Migrantska kriza

Pakistanac pokušao da ubije maloljetnog sunarodnika u Bihaću

BIHAĆ - Neimenovani Pakistanac uhapšen je juče u Bihaću zbog sumnje da je pokušao da ubije svog maloljetnog sunarodnika u ovom gradu.

Brnabić: Srbija neće postati centar za migrante

BEOGRAD - U Srbiji neće biti formiran centar za migrante, izjavila je danas premijer Srbije Ana Brnabić koja je takve medijske navode nazvala tračevima.

Orban: Nije prihvatljivo ukidanje prava na zaštitu granica

BUDIMPEŠTA - Ukidanje prava Mađarske na zaštitu svojih granica nije prihvatljivo, izjavio je mađarski premijer Viktor Orban.

Dalaj-lama: Evropa pripada Evropljanima

MALME - Evropa pripada Evropljanima, a migranti bi trebalo da se vrate u svoje zemlje da ih ponovo izgrade, izjavio je tibetanski duhovni vođa dalaj-lama.

Lukač: Institucije BiH pustile da se migrantska kriza rješava sama od sebe

BANJALUKA - Ministar unutrašnjih poslova Republike Srpske Dragan Lukač upozorio je da BiH može da očekuje veliki migrantski talas, i to ne samo ove godine nego i narednih, te istakao da institucije na nivou BiH nisu bile spremne za rješavanje migrantske krize koja je već uveliko prisutna, nego su pustile da se ona rješava stihijski, sama od sebe.

Migrant izboden nožem u tuči u Bihaću

BIHAĆ - Pripadnici Policijske stanice u Bihaću uhapsili su juče u poslijepodnevnim satima migranta S.A. (30) iz Turske, koji je osumnjičen za krivično djelo ubistva u pokušaju.

Granična policija BiH vratila 50 migranata u Srbiju

ZVORNIK - Pedeset migranata otkriveno je u teretnom vozu na mostu preko rijeke Drine u Zvorniku na graničnom prelazu između BiH i Srbije, rekao je komandir jedinice Granične policije Zvornik Mirel Imamović.

"Migrantska kriza nije ni blizu kraja"

SARAJEVO - Zamjenik ministra bezbjednosti BiH Mijo Krešić izjavio je danas u Sarajevu da migrantska kriza u BiH nije ni blizu kraja, te da je BiH već postala žarište ilegalnih migranata.

Austrija predlaže EU da vojskom sprečava priliv migranata

BRISEL - Austrija je predložila danas da EU upotrijebi vojsku za podršku graničnoj službi "Fronteks" u zaustavljanju migranata bez dokumenata.

U napuštenim objektima pronađeno 48 migranata

VELIKA KLADUŠA - Na području opštine Velika Kladuša policija je sprovela akciju pojačane kontrole migranata, u okviru koje je izvršila obilazak sedam devastiranih i napuštenih objekata koje su nelegalno koristili migranti, gdje je zatekla njih 48.

Najčitanije