Milo Đukanović

Vučić sa Ðukanovićem o položaju Srba i o putu ka EU

JERUSALIM - Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić razgovarao je večeras u Jerusalimu sa predsjednikom Crne Gore Milom Ðukanovićem o, kako je izjavio za "Blic", o položaju srpskog naroda i o nedavno usvojenom zakonu o vjerskim slobodama, ali i većoj koordinaciji u budućim nastupima pred evropskim institucijama.

Pilsel: Ðukanović zakonom igra na kartu nacinalnih sukoba

ZAGREB - Zakon o slobodi vjeroispovijesti u Crnoj Gori ima diskriminatorski karakter, neustavan je i narušava pojedinačna i kolektivna prava kako Srpske pravoslavne crkve (SPC), tako i građana Crne Gore, ocijenio je novinar Drago Pilsel.

IFIMES: CPC postaje unijatska s poglavarom u Vatikanu

Strah da će u Crnoj Gori doći do rata zbog imovine Srpske pravoslavne crkve (SPC) ravan je mišljenju da će država izaći iz NATO-a u budućnosti, ocjena je Instituta iz Ljubljane.

Amfilohije: Litije nisu političke, Đukanović ne zna - nije kršten

PODGORICA - Njegovo visokopreosveštenstvo mitropolit crnogorsko-primorski Amfilohije poručio je da litije u crnogorskim gradovima nisu politički skupovi i da takve ocjene crnogorskog predsjednika Mila Đukanovića nisu tačne.

Vulin: Đukanović da razbije sva ogledala naći će sliku političara devedesetih

BEOGRAD - Može Milo Ðukanović da odluči šta hoće, ali ne može Srbiji da brani da čuva svetinje svog naroda i brani jedinstvenu Srpsku pravoslavnu crkvu, poručio je danas ministar odbrane Aleksandar Vulin i dodao da "Srbi u Crnoj Gori nisu više sami".

Đukanović: Nećemo povući Zakon o vjeroispovijesti

PODGORICA - Crna Gora neće povući zakon o slobodi vjeroispovijesti, poručuje predsjednik Crne Gore Milo Ðukanović u ekskluzivnom intervju za "Tanjug".

"Žao mi je što se DPS naljutio, neću tenkovima na Crnu Goru"

BEOGRAD - Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je večeras da je Crna Gora jedina zemlja u kojoj nije bio u zvaničnoj posjeti, ali je istakao da je uvijek spreman da razgovara s Milom Ðukanovićem, iako različito gledaju na stvari.

Mediji: Eksplozija u rezidenciji Mila Đukanovića

PODGORICA - U Vili "Gorica", koju za prijem visokih gostiju i delegacija iz inostranstva koriste crnogorski predsjednik Milo Đukanović i vlada te države, danas popodne odjeknula je eksplozija. .

Vladika Grigorije: Đukanović želi da napravi incident, samo ga to još može spasiti

Episkop diseldorfsko-njemački Grigorije kaže da se u Crnoj Gori trenutno radi o pokušaju da predsjednik Milo Đukanović napravi incident, jer ga samo to još može spasiti. Njemu više niko ne vjeruje u priču da se tu radi o brizi za crnogorski identitet, ni Srbi u Crnoj Gori, ni Crnogorci, već je to samo izgovor.

Kabinet Mila Đukanovića: Nemamo najavu o Vučićevom dolasku

BEOGRAD - Služba za informisanje predsjednika Crne Gore Mila Đukanovića saopštila je da nema zvaničnih informacija o dolasku predsjednika Srbije Aleksandra Vučića u tu zemlju u ponedjeljak, na Badnji dan.

Najčitanije