Miloš Zeman

Zeman odbijen, Češka ostaje pri stavu o Kosovu

PRAG - Najviši češki zvaničnici odbili su na koordinacionom sastanku o spoljnoj politici prijedlog i argumente predsjednika Miloša Zemana da se povuče priznanje Kosova.

Zeman će češkim vlastima predložiti da povuku priznanje Kosova

PRAG - Češki predsjednik Miloš Zeman rekao je da će iznijeti prijedlog predstavnicima vlasti Češke da bude povučeno priznanje nezavisnosti Kosova i Metohije.

Vučić: Kosovo neće uspjeti dobiti članstvo u Interpolu ako aplicira

BEOGRAD – Predsjednik Sbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da nije siguran da će Kosovo aplicirati za članstvo u Interpolu ove godine i dodao da neće uspjeti da ga dobije ni ukoliko pokuša.

Njemačka ljevičarska partija podržava Zemanov prijedlog o Kosovu

PRIŠTINA - Inicijativa predsjednika Češke Miloša Zemana o razmatranju ukidanja priznanja Kosova dobila je podršku njemačke levičarske stranke Ljevica (Die Linke), prenosi Kosovo online.

Zeman: Argumentovaću stav o povlačenju priznanja Kosova

BEOGRAD - Predsjednik Češke Miloš Zeman izjavio je da su argumenti za inicijativu da Prag povuče priznanje Kosova istrage koje se vode pred Specijalnim sudom protiv kosovskih zvaničnika i to što je češki Donji dom Parlamenta svojevremeno sugerisao da se ne priznaje jednostrano proglašena nezavisnost Prištine.

Udruženje kidnapovanih sa KiM: Izjava Zemana budi nadu

BEOGRAD - Udruženje porodica kidnapovanih i ubijenih sa prostora Kosova i Metohije navodi da izjava predsjednika Češke Republike Miloša Zemana da "ratni zločinci ne mogu u EU" daje nadu i budi pravdu, da istina o stradanju Srba sa Kosova i Metohije stiže na adrese stranih državnika.

Zeman: Volim Srbiju i srpski narod, ali ne i Kosovo

BEOGRAD - Predsjednik Češke Republike Miloš Zeman rekao je danas po dolasku u Beograd da veoma voli Srbiju i srpski narod, ali "ne i Kosovo".

Zeman: Ne isključujem mogućnost da Češka preispita priznanje KiM

PRAG - Predsjednik Češke Miloš Zeman izjavio je uoči posjete Srbiji sljedeće sedmice da ne bi isključio mogućnost da jednog dana Češka povuče odluku o priznanju Kosova kao nezavisne države, dodavši ipak da će to biti "malo teško sprovesti".

Zeman u septembru u Srbiji

PRAG - Češki predsjednik Miloš Zeman posjetiće Srbiju u septembru, saopšteno je danas u Pragu.

Zeman: Bombardovanje Jugoslavije bilo greška

PRAG - Češki predsjednik Miloš Zeman izjavio je da je bombardovanje Savezne Republike Jugoslavije bilo greška i da sada ne treba tražiti alibi da bi se to opravdalo.

Najčitanije