Migranti

Ćulum o migrantima: Građani će biti bezbjedni

BANJALUKA - Direktor Policije Republike Srpske Darko Ćulum rekao je večeras da će policija Srpske, kada je riječ o migrantskoj krizi, učiniti sve da građani budu bezbjedni na prostorima gdje žive.

Migrant se zakačio za autobus: Želio u EU, završio u Višegradu

VIŠEGRAD - Migrant koji se nadao da će autobusom slovenačkih registarskih oznaka, kao slijepi putnik, stići do Slovenije i Evropske unije, neugodno se iznenadio nakon što je otkriven u Višegradu.

Uhapšen Iračanin zbog krijumčarenja migranata

MELBURN - Novi Zeland izručio je Australiji iračkog državljanina /43/ osumnjičenog za krijumčarenje migranata.

Migranti u kampu Vučjak bi mogli ostati bez hrane

BIHAĆ - Hrane za migrante koji su smješteni u privremenom kampu Vučjak, nadomak Bihaća, sve je manje i uskoro bi je moglo potpuno nestati, izjavio je predsjednik Crvenog krsta USK Husein Kličić.

Ministarstvo bezbjednosti BiH: U USK potreban novi prihvatni centar

SARAJEVO - Ministarstvo bezbjednosti BiH već duže vrijeme traži od lokalnih vlasti da osiguraju adekvatnu lokaciju na kojoj bi se napravio novi prihvatni centar za smještaj migranta koji se nalaze na području USK.

Delegacija EU: Vlasti BiH moraju hitno riješiti pitanja migranata

SARAJEVO - Kancelarija Evropske unije poziva sve nivoe vlasti da se hitno suoče sa izazovom koji za BiH predstavlja protok migranata. Svi nivoi vlasti moraju pojačati svoje napore i preuzeti odgovornost, saopšteno je iz danas iz Delegacije EU u BiH i Kancelarije specijalnog predstavnika EU u BiH.

Šuhret Fazlić: Bihać za humanost "nagrađen" novim migrantima

Gradonačelnik Bihaća Šuhret Fazlić u intervjuu za "Nezavisne" naglašava kako su gradske vlasti odlučne u namjeri da prestanu finansirati izdržavanje oko 2.000 migranata koji su smješteni u privremenom kampu na lokaciji Vučjak.

Srpski carinici otkrili migrante među smrznutim voćem u hladnjači

BEOGRAD - Uprava carina Srbije saopštila je da su na graničnom prelazu Horgoš u jednoj hladnjači, među smrznutim voćem, otkrivena dva migranta.

Bileća: Policija da dežura 24 časa zbog migranata

BILEĆA - Odbornici Bileće na današnjem vanrednom skupštinskom zasjedanju zatražili su od Policijske uprave Trebinje da organizuje 24-časovno prisustvo na terenu sitničkog područja u cilju zaštite imovine i lica od migranata.

Za devet mjeseci otkrivena 882 ilegalna migranta

BIJELJINA - Na području Policijske uprave (PU) Bijeljina za proteklih devet mjeseci otkrivena su 882 ilegalna migranta od kojih je samo 28 imalo nešto od potrebne dokumentacije, izjavio je danas načelnik bijeljinske Uprave Žarko Ćosić.

Najčitanije