Miki Maus

Miki Maus napušta "Dizni"

Miki Maus, omiljeni crtani junak koji se smatra pionirom animacije, prvi put se pojavio 1928. godine. Prema američkom zakonu o autorskim pravima, kompanija "Dizni" bi uskoro mogla da izgubi ekskluzivna prava na neke od likova koji su najzaslužniji za univerzalnu popularnost tog brenda, uključujući i poznatog miša koji je njegova maskota.

94 godine od prvog probnog prikazivanja filma o Mikiju Mausu

Jedan od najprepoznatljivijih likova, ujedno i najpoznatija animirana životinja - Miki Maus decenijama je simbol pop-kulture. Iako mnogi smatraju da je svjetlost dana ugledao 19. septembra 1928. godine u Njujorku, kada je prikazan "Parobrod Willie", istina je da se Miki prvi put pojavio u ostvarenju "Ludi avion".

Godišnjica rođenja Volta Diznija, umjetnika koji je mašti dao oblik

Sve dok lik ne dobije ličnost - ne može mu se vjerovati. Bez ličnosti, lik može raditi smiješne ili tužne stvari, ali se ljudi s njim ne mogu poistovjetiti jer izgleda nerealno. Bez ličnosti priča u kojoj se on nalazi ne može doprijeti do publike...

Volt Dizni: 119 godina od rođenja tvorca najvećeg svijeta mašte

Od jednog dječačkog sna, ljubavi prema crtanju i vozovima, posla karikaturiste i propalog preduzetnika nastala je kompanija "Walt Disney". Iza tvornice mašte i snova stoji njen tvorac Valter Elias Dizni, koji je rođen na današnji dan, 5. decembra, prije 119 godina, a umro 15. decembra 1966. u Burbanku, u Kaliforniji.

Miki Maus rajf u luksuznom izdanju

​Rajfovi sa ušima Miki Mausa su omiljeni među klincima i ponekim odraslim osobama.

Miki Maus proslavlja 90. rođendan

Sve je počelo s jednim mišem, i danas, 90 godina kasnije, cijeli svijet slavi rođendan "Diznijeve" najpopularnije ikone - Mikija Mausa.

Najčitanije