Miloš Šolaja

Šolaja: BiH može da osjeti napade u Saudijskoj Arabiji kroz cijenu nafte

BANJALUKA - Miloš Šolaja, profesor na Fakultetu političkih nauka u Banjaluci, kazao je za "Nezavisne" da suštinski uticaj napada na naftna postrojenja u Saudijskoj Arabiji u BiH može da se osjeti kroz cijenu nafte.

Šolaja: Izetbegović uslovljavanjem želi da pokaže da Dodik nema političku snagu

SARAJEVO - Politički analitičar Miloš Šolaja izjavio je za "Nezavisne" da je neophodno da "se konstituišu institucije" kako bi BiH što prije počela da funkcioniše, te da lider SDA Bakir Izetbegović uslovljava formiranje Savjeta ministara izglasavanjem ANP-a kako bi pokazao da "Milorad Dodik (srpski član Predsjedništva) nema političku snagu".

"Izetbegović neumorno zvecka oružjem"

SARAJEVO - Izjavu Bakira Izetbegovića, predsjedavajućeg Predsjedništva BiH i lidera SDA, da BiH neće trošiti novac na kupovinu raketnih sistema i aviona, ali da će zaokružiti proizvodnju municije za tržište, ali i za, kako je rekao, ne daj Bože, javnost je ocijenila kao zveckanjem oružjem.

Pohvale iz EU za Upitnik, kritike zbog Izbornog zakona

BANJALUKA, BRISEL - Evropska komisija priprema privremeni izvještaj o napretku BiH prema EU, potvrdila je Jamila Milović-Halilović, portparol Delegacije EU u Sarajevu.

Najčitanije