Milan Petković

Petković u proceduru uputio dva nacrta zakona za ukidanje "bijelog hljeba"

BANJALUKA - Potpredsjednik Narodne skupštine Republike Srpske Milan Petković izjavio je danas da je u skupštinsku proceduru uputio dva nacrta zakona čijim će usvajanjem biti ukinut "bijeli hljeb" za izabrana i postavljena lica koja pola godine nakon prestanka mandata imaju pravo na platu, plaćene poreze i doprinose.

Petković: Moguće izmjene Poslovnika u prvih šest mjeseci

BANJALUKA - Potpredsjednik Narodne skupštine Republike Srpske Milan Petković izjavio je danas Srni da bi u prvih šest mjeseci ove godine trebalo da budu usvojene izmjene skupštinskog Poslovnika o radu, s ciljem dodatnog unapređenja rada najviše zakonodavne institucije.

Petković: Neodgovorni poslanici parlamentarizam pretvorili u vandalizam

BANJALUKA - Potpredsjednik Narodne skupštine Republike Srpske Milan Petković izjavio je da je rukovodstvo parlamenta pokušalo da bude tolerantno i pokaže visok nivo parlamentarizma, ali da se sada, zbog neodgovornih poslanika, pokazalo da to više nije parlamentarizam nego vandalizam.

Petković: Formirati digitalni arhiv doktorskih radova

BANJALUKA - Potpredsjednik Narodne skupštine Republike Srpske Milan Petković predložio je da se u Srpskoj formira digitalni arhiv magistarskih, master i doktorskih radova.

Petković: Dodik može da predloži raspravu o Programu reformi BiH

BANJALUKA - Potpredsjednik Narodne skupštine Republike Srpske Milan Petković izjavio je da raspravu o Programu reformi BiH u parlamentu Srpske može da predloži srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik.

Petković: Veća prava studentima u odlučivanju

BANJALUKA - Potpredsjednik Narodne skupštine Republike Srpske Milan Petković smatra da u prijedlog zakona o visokom obrazovanju moraju biti uvrštena veća prava studentskih predstavnika u donošenju odluka pri izboru rektora univerziteta i dekana fakulteta.

Petković: Program reformi BiH ne znači članstvo u NATO-u

BANJALUKA - Potpredsjednik Narodne skupštine Republike Srpske Milan Petković tvrdi da u dokumentu Program reformi BiH ništa ne piše o putu BiH ka članstvu u NATO-u, nego samo o saradnji.

Petković: Ne treba davati političke izjave o Trgovskoj gori

BANJALUKA - Potpredsjednik Narodne skupštine Republike Srpske Milan Petković izjavio je danas Srni da ne treba davati političke izjave i likovati u vezi s inicijativom Hrvatske da izgradi odlagalište radioaktivnog otpada na Trgovskoj gori, na granici sa BiH, jer u tom slučaju ne može biti ničije političke pobjede ni poraza, već mogu biti poraženi samo građani.

Petković: Potpuno bespotreban sukob sa Hrvatskom i EU

BANJALUKA - Potpredsjednik Narodne skupštine Republike Srpske Milan Petković izjavio je danas da Predsjedništvo BiH preglasavanjem srpskog člana Milorada Dodika ulazi u otvoren i potpuno bespotreban sukob sa Hrvatskom i EU, a posredno i sa Kinom i da je to štetno za interese Srpske.

Petković: Veliko zvono za uzbunu, ali će se Dan RS nastaviti slaviti

​BANJALUKA - Milan Petković, potpredsjednik Narodne skupštine Republike Srpske, rekao je da odluka Ustavnog suda BiH, da proglasi neustavnom odredbu o devetom januaru kao Danu RS, nije pravna, nego politička.

Najčitanije