Milena Dravić

Uskoro postavljanje spomen-ploče Mileni Dravić i Draganu Nikoliću

Na sjednici Skupštine grada Beograda je usvojena inicijativa da se na "Skveru Milene i Gage" postavi spomen - ploča poznatom glumačkom paru Mileni Dravić i Draganu Nikoliću, saopštila je predsjednica Komisije za spomenike i nazive trgova i ulica Skupštine Grada Beograda Andrea Radulović.

U Beogradu počela izgradnja Trga Milene Dravić i Dragana Nikolića

Na uglu Mileševske i Cara Nikolaja, na Vračaru u Beogradu počela je izgradnja Trga Milene Dravić i Dragana Nikolića.

U Sarajevu predstavljena knjiga "Milena Dravić - Više od umetnosti"

Životna priča i umjetnička biografija jedne od najvećih diva jugoslovenske i srpske glumačke scene sažete u knjigu "Milena Dravić - Više od umetnosti" autorke Tatjane Nježić predstavljena je danas u sarajevskom Kamernom teatru 55 u okviru Festivala "Dani Jurislava Korenića".

U Tivtu postavljena klupa u znak sjećanja na Milenu Dravić

U cilju brendiranja Tivta u malom parku Trga od kulture, postavljena klupa u znak sjećanja na veliku jugoslovensku glumicu Milenu Dravić.

Kopija Zlatne arene Milene Dravić u Kinoteci

BEOGRAD - Direktorka Pula film festivala Gordana Restović predala je danas Jugoslovenskoj kinoteci kopiju nedostajuće Zlatne arene za film "Prekobrojna", koju je glumica Milena Dravić osvojila 1962. godine na tom festivalu i koja joj je ukradena iz stana.

Predstavljena knjiga "Milena Dravić - Više od umetnosti“

Knjiga "Milena Dravić - Više od umetnosti“ Tatjane Nježić predstavljena je danas u Jugoslovenskoj kinoteci.

Promovisana monografija o Mileni Dravić

PRIJEDOR - U gradskoj čitaonici u Prijedoru večeras je promovisana monografija "Milena Dravić ili ključ snova" autorke Anite Panić, koja u sedam poglavlja, analitično i uz mnoštvo zanimljivih detalja i fotografija, predstavlja život i jedinstvenu karijeru ove poznate glumice.

Predstavljena monografija "Milena Dravić ili ključ snova"

U Kostajnici je sinoć promovisana monografija "Milena Dravić ili ključ snova" autorke Anite Panić.

Mural Dragana Nikolića i Milene Dravić osvanuo u Beogradu

Velika srpska glumica Milena Dravić preminula je 14. oktobra 2018 u Kliničko-bolničkom centru Bežanijska kosa u 79. godini a samo prije dvije i po godine ostala je bez supruga Dragana Nikolića i od tada se borila sa bolešću.

Prikazan film i monografija o Mileni Dravić

Projekcijom filma "Mali film o velikoj Mileni" autora Miloša Radovića i predstavljanjem monografije o Mileni Dravić večeras je na Palama počela dvodnevna manifestacija "Filmoteka" u znak sjećanja na ovu divu srpskog i jugoslovenskog glumišta.

Najčitanije