Migrantska kriza

Građani Bihaća najavili protest zbog eskalacije migratske krize

BIHAĆ - U Bihaću su za danas najavljeni masovni protesti građana zbog eskalacije migrantske krize u ovom gradu, ali i na prostoru cijelog Unsko-sanskog kantona.

Mediji: Policija iz USK izmješta migrante prema RS

BIHAĆ - Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova Unsko-sannskog kantona od ranih jutarnjih sati sprovode akciju dislokacije migranata javljaju tamošnji mediji.

Tadićeva sazvala sastanak Udarne grupe zbog migrantske krize u BiH

SARAJEVO - Glavna tužiteljka Tužilaštva BiH Gordana Tadić sazvala je sastanak udarne grupe za borbu protiv trgovine ljudima i organizovanih ilegalnih migracija.

Dodik: Republika Srpska će pomoći migrantima da što prije prođu

BEOGRAD - Srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik izjavio je, povodom eskalacije problema sa migrantima na međuentitetskoj liniji, da će Republika Srpska nastaviti dosadašnju politiku time što će pomoći migrantima da što prije prođu kroz njenu teritoriju i nastave tamo gdje oni žele - u Unsko-sanski kanton i EU.

Migranti nakratko blokirali saobraćaj kod entitetske linije

NOVI GRAD - Migranti su danas kratko blokirali saobraćaj na magistralnom putu Novi Grad-Bosanska Otoka u blizini entitetske linije, na teritoriji Federacije BiH (FBiH).

Migranti zaobilaze policiju i stižu do Bihaća i Kladuše

BIHAĆ - I pored toga što je Operativna grupa za migrantsku krizu USK prije nekoliko dana donijela mjere zabrane dolaska i kretanja migranata na području Unsko-sanskog kantona, veliki broj njih ipak uspijeva doći do Bihaća i Velike Kladuše.

Građani Velike Kladuše ponovo na ulicama: Ne želimo živjeti u strahu

VELIKA KLADUŠA - Mještani Purića na području Velike Kladuše organizovali su i u petak mirne proteste. Poručili su da ne žele živjeti u strahu, kako žive već tri godine migrantske krize.

Od danas zabrana ulaska i prevoza migranata na teritoriji USK

BIHAĆ - Operativna grupa za migrantsku krizu USK zasjedala je danas povodom posljednjih dešavanja u Velikoj Kladuši i Bihaću te donijela naredbu o dosljednoj primjeni ranije odluke o zabrani dolaska i prevoza migranata na područje Unsko-sanskog kantona.

Migrantska kriza: Pakistan spreman za sporazum o readmisiji sa BiH

SARAJEVO - Ministar bezbjednosti u Savjetu ministara Selmo Cikotić i ambasador Pakistana u BiH Muhamed Halid Rao razgovarali su u Sarajevu o saradnji dvije zemlje u pogledu upravljanja kretanjima migranata i otklanjanja negativnih posljedica njihovog boravka na prostoru BiH.

Čapagain: moguća nova migrantska kriza

ŽENEVA - Veliki broj ljudi krenuće ka bogatijim zemljama kada se otvore granice, bježeći od siromaštva izazvanog pandemijom kovid-19 i tražeći efikasnu vakcinu protiv virusa korona, izjavio je direktor za Aziju i Pacifik u Međunarodnoj federaciji Crvenog krsta i Crvenog polumjeseca /IFRC/ DŽagan Čapagain.

Najčitanije