Migrantska kriza

Migranti pod istragom zbog terorizma, težak zadatak pred policijskim agencijama BiH

BANJALUKA, SARAJEVO - Podatak da je u BiH među migrantima evidentirano i njih 12 za koje se sumnja da se mogu povezati sa sumnjivim radnjama, uključujući i terorizam, pokazuje da je pred policijskim agencijama ekstremno težak zadatak.

USK može da smjesti samo 3.000 migranata

BIHAĆ - U sadašnje prihvatne centre za migrante na području Unsko-sanskog kantona moguće je smjestiti 3.000 osoba i ne može se prihvatiti više od toga, izjavio je premijer USK Mustafa Ružnić.

Ove godine u BiH ušlo 21.708 ilegalnih migranata

SARAJEVO - Savjet ministara primio je k znanju informaciju Ministarstva bezbjednosti o stanju u oblasti migracija u BiH, prema kojoj je ove godine do 8. novembra u BiH prijavljeno 21.708 nezakonitih migranata, a namjeru za podnošenje azila u ovom periodu iskazalo je 20.497 lica, dok je njih 1.316 podnijelo zahtjev za azil.

U opštinama RS strahuju od eskalacije migrantske krize

NOVI GRAD, BIHAĆ - Komšija mi je rekao da je na putu od Novog Grada prema Otoci vidio oko 150 migranata. Ovdje ih bude po gradu, ali obično dođu u toku noći. Ne znam ni gdje budu u toku dana, samo se počnu pojavljivati odjednom predveče, kazala nam je juče mještanka Novog Grada.

Migrantska kriza osujetila turistički bum USK-a

BIHAĆ - Migrantska kriza na području Unsko-sanskog kantona odrazila se negativno na ovogodišnju turističku sezonu, ali bi u budućnosti, ukoliko potraje, mogla imati daleko teže posljedice na razvoj ove privredne grane, smatraju ovdašnji turistički radnici.

Desant na BiH: Oko 20.000 naoružanih migranata pred vratima EU

BEČ - Oko 20.000 migranata spremno je da uđe u EU iz BiH, preko graničnog prelaza kod Velike Kladuše, prenosi austrijski dnevnik “Kronen cajtung“, pozivajući se na neimenovane izvore iz austrijskog Ministarstva unutrašnjih poslova.

Bihać želi obeštećenje zbog posljedica migrantske krize

BIHAĆ - Zbog ekonomske štete koja je nastala kao posljedica migrantske krize, grad Bihać očekuje da bude bar djelimično obeštećen kroz realizaciju određenih projekata, rekao je Šuhret Fazlić, gradonačelnik tog grada.

Za pomoć u rješavanju migrantske krize 7,2 miliona evra

BRISEL - Evropska unija doznačila je više od 7,2 miliona evra grantova kao podršku BiH u oblasti migracija i upravljanja granicom, budući da je od kraja prošle godine pojačan priliv migranata na teritoriju BiH.

Migranti iz Sarajeva krenuli vozom ka Bihaću

SARAJEVO - Danas je vozom za Bihać krenulo 36 migranata sa Željezničke stanice u Sarajevu.

Migranti gađali policiju kamenjem, ona odgovorila suzavcem

VELIKA KLADUŠA - Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova (MUP) Hrvatske bacili su suzavac na migrante koji su ih gađali kamenjem, granama i drugim predmetima na graničnom prelazu Maljevac kod Velike Kladuše.

Najčitanije