Milo Đukanović

Izvještaj: Demonstranti sklonili barikade kad je dolazio Đukanović

CETINJE - Milo Đukanović nenajavljeno je stigao na Cetinje 4. septembra, a demonstranti su tada sklonili barikade kako bi nesmetano mogao da uđe u Prestonicu.

Ðukanović: Obnovljena opasnost destabilizacije Zapadnog Balkana

NJUJORK - Uprkos brojnim izazovima, Crna Gora ostaje odlučna da brani građansku, inkluzivnu, multietničku i evropsku demokratiju i da bude dokaz da je multietnička demokratija na Balkanu moguća, te da je jedini garant prosperiteta, poručio je predsjednik Crne Gore Milo Ðukanović u UN-u.

Podržan prijedlog za pokretanje postupka protiv Đukanovića

PODGORICA - Ustavni odbor Skupštine Crne Gore podržao je prijedlog da se pokrene postupak kako bi se utvrdilo da li je crnogorski predsjednik Milo Đukanović povrijedio Ustav.

Ðukanović: Sramota od velike i značajne Rusije

PODGORICA - Kabinet šefa crnogorske države reagovao je na današnju izjavu portparolke ruskog Ministarstva spoljnih poslova Marije Zaharove saopštenjem u kojem se poručuje da je sramotan način na koji se Rusija ophodi prema Crnoj Gori i njenom predsjedniku.

Zaharova: Optužbe su pokušaj Đukanovića da obnovi vlast

MOSKVA - Portparolka ruskog Ministarstva spoljnih poslova Marija Zaharova izjavila je danas da su optužbe crnogorskog predsjednika Mila Đukanovića na račun Rusije o miješanju u unutrašnje stvari Crne Gore pokušaj obnove vlasti pod pokroviteljstvom Đukanovića.

Ustavni odbor o prijedlogu za razrješenje Ðukanovića

PODGORICA - Ustavni odbor crnogorskog parlamenta razmatraće sutra prijedlog za razrješenje predsjednika Mila Ðukanovića, zbog povrede Ustava Crne Gore, koji je podnijela Socijalistička narodna partija.

Mandić: Đukanović ne može da preboli snažnu srbiju

PODGORICA - Lider Demokratskog fronta Andrija Mandić ocijenio je danas da je posjeta predsjednika Crne Gore Mila Đukanovića Hrvatskoj do kraja ogolila njegovu antisrpsku i antipravoslavnu politiku.

Đukanović: "Srpski svet" je samo umanjenica za "veliku Srbiju"

ZAGREB - Pojam "srpski svet" eufemizam je za velikosrpsku politiku, rekao je danas u Zagrebu crnogorski predsjednik Milo Đukanović nakon susreta s hrvatskim kolegom Zoranom Milanovićem.

Milanović: Poziv Đukanoviću je poruka Beogradu

ZAGREB - Predsjednik Hrvatske Zoran Milanović izjavio je danas da Hrvatska podržava Crnu Goru i da je posjeta njegovog crnogorskog kolege i poruka Beogradu, a Milo Ðukanović da je zvanična Podgorica radila na pitanju autokefalnosti CPC, ali da je, kako je rekao, to dug proces za koji je potrebno vrijeme.

Ðukanović: Osnovni principi demokratije dovedeni u pitanje

PODGORICA -Crnogorski predsjednik Milo Ðukanović tvrdi da su dešavanja u posljednjih godinu dana dovela u pitanje osnovne principe demokratije u Crnoj Gori.

Najčitanije