Milo Đukanović

Đukanović informisan: Zdravstveni sistem spremno dočekao koronu

PODGORICA - Predstavnici zdravstvenog sektora u Crnoj Gori informisali su danas crnogorskog predsjednika Mila Đukanovića da je zdravstveni sistem spremno dočekao novonastalu epidemiološku situaciju, a da je za sprovođenje svih donesenih mjera neophodna jaka uvezanost tri karike, koju čine građani i zdravstveni sistem uz podršku države.

Ðukanović: Opasnost od COVID-19 u Crnoj Gori velika

PODGORICA - Opasnost od pojave virusa korona u Crnoj Gori je velika, izjavio je danas predsjednik Milo Ðukanović i dodao da sistem radi sve da obezbijedi maksimalnu zaštitu zdravlja građana.

Dodik: Nije vrijeme da se Đukanoviću da mikrofon u Sarajevu

BEOGRAD - Srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik izjavio je povodom najavljivane posjete crnogorskog predsjednika BiH kako nije vrijeme da se "jednom Milu Đukanoviću da mikrofon u Sarajevu" da bi propagirao "normalnu" situaciju u Crnoj Gori, a u stvari je dramatična.

"Moskva i Beograd ne koriste SPC za podrivanje vlasti u Podgorici"

MOSKVA - Rusko Ministarstvo spoljnih poslova odbacilo je izjave crnogorskog predsjednika Mila Đukanovića kako Srbija i Rusija koriste Srpsku pravoslavnu crkvu (SPC) s ciljem podrivanja crnogorske vlade, koja želi da obezbijedi članstvo zemlje u EU.

Ðukanović: Crna Gora se suočava sa udarima iznutra i spolja

PODGORICA - Zbog usvojenog Zakona o slobodi vjeroispovijesti Crna Gora se suočava sa višestrukim udarima iznutra i spolja, kroz otvorenu spregu Crkve s nacionalističkim vansistemskim djelovanjem, izjavio je danas predsjednik Crne Gore Milo Đukanović u Savjetu za ljudska prava u Ženevi.

Dodik: Đukanović ne može dobiti bitku protiv SPC

SARAJEVO, - Srpski član Predsjedništav BiH Milorad Dodik izjavio je da predsjednik Crne Gore Milo Đukanović ne može dobiti bitku protiv Srpske pravoslavne crkve i da neće proći ono što radi da bi osporio srpski nacionalni interes, već će biti politička žrtva.

Uticajni francuski list: Pitanje je hoće li Đukanović proslaviti 30 godina vlasti

PARIZ - Predsjednik Crne Gore Milo Đukanović donošenjem "zakona o slobodi vjeroispovijesti" otišao je predaleko i lako se može desiti da uskoro padne sa vlasti, ističe u analizi zamjenik glavnog urednika najuticajnijeg francuskog magazina "Figaro" Žan-Kristof Buison.

Ðukanović: Nema razloga za izmjenu i povlačenje zakona

PODGORICA - Ne postoji nijedan objektivan razlog za izmjenu ni za povlačenje Zakona o slobodi vjeroispovijesti, rekao je predsjednik Crne Gore Milo Ðukanović i dodao da je protivljenje tom aktu zapravo posljednja politička bitka koju protivnici crnogorske države vode kako bi je vratili u mračni srednji vijek.

Komšić i Džaferović odredili termin posjete Đukanovića

SARAJEVO - Predsjedništvo BiH danas je sa dva glasa za i jednim protiv usvojilo zaključak kojim se 2. i 3. mart utvrđuje kao termin zvanične posjete predsjednika Crne Gore Mile Đukanovića.

"O posjeti Đukanovića BiH odlučiće parlament Srpske"

SARAJEVO - Srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik izjavio je danas u Sarajevu da će poslanici Narodne skupštine Republike Srpske odlučiti da li će crnogorski predsjednik Milo Đukanović posjetiti BiH.

Najčitanije