Milan Tegeltija

Tegeltija: Pandemija će uticati i na pravosuđe

SARAJEVO - Pandemija virusa korona i novi režim rada pravosudnih institucija u BiH uticaće na pravosuđe i njegovu efikasnost u svim segmentima, kao i na sve druge oblasti života, rekao je predsjednik Visokog sudskog i tužilačkog savjeta BiH Milan Tegeltija.

Tegeltija: Sjednice bolje pripremati da bi dale rezultate

SARAJEVO - Predsjednik Visokog sudskog i tužilačkog savjeta /VSTS/ BiH Milan Tegeltija ocijenio je da današnja tematska sjednica Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine BiH o stanju u pravosuđu nije bila pripremljena na pravi način i da se stoga ne mogu očekivati ni neki rezultati.

Tegeltija: Pravosuđe ne može potpasti pod politički uticaj

SARAJEVO - Predsjednik Visokog sudskog i tužilačkog savjeta ( VSTS) BiH Milan Tegeltija izjavio je danas da se na sastanku sa predstavnicima zemalja Kvinte saglasio da pravosuđe ne može potpasti pod politički uticaj i da je nezavisno.

Članovi VSTS: Izjave Tegeltije njegov lični stav

SARAJEVO - Članovi Visokog sudskog i tužilačkog savjeta (VSTS) BiH zaključili su da izjave koje je predsjednik ovog savjeta Milan Tegeltija dao u vezi sa sastavom Ustavnog suda BiH i načinom formiranja VSTS-a, te prisustvo sastanku zvaničnika iz Republike Srpske u institucijama BiH u Istočnom Sarajevu, predstavljaju njegovo lično mišljenje i nemaju uticaj na rad ove pravosudne institucije i njegovih članova.

"Parlament će biti kao arena za ispucavanje neutemeljenih optužbi"

SARAJEVO - Pristup poslanika u parlamentu BiH tokom tematske sjednice o stanju u pravosuđu BiH biće više destruktivan nego konstruktivan i od te rasprave se ne može previše očekivati, ocijenio je u izjavi Srni predsjednik Visokog sudskog i tužilačkog savjeta (VSTS) BiH Milan Tegeltija.

Tegeltija: Za odlazak stranih sudija iz Ustavnog suda dovoljan zakon

SARAJEVO - Predsjednik Visokog sudskog i tužilačkog savjeta (VSTS) BiH Milan Tegeltija izjavio je da je potpuno proizvoljna i isključiva tvrdnja sudije Evropskog suda za ljudska prava u Strazburu Farisa Vehabovića da se status i izbor stranih sudija u Ustavnom sudu BiH može urediti isključivo izmjenama Ustava BiH, a ne zakonom.

Bratić: Svi u pravosuđu su pod uticajem politike

BANJALUKA - Svi u pravosuđu su pod uticajem politike, kako u Visokom sudskom i tužilačkom savjetu, tako i u Ustavnom sudu BiH, kazao je Senad Bratić, poslanik SDA u Narodnoj skupštini Republike Srpske.

Tegeltija: Strane sudije i visoki predstavnik ograničavaju suverenitet

SARAJEVO - Predsjednik Visokog sudskog i tužilačkog savjeta (VSTS) BiH Milan Tegeltija ocijenio je da strane sudije u Ustavnom sudu BiH nisu srećno rješenje jer oni, kao i visoki predstavnik, ograničavaju suverenitet BiH.

Tegeltija: Besmisleni napadi na sudiju Spasojevića

SARAJEVO - Napadi na zamjenika glavnog tužioca u Tuzli Jezdimira Spasojevića, bivšeg sudiju vojnog suda Republike Srpske, potpuno su besmisleni jer ni Vojska Republike Srpske (VRS) ni ovaj sud nisu bili nikakve zločinačke organizacije da bi se zbog učešća u njima bilo kome smjelo prigovarati, kaže predsjednik Visokog sudskog i tužilačkog savjeta (VSTS) BiH Milan Tegeltija.

Tegeltija: Što prije usvojiti revidiranu strategiju

BANJALUKA - Predsjednik Visokog sudskog i tužilačkog savjeta (VSTS) BiH Milan Tegeltija rekao je da je krajnje vrijeme da Savjet ministara usvoji revidiranu strategiju za procesuiranje predmeta ratnih zločina, da bi bilo znatno ubrzano procesuiranje.

Najčitanije