Milka

Povučeni sladoledi milka zbog etilen-oksida u Hrvatskoj

Sa tržišta u Hrvatskoj su povučene tri vrste sladoleda na štapiću proizvođača milka zbog utvrđenog etilen-oksida u aditivu koji se koristi u proizvodnji sladoleda, saopštilo je danas Ministarstvo poljoprivrede.

Crkva brvnara 117 godina čuva tajnu buntovnika sa Zmijanja

...sad ovo, pazi dobro. Ja hoću da se ženim. I to ovako: da se ja i ti vjenčamo tamo u Jošavci kod onog tvog popa. Za to ne treba niko da zna. Ja ću izvaditi od svog popa vjenčanicu, pa ću tamo doći da se u najvećoj tišini vjenčamo. Ja neću ni oca zvati, ni brata - nikog! Onda ću te poljubiti kao svoju ženicu i ostaviti kod majke, a ja ću nastaviti školu. I još za dvije godine sam svoj čovjek.

Preminula Milka Babović

U Zagrebu je danas u 93. godini preminula bivša atletičarka i televizijska novinarka Milka Babović.

Koja čokolada ima pravo da bude četvrtasta?

Proizvođači dvije najpopularnije njemačke čokolade "Milka" i "Riter Sport" nakon deset godina završili su svoju svađu pred sudom, piše onlajn magazine "Jurop tudej".

Načelnice u zajedničkoj borbi za ekonomski jače opštine

JEZERO - Svojim potpisima na Inicijativu za formiranje Fonda za podršku u finansiranju lokalnog ekonomskog razvoja, načelnice šest opština oba entiteta u BiH potvrdile su zajedniča nastojanja da ekonomski ojačaju lokalne zajednice kojim rukovode.

Milka Glamočić ponovo izabrana za predsjednika Aktiva žena

BANJALUKA - Milka Glamočić ponovo je izabrana za predsjednika Aktiva žena Socijalističke partije /SP/ na današnjoj izbornoj konferenciji u Banjaluci.

Petar Kočić i Milka: Ljubav koja je pregrmjela hapšenja i sirotinjski život

Vrijeme u kome je živio i pisao čuveni pripovjedač Petar Kočić bilo je sve samo ne mirno i idilično. Vječito u borbi za oslobođenje i pravdu, borio se svojim najmoćnijim oružjem - pisanom riječju.

Milka Stojanović među sto najboljih muzičara svijeta

​Međunarodni biografski centar u Kembridžu ponovo je, poslije 10 godina, uvrstio prvakinju Opere Narodnog pozorišta u Beogradu, primadonu Milku Stojanović, među sto najboljih muzičara svijeta.

Najčitanije