Migrena

Pravilnom ishranom riješite se migrene

Ako imate česte migrene, zbog čega stalno posežete za tabletama, vrijeme je da potražite alternativno riješenje.

Kako ublažiti migrenu?

Ako mislite da se protiv glavobolje možemo boriti samo tabletama - u krivu ste jer one ponekad samo pogoršavaju situaciju.

Prvi znaci koji ukazuju da su vaše glavobolje zapravo migrene

Poznato je da mnoge žene pate od migrene. Ako niste sigurni da su vaše glavobolje migrenozne, možda bi trebalo da se preispitate imate li neki od sljedećih simptoma.

Kako ublažiti migrenu?

Ako mislite da se protiv glavobolje možemo boriti samo tabletama niste u pravu jer one ponekad samo pogoršavaju situaciju.

Prehlade i migrene zbog vremenskih oscilacija napunile ambulante

BANJALUKA - Povećan je broj pacijenata koji se javljaju ljekarima zbog tegoba koje se mogu dovesti u vezu s vremenskim oscilacijama, te nižim temperaturama za ljeto, a neki od simptoma na koje se žale su gušenje, vrtoglavica, migrena, problemi s krvnim pritiskom i nesanica.

Kontracepcija utiče na žensko pamćenje

Koliko puta ste čuli da su "muškarci sa Marsa, a žene sa Venere", koliko puta i u praksi iskusili koliko polovi drugačije razmišljaju na iste teme? Većina muškaraca će reći da su žene generalno pričljivije, impulsivnije i da sve bespotrebno komplikuju, dok će žene muškarcima zamjerati da ne slušaju i previše banalizuju...

Estrogen najveći krivac za nastanak migrene

Migrene su jedna od frustrirajućih medicinskih misterija. No, naučnici smatraju da su uspjeli riješiti jedan dio tog lavirinta.

Uz ovaj sok zaboravite na migrene i glavobolju

Napadi migrena i glavobolja su noćna mora za mnoge, znak da ste pod stresom i da vam je potreban odmor. Osim lijekova, postoje i prirodna rješenja koja vam itekako mogu ublažiti bolove.

Oko 50 odsto osoba s migrenom osjetljivo na mirise

Oko 50 odsto osoba koje pate od migrena osjetljive su na mirise koje može ublažiti miris mente.

Ovo su simptomi okularne migrene

Zamućen vid i pojava treptaja (bliceva) svjetlosti u vidnom polju mogu predstavljati simptome okularne ili retinalne migrene. To je stanje oka koje izaziva kratkotrajne napade sljepila i slične probleme sa vidom.

Najčitanije