Migranti

Spriječeno krijumčarenje 13 migranata, uhapšena dva lica

SARAJEVO - Policijski službenici Agencije za istrage i zaštitu /Sipa/ spriječili su danas krujumčarenje 13 ilegalnih migranata kurdske nacionalnosti i tom prilikom uhapsili dva lica, saopšteno je iz Tužilaštva BiH.

Migranti podmetnuli požar u Domu penzionera

BIHAĆ- U nedovršenoj zgradi Doma penzionera u Bihaću danas je u jutarnjim satima izbio požar, a u policiji USK ističu kako su ga podmetnuli migranti koji borave u ovom objektu.

Nijemci za strožu politiku EU kada je riječ o dodjeli azila

BRISEL - Prema rezultatima ankete koju objavljuje njemački list "Velt am zontag", većina građana Njemačke podržava strožu politiku Evropske unije kada je riječ o dodjeli azila i želi da bude spriječen nezakonit ulazak tražilača azila na teritoriju EU.

Traže zatvaranje "Bire" i "Mirala" do zime

BIHAĆ - Operativna grupa za migrantsku krizu u Unsko sanskom kantonu, koju čine predstavnici kantonalnih i lokalnih vlasti, te svih institucija zaduženih za ovu problematiku, odlučna je u namjeri da se zatvore prihvatni centri za migrante "Bira" u Bihaću i "Miral" u Velikoj Kladuši.

U Tuzlanskom kantonu povećan priliv ilegalnih migranata od 16. maja

TUZLA - Intenzitet dolaska ilegalnih migranata na područje Tuzlanskog kantona od 16. maja ponovo se pojačava, navedeno je u informaciji o aktuelnoj situaciji u vezi sa migrantima, koji je danas prihvatila Vlada Tuzlanskog kantona.

Pronađeno 211 migranata u kamionu, vozač uhapšen

SKOPLJE - Vlasti Sjeverne Makedonije pronašle su 211 migranata, uključujući 63 maloljetnika, unutar prikolice kamiona nedaleko od granice sa Grčkom, tokom rutinske saobraćajne kontrole, saopštila je danas policija.

Švercovao migrante u Srpcu: Šest Iračana vozio u sitroenu

SRBAC - Pripadnici Granične policije uhapsili su danas I.P. (57) državljanina BiH, nakon što je otkriven u krijumčarenju šest ilegalnih migranata na području opštine Srbac.

U Mostaru uhapšena četiri lica zbog krijumčarenja migranata

Policijski službenici Agencije za istrage i zaštitu BiH (SIPA) uhapsili su danas u Mostaru četiri lica zbog osnovane sumnje da su krijumčarili migrante.

Policija uhvatila migrante sa ukradenim audijem sat nakon krađe

BILEĆA - Dva migranta su danas u Bileći ukrali automobil audi 80, ali ih je policija iz Berkovića uhvatila samo sat vremena nakon krađe.

Preminuo migrant upucan lovačkom puškom

BIHAĆ - Ministarstvo unutrašnjih poslova USK trenutno provodi istragu na terenu oko smrti jednog migranta koji je preminuo uslijed povreda nanesenih vatrenim oružjem.

Najčitanije