Milan Mladenović

Konkurs za nagradu "Milan Mladenović" traje do kraja maja

Zadužbina Milana Mladenovića raspisala je 1. maja konkurs za nagradu "Milan Mladenović 2022" pod sloganom "Prijavi svoju stvar" koji je otvoren do kraja maja.

Sjećanje na Milana Mladenovića i EKV u Banjaluci i Gradišci

BANJALUKA - U Gradskom pozorištu "Jazavac" u srijedu, 2. marta, s početkom u 20 časova, premijerno će biti održan multimedijalni program pod nazivom "Sjećanje na Milana Mladenovića i EKV - Kao da je i dalje tu".

Ana Ćurčin o nagradi "Milan Mladenović": Nisam navikla da pobeđujem

Nisam navikla da pobeđujem, došla sam večeras da podržim svoje kolege, zbunjena je bila Ana Ćurčin kada je shvatila da treba da izađe na pozornicu i preuzme nagradu koju dodjeljuje Zadužbina Milana Mladenovića za najbolju pjesmu na prostoru bivše Jugoslavije.

Dan kad je rođen "Dečak iz vode"

Na današnji dan, 1958. godine, u Zagrebu je rođen Milan Mladenović, kultni rok muzičar čije je stvaralaštvo s grupom "Ekatarina Velika" obilježilo drugu polovinu osamdesetih godina u bivšoj Јugoslaviji.

Film o Milanu Mladenoviću biće prkazan širom regiona

U produkciji Zadužbine Milana Mladenovića, a u režiji Ðorđa Marjanovića, sutra će širom regiona u različitim televizijskim programima, biti prikazan dokumentarni film "Praia Do Ventu Eternu", saopštili su danas iz Zadužbine.

Nagrada "Milan Mladenović" za bend "Dram"

Ovogodišnji dobitnik nagrade "Milan Mladenović" je "Dram", bend iz Srbije, koji je osvojio priznanje pjesmom "Daj mi sve".

Raspisan konkurs za mlade muzičare "EKV: Tvoja pesma"

Na dan rođenja Milana Mladenovića, velikog rok muzičara, diskografska kuća Mascom i Tin Drum Music pokrenule su novi konkurs "EKV: Tvoja pesma", slaveći stvaralaštvo antologijske grupe "Ekaterina Velika".

Za nagradu "Milan Mladenović" takmiči se 14 finalista

Za nagradu "Milan Mladenović" takmiči se 14 finalista, kako je odlučio tročlani žiri ovog velikog konkursa za rok pjesnike i muzičare.

Konkurs za nagradu Milan Mladenović do 30. juna

Konkurs za nagradu "Milan Mladenović" koju dodjeljuje Zadužbina Milana Mladenovića otvoren je do 30. juna, a prema saopštenju organizatora, do sada se prijavilo više od 100 autora i bendova.

Mirela Priselac Remi: Nagradu "Milan Mladenović" će zaslužiti hrabar bend

Muzičari Darko Rundek, Srđan Gojković Gile i Mirela Priselac Remi biće članovi ovogodišnjeg žirija za dodjelu nagrade "Milan Mladenović", vijest je koju je objavila Zadužbina Milana Mladenovića.

Četvrt vijeka od smrti frontmena "Ekatarine Velike"

Njegove pjesme obilježile su jednu epohu. Danas se neke od njih nalaze u antologijama srpske poezije, a u vrijeme dok ih je pjevao, vinule su ga u sam vrh rok scene bivše Jugoslavije. Kratka istorija postojanja ove zemlje ne pamti plodniji period u umjetničkom smislu od druge polovine osamdesetih godina prošlog vijeka. Iako to nije nužno povezano jedno sa drugim, kako se bližio kraj postojanja države, tako je i rasla sloboda umjetnika u njenim granicama.

Osnovana Zadužbina Milana Mladenovića

Prijatelji legendarnog gitariste, kompozitora i lidera Ekatarine Velike osnovali su Zadužbinu Milana Mladenovića, potvrdili su Tanjugu iz organizacije Zadužbine.

Bio je najveća legenda jugoslovenskog roka, a umro je sa samo 35 kilograma

Na današnji dan 1994. preminula je jedna od najvećih legendi jugoslovenske muzike, pjevač i gitarista kultnog benda EKV Milan Mladenović.

Milanu Mladenoviću spomen-obilježje u Beogradu

Frontmen kultne jugoslovenske rok grupe "Ekatarina Velika" Milan Mladenović dobiće spomen-obilježje na dijelu platoa ispred Doma omladine, koji već nosi njegovo ime.

Milan Mladenović: 21 godina od smrti dečaka iz vode

Na današnji dan prije 21 godinu preminuo je Milan Mladenović, frontmen kultnog benda "Ekatarina Velika".

Najčitanije