Milan Mladenović

Konkurs za nagradu Milan Mladenović do 30. juna

Konkurs za nagradu "Milan Mladenović" koju dodjeljuje Zadužbina Milana Mladenovića otvoren je do 30. juna, a prema saopštenju organizatora, do sada se prijavilo više od 100 autora i bendova.

Mirela Priselac Remi: Nagradu "Milan Mladenović" će zaslužiti hrabar bend

Muzičari Darko Rundek, Srđan Gojković Gile i Mirela Priselac Remi biće članovi ovogodišnjeg žirija za dodjelu nagrade "Milan Mladenović", vijest je koju je objavila Zadužbina Milana Mladenovića.

Četvrt vijeka od smrti frontmena "Ekatarine Velike"

Njegove pjesme obilježile su jednu epohu. Danas se neke od njih nalaze u antologijama srpske poezije, a u vrijeme dok ih je pjevao, vinule su ga u sam vrh rok scene bivše Jugoslavije. Kratka istorija postojanja ove zemlje ne pamti plodniji period u umjetničkom smislu od druge polovine osamdesetih godina prošlog vijeka. Iako to nije nužno povezano jedno sa drugim, kako se bližio kraj postojanja države, tako je i rasla sloboda umjetnika u njenim granicama.

Osnovana Zadužbina Milana Mladenovića

Prijatelji legendarnog gitariste, kompozitora i lidera Ekatarine Velike osnovali su Zadužbinu Milana Mladenovića, potvrdili su Tanjugu iz organizacije Zadužbine.

Bio je najveća legenda jugoslovenskog roka, a umro je sa samo 35 kilograma

Na današnji dan 1994. preminula je jedna od najvećih legendi jugoslovenske muzike, pjevač i gitarista kultnog benda EKV Milan Mladenović.

Milanu Mladenoviću spomen-obilježje u Beogradu

Frontmen kultne jugoslovenske rok grupe "Ekatarina Velika" Milan Mladenović dobiće spomen-obilježje na dijelu platoa ispred Doma omladine, koji već nosi njegovo ime.

Najčitanije