Mihajlo Sporić

Sahranjen mladi fizičar Mihajlo Sporić

BEOGRAD - Prerano preminuli fizičar Mihajlo Sporić (22) sahranjen je danas u Aleji zaslužnih građana na Novom groblju u Beogradu.

Mladi genije biće sahranjen u Aleji zaslužnih građana

Pored mnogih nosioca najviših državnih odlikovanja, članova Akademije nauka, počasnih građana Beograda, u Aleji zaslužnih građana na Novom groblju od sutra će počivati jedan od najboljih mladih fizičara svjeta, Mihajlo Sporić. Student fizike na Triniti koledžu Univerziteta Kembridž, preminuo je 7. novebra u 22. godini poslije duže bolesti.

Posljednja želja srpskog genijalca: Umesto cveća, dajte novac za bolesnu decu

Mihajlo Sporić, mladi genijalac i ponos Srbije, prvak fizike i stipendista Kembridža, osim po velikom znanju istakao se i po nevjerovatnoj humanosti. Znajući da će umrijeti, Mihajlo je imao samo jednu želju - da se za njegovu sahranu ne kupuje cvijeće, već da se umjesto toga novac proslijedi udruženju Nurdor, za djecu oboljelu od raka.

Preminuo jedan od najboljih srpskih studenata: Trodnevna žalost na Kembridžu

Univerzitet Kembridž objavio je trodnevnu žalost povodom smrti stipendiste, studenta fizike na Triniti koledžu Mihajla Sporića (1997-2019), dobitnika brojnih nagrada na međunarodnim i domaćim takmičenjima iz fizike, astronomije, matematike i drugih oblasti.

Najčitanije