Migrantska kriza

Migrant pao sa stijene na Plješevici

Sinoć u 20.55 sati policijski službenici Stanice granične policije Korenica su prilikom pojačanog postupanja suzbijanja nezakonitih migracija na makadamskom putu u mjestu Šeganovac uhvatili dva muškarca bez ličnih dokumenata, koji su tom prilikom izjavili da se u šumskom predjelu planine Plješevica, iznad naselja Šeganovac, nalazi muškarac koji se teško povrijedio prilikom pada sa stijene.

Frontex će štititi granicu BiH od migranata?

STRAZBUR, BANJALUKA - Evropska služba za granice Frontex mogla bi dobiti nova ovlaštenja na teritoriji zemalja zapadnog Balkana, uključujući Srbiju i BiH.

Gradonačelnik Bihaća ugostio kolege: Podrška u borbi s migrantskom krizu

BIHAĆ - Gradonačelnik Bihaća Šuhret Fazlić ugostio je danas desetak gradonačelnika i načelnika gradova i općina iz BiH, koji su došli da daju podršku lokalnim vlastima u gradu na Uni u aktuelnoj borbi s migrantskom krizom.

U dva auta potrpali 17 migranata

TREBINJE - Po dolasku proljeća i ljepših dana u Hercegovini je intenzivirano prisustvo migranata, naročito u graničnom pojasu sa Crnom Gorom, gdje su za samo dva dana uhvaćene dvije grupe od njih 27, i to na području Trebinja i Gacka.

Migrant: Nigde nisam upoznao bolje ljude od Srba

BEOGRAD - "U Srbiji se osećam sjajno, iako sam izbeglica. Nigdje na svetu nisam upoznao ljude bolje od vas", rekao je Karoks Pištevan, koji je izbjegao iz Iraka 2015. godine, na danas održanom okruglom stolu "Ka daljem unapređenju položaja i zaštita dece izbeglice bez pratnje - poziv na akciju".

Mektić za AFP: Očekujemo eskalaciju problema s migrantima

SARAJEVO - BiH očekuje povećan broj migranata na takozvanoj balkanskoj ruti na putu za EU, rekao je ministar bezbjednosti u Savjetu ministara u tehničkom mandatu Dragan Mektić, dodajući da EU nije uspjela da riješi rastuću krizu.

Lukač s Fildom: Migrantska kriza poseban izazova

BANJALUKA - Ministar unutrašnjih poslova Republike Srpske Dragan Lukač razgovarao je danas u Banjaluci s ambasadorom Velike Britanije u BiH Metjuom Fildom kojeg je informisao da su borba protiv organizovanog kriminala i terorizma prioriteti u radu Ministarstva unutrašnjih poslova (MUP) Srpske, a da će poseban izazov biti odgovor na migrantsku krizu u BiH.

BiH dobila više od sedam miliona evra pomoći za migrante

SARAJEVO - Evropska unija je tokom prethodnih mjeseci kroz projekat "EU podrška upravljanju migracijama i granicom u BiH" doznačila više od 7,2 miliona evra kao podršku nastojanjima Bosne i Hercegovine da pomogne migrantima i izbjeglicama na terenu i ojača kapacitete upravljanja granicom, prenosi agencija Anadolija.

U BiH trenutno 3.900 migranata, veći broj dolazaka moguć na proljeće

SARAJEVO - Priliv migranata u BiH znatno je smanjen zbog vremenskih uslova i od početka godine registrovano ih je 1.045, a budući da je povećanje moguće na proljeće jedan od prioriteta je bolja kontrola da ne bi bili preopterećeni smještajni kapaciteti u Unsko-sanskom kantonu, saopšteno je iz Ministarstva bezbjednosti, nakon sastanka Operativnog štaba za pitanje migracija u BiH.

BiH ima gorući problem s migrantima: 500 odsto uvećan broj ilegalnih prelazaka granice

SARAJEVO, BANJALUKA - Prema Nacrtu izvještaja o radu Granične policije BiH, u 2018. godini je zabilježeno gotovo 500 odsto više ilegalnih prelaza granice BiH u odnosu na 2017, a stručnjaci očekuju da će se u narednom periodu taj broj i povećati, te da će BiH biti ključna ruta za prolazak ilegalnih migranta.

Najčitanije