojavu da migranti na ulicama Bihaća izlažu i prodaju razne životne namirnice, sredstva za ličnu higijenu, odjeću, obuću i druge potrepštine, a većina ovih stvari potiče iz humanitarne pomoći. U Inspekciji ističu kako se radi o nelegalnoj prodaji, koju kontinuirano prate i pokušavaju spriječiti, a u najvećem broju slučajeva takva roba se oduzima.

Najmanje 130 migranata se utopilo u Sredozemnom moru

MILANO - Strahuje se da se najmanje 130 migranata utopilo u Sredozemnom moru kada se prevrnuo njihov čamac.

Mještani u strahu, divlji migrantski kampovi niču na sve strane

BIHAĆ - Dolaskom proljeća i poboljšanjem vremenskih prilika aktivirani su divlji kampovi u šumama na području Bihaća i Velike Kladuše, gdje migranti borave u šatorima i improvizovanim nastambama.

Uskoro bolji uslovi za boravak migranata u Lipi

BIHAĆ - Prihvatni migrantski kamp Lipa, koji je udaljen dvadesetak kilometara od Bihaća, danas su obišli Selmo Cikotić, ministar sigurnosti Bosne i Hercegovine, Ulrike Hartman, ambasadorica Austrije u BiH, Slobodan Ujić, direktor Službe za poslove sa strancima te funkcioneri Međunarodne organizacije za migracije (IOM), Eugenio Ambrosi i Laura Lunjaroti.

Najčitanije