Milan Tegeltija

"Političko Sarajevo ovladalo pravosuđem na nivou BiH istjerivanjem Srba"

SARAJEVO - Političko Sarajevo potpuno je ovladalo pravosuđem na nivou BiH istjerivanjem Srba i predstavnika Republike Srpske sa čelnih pozicija u Visokom sudskom i tužilačkom savjetu (VSTS), izjavio je Srni bivši predsjednik VSTS-a Milan Tegeltija.

Tegeltija: Zakon kristalno jasan, izbor rukovodstva VSTS biće nezakonit

SARAJEVO - Bivši predsjednik Visokog sudskog i tužilačkog savjeta (VSTS) BiH Milan Tegeltija izjavio je Srni da će izbor rukovodstva VSTS-a na sjednici ove pravosudne inistitucije zakazanoj za srijedu, 10. februar, biti nazakonit.

Tegeltija: Institucionalno samoubistvo VSTS-a

SARAJEVO - Dosadašnji predsjednik Visokog sudskog i tužilačkog savjeta (VSTS) BiH Milan Tegeltija, koji je i formalno danas predao pisanu ostavku Sekretarijatu te institucije, rekao je Srni da je današnjim potezima i odlukama članova Savjeta došlo do institucionalnog samoubistva VSTS-a.

Tegeltija: Sa dva osjećaja odlazim sa čela VSTS-a

SARAJEVO - Predsjednik Visokog sudskog i tužilačkog savjeta (VSTS) Milan Tegeltija je prisustvovao današnjoj sjednici VSTS-a BiH kazavši da će nakon prve tačke dnevnog reda napustiti salu očekujući da će ga kolege obavijestiti kada da podnese ostavku.

Tegeltija: Prije godinu i po sam saznao da me snimaju i uhode

BANJALUKA - U BiH je stvoren je takav ambijent, prije svega preko SDA, koji kontroliše mnoge medije, da svaki nezakonit akt prema meni se pozdravlja i ima punu podršku, rekao je večeras Milan Tegeltija, predsjednik Visokog sudskog i tužilačkog savjeta.

Delegacija EU pozvala Tegeltiju da podnese ostavku

SARAJEVO - Delegacija EU u BiH pozvala je predsjednika Viskog sudskog tužilačkog savjeta (VSTS) Milana Tegeltiju da uvaži stavove sa današnje sjednice Savjeta o potrebi podnošenja ostavke.

VSTS usvojio zaključke, ne mogu se izjasniti o odgovornosti Tegeltije

SARAJEVO - U nastavku vanredne sjednice Visoko sudsko i tužilačko vijeće usvojilo je tri zaključka. Prvi zkaljučak je da VSTV konstatuje da se nezakonitim snimanjem i praćenjem nosilaca pravosudnih institucija onemogućava rad i donošenje odluka.

Tegeltija: Nikada nisam potvrdio autentičnost snimka

SARAJEVO - Predsjednik Visokog sudskog i tužilačkog savjeta (VSTS) BiH Milan Tegeltija rekao je da nije tačno da je bilo kada potvrdio autentičnost snimka objavljenog 26. novembra na portalu Istraga.ba.

Dodik: Javna scena zagađena objavljivanjem raznih snimaka

BANJALUKA - Predsjedavajući i srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik izjavio je povodom objavljivanja navodnih kompromitujućih snimaka predsjednika Visokog sudskog i tužilačkog savjeta /VSTV/ BiH Milana Tegeltije da ima dosta takvih snimaka i da je javna scena potpuno zagađena.

Tegeltija: Fijasko BiH, brutalan nasrtaj na postulate pravne države

SARAJEVO - Predsjednik Visokog sudskog i tužilačkog savjeta /VSTV/ BiH Milan Tegeltija izjavio da je nezakonito sistemsko i kontinuirano praćenje, snimanje i prisluškivanje vodećeg čovjeka pravosudnog sistema radi pravljenja nezakonitih kompilacija i montaža kao materijala kojim bi trebalo proizvesti personalne promjene u pravosudnom sistemu potpuni fijasko države i njenih institucija.

Najčitanije