Milenko Savanović

Milenko Savanović podnio ostavku

BANJALUKA - Milenko Savanović podnio je ostavku na mjesto predsjednika Opštinskog odbora Socijalističke partije Mrkonjić Grada.

Savanović: Oslobađanjem zločinca pokazano nepoštovanje srpskih žrtava

BANJALUKA - Ministar rada i boračko-invalidske zaštite Republike Srpske Milenko Savanović rekao je Srni da je Sud BiH oslobađajući ratnog komandanta Armije BiH u Srebrenici Nasera Orića danas pokazao nepoštovanje prema srpskim žrtvama, ali da ne iznenađuje takav postupak, s obzirom na selektivnu pravdu u BiH.

Savanović: Povećanje invalidnina u skladu s mogućnostima

BANJALUKA - Ministar rada i boračko-invalidske zaštite Republike Srpske Milenko Savanović rekao je da je saglasan sa inicijativom Saveza organizacija i udruženja ratnih vojnih invalida Republike Srpske za povećanje ličnih invalidnina za 10 odsto u narednoj godini, ako to budu dozvoljavali uslovi u budžetu Republike Srpske.

Savanović: Potrebne izmjene Zakona o radu

BANJALUKA - Ministar rada i boračko-invalidske zaštite Republike Srpske Milenko Savanović smatra da su potrebne određene izmjene i dopune Zakona o radu, na čemu će sigurno raditi novi saziv Vlade.

Savanović: Nastavićemo rad na rješavanju pitanja boračke populacije

BANJALUKA - Ministar rada i boračko-invalidske zaštite Republike Srpske Milenko Savanović izjavio je danas da će Vlada Srpske i u narednom periodu intenzivno raditi na rješavanju pitanja koja se odnose na boračku populaciju, među kojima je i završetak stambenog zbrinjavanja.

Savanović: Povećanjem plata i novim radnim mjestima zadržati radnike

BANJALUKA - Ministar rada i boračko-invalidske zaštite Republike Srpske Milenko Savanović izjavio je da će i u narednom periodu prioritet Vlade biti rad na povećanju plata i otvaranju novih radnih mjesta, što je jedini način da budu zadržani radnici u Srpskoj.

Savanović: Raspustiti institut za nestala lica BiH

BANJALUKA - Ministar rada i boračko-invalidske zaštite Republike Srpske Milenko Savanović naglasio je da Institut za nestala lica BiH nije opravdao svoje postojanje zbog opstrukcije u procesu traženju nestalih Srba, te da tu instituciju treba raspustiti.

Savanović: Stvorena mogućnost za novo povećanje penzija

BANJALUKA - Ministar rada i boračko-invalidske zaštite Republike Srpske Milenko Savanović ocijenio je da ohrabruje činjenica da ekonomija Srpske raste, čime se stvara mogućnost za novo povećanje penzija.

Savanović: Pridržavati se Zakona o zaštiti na radu

BANJALUKA - Ministar rada i boračko-invalidske zaštite Republike Srpske Milenko Savanović apelovao je da se poslodavci i radnici u Srpskoj pridržavaju zakonske regulative iz oblasti zaštite na radu, čime će doprinijeti smanjenju nesreća na poslu svih kategorija.

Savanović: Godišnje 300 miliona maraka za boračku populaciju

BANJALUKA - Ministar rada i boračko-invalidske zaštite Republike Srpske Milenko Savanović rekao je da resorno ministarstvo i Vlada Srpske pokazuju poseban senzibilitet i poštovanje prema boračkim kategorijama, koje su dale nemjerljiv doprinos za stvaranje Srpske, te dodao da se za ovu populaciju godišnje izdvaja 300 miliona KM ili deset odsto republičkog budžeta.

Najčitanije