Milan Petković

Petković: Ne treba davati političke izjave o Trgovskoj gori

BANJALUKA - Potpredsjednik Narodne skupštine Republike Srpske Milan Petković izjavio je danas Srni da ne treba davati političke izjave i likovati u vezi s inicijativom Hrvatske da izgradi odlagalište radioaktivnog otpada na Trgovskoj gori, na granici sa BiH, jer u tom slučaju ne može biti ničije političke pobjede ni poraza, već mogu biti poraženi samo građani.

Petković: Potpuno bespotreban sukob sa Hrvatskom i EU

BANJALUKA - Potpredsjednik Narodne skupštine Republike Srpske Milan Petković izjavio je danas da Predsjedništvo BiH preglasavanjem srpskog člana Milorada Dodika ulazi u otvoren i potpuno bespotreban sukob sa Hrvatskom i EU, a posredno i sa Kinom i da je to štetno za interese Srpske.

Petković: Veliko zvono za uzbunu, ali će se Dan RS nastaviti slaviti

​BANJALUKA - Milan Petković, potpredsjednik Narodne skupštine Republike Srpske, rekao je da odluka Ustavnog suda BiH, da proglasi neustavnom odredbu o devetom januaru kao Danu RS, nije pravna, nego politička.

Petković: Nemoguć Komšićev uslov koji znači politiku podjela

BANJALUKA - Potpredsjednik Narodne skupštine Republike Srpske Milan Petković ocijenio je da je izjava člana Predsjedništva BiH Željka Komšića da neće biti izbora predsjedavajućeg Savjeta ministara prije nego što se kaže "da" za Akcioni plan za članstvo u NATO, nemoguć uslov koji znači politiku podjela.

Petković: Učenici i studenti budućnost Srpske

BANJALUKA - Potpredsjednik Narodne skupštine Republike Srpske Milan Petković istakao je danas u Banjaluci da su učenici i studenti budućnost Srpske i da im treba posvetiti veliku pažnju.

Petković: Dodik pokazao da je moralan čovjek i političar

BANJALUKA - Novoizabrani potpredsjednik Narodne skupštine Republike Srpske iz Ujedinjene Srpske Milan Petković smatra da je predsjedavajući Predsjedništva BiH Milorad Dodik napuštanjem današnjeg sastanka u Sarajevu sa delegacijom Savjeta za sprovođenja mira zbog neisticanja zastave Srpske pokazao da je moralan čovjek i političar.

Petković: Neki se plaše utvrđivanja istine o Srebrenici

BANJALUKA - Advokat Milan Petković ocijenio je da je pravno neosnovano i nelogično pokretanje mehanizma za zaštitu vitalnog nacionalnog interesa bošnjačkog naroda za kojim će, najvjerovatnije, posegnuti Klub Bošnjaka u Vijeću naroda Srpske.

Petković bi mogao tužiti BiH zbog povrede ugleda i časti

BANJALUKA - Član Pravnog tima Ujedinjene Srpske Milan Petković, koji je bio optužen zbog krivičnog djela neizvršenje odluke Ustavnog suda BiH, rekao je da će razmisliti o podnošenju tužbe protiv BiH za naknadu štete nakon što je Sud BiH odbio optužnicu Tužilaštva BiH protiv njega i još tri člana Komisije za referendum o Danu Republike Srpske.

Petković: Referendum je bio po Ustavu, Tužilaštvo BiH će slomiti zube

BANJALUKA - Član Komisije za sprovođenje referenduma o Danu Republike Srpske Milan Petković izjavio je Srni da će na sudu biti dokazano da je referendum bio zasnovan na Ustavu i zakonu.

Najčitanije