Miljenko Jergović

Julijana Adamović za "Nezavisne": Nikada kao ljudska bića nećemo biti savršeni

Julijana Adamović je spisateljica iz Vukovara čiji je roman "Divlje guske" osvojio ne samo Hrvatsku nego i regionalnu čitalačku publiku. Iako je ranije objavila tri zbirke priča, jednu knjigu poezije i dvije knjige za djecu, i bila nagrađivana, tek sa "Divljim guskama" ova spisateljica našla se u žiži književne javnosti.

Jergović u Banjaluci: Ne pišeš zato što si lijep, nego zato što si ružan

BANJALUKA - Miljenko Jergović, jedan od najčitanijih savremenih pisaca južnoslovenskog prostora, u utorak uveče u Crvenom salonu Kulturnog centra Banski dvor razgovarao je s pobjednicima konkursa "Priče iz komšiluka", a razgovor je nakon sat i po postao otvoren i za javnost.

Jergović: Bijedno što su hrvatski komentatori navijali za Federera

ZAGREB - Poznati hrvatski književnik Miljenko Jergović kritikovao hrvatske sportske komentatore za koje navodi da su navijali za Rodžera Federera u meču sa Novakom Đokovićem i ocjenjuje da su Hrvati - Srbi s neizlječivim kompleksom manje vrijednosti.

Jergović u februaru sa banjalučkim čitaocima

BANJALUKA - Poznati hrvatski i južnoslovenski književnik Miljenko Jergović, u organizaciji Udruženja za promociju i popularizaciju književnosti "Imperativ" iz Banjaluke, gostovaće u Crvenom salonu Kulturnog centra Banski dvor.

Najčitanije