Milo Đukanović

Dajković za Nezavisne: Milovi ljudi će biti najveće pristalice nove vlasti

Vladislav Dajković, politički aktivista iz Crne Gore, rekao je da je Milo Đukanović, predsjednik Crne Gore, iznenađujuće mirno priznao izborni poraz te da postoje ozbiljne spekulacije da je ta mirnoća plod međunarodne zajednice.

Ðukanović dao mandat Krivokapiću da sastavi vladu

PODGORICA- Predsjednik Crne Gore Milo Ðukanović izjavio je da će danas predsjedniku Skupštine uputiti prijedlog da Zdravko Krivokapić bude mandatar za sastav nove vlade, prenio je portal RTCG.

Krivokapić, Bečić i Abazović kod Ðukanovića

PODGORICA - Nosioci tri pobjedničke koalicione liste, koje su formirale parlamentarnu većinu u Crnoj Gori, Zdravko Krivokapić, Aleksa Bečić i Dritan Abazović, došli su kod predsjednika Crne Gore Mila Ðukanovića na konsultacije o mandataru.

DW: Najgori mogući trenutak za posjetu Đukanovića Berlinu

BON - Dan uoči sutrašnje posjete predsjednika Crne Gore Mila Ðukanovića Berlinu, gdje će ga primiti predsjednik Frank-Valter Štajnmajer, Dojče vele piše da trenutak za posjetu ne može biti gori, kao i da su neke diplomate i politički savjetnici izrazili "užas" zbog toga što njemački predsjednik prima crnogorskog kolegu.

Ðukanović uputio poziv na konsultacije o mandataru

PODGORICA - Predsjednik Crne Gore Milo Ðukanović uputio je poziv na konsultacije o mandataru za sastav Vlade Crne Gore u četvrtak, 8. oktobra.

Đukanović: Ostajem predsjednik

PODGORICA - Predsjednik Crne Gore Milo Ðukanović rekao je večeras da se ne boji nikakvih krivičnih prijava i da neće podnijeti ostavku na funkciju predsjednika države te da će svoj mandat koristiti do kraja.

Đukanović čestitao Bečiću izbor za predsjednika Skupštine

PODGORICA - Predsjednik Crne Gore Milo Ðukanović čestitao je danas Aleksi Bečiću izbor za predsjednika Skupštine Crne Gore i poželio mu uspjeh u obavljanju te dužnosti na, kako je naveo, dobro države i svih njenih građana.

Ðukanović će predložiti mandatara do 23. oktobra

PODGORICA - Ustavni rok da predsjednik Crne Gore Milo Ðukanović predloži mandatara je 30 dana od konstituisanja parlamentarne većine.

Tajna Njegoševog zavjeta: Zašto će mitropolit za života da vrati kapelu

Čim je postao gospodar Crne Gore i zamonašio se u Petrogradu, jedna od praktično prvih stvari koje je mladi vladika Rade učinio jeste da je svog strica Svetog Petra Cetinjskog proglasio za svetitelja 1834. godine. Takođe, dao je i zavještanje da se sagradi kapela na Lovćenu, prva koja je posvećena upravo njegovom stricu.

Ðukanović: Poslije izbora svi imaju razloga za zadovoljstvo

PODGORICA - Predsjednik Crne Gore Milo Ðukanović izjavio je danas da je prisustvo posmatračke misije Evropske mreže organizacije za monitoring izbora (ENEMO) bilo izuzetno važno za demokratski karakter izbornog procesa u Crnoj Gori.

Najčitanije