Milomir Savčić

Jednokratna pomoć Vlade za socijalno ugrožene i nezaposlene borce

BANJALUKA – Tekući javni poziv za novčanu pomoć kategoriji socijalno ugroženih boraca odnosi se isključivo na socijalno ugrožene, nezaposlene borce od prve do pete kategorije, mlađe od 60 godina.

Savčić: Vrlo opasna izjava Bakira Izetbegovića

BANJALUKA - Predsjednik Boračke organizacije Republike Srpske (BORS) Milomir Savčić ocijenio je kao vrlo opasnu i kao uvredu za srpski narod izjavu lidera SDA Bakira Izetbegovića u kojoj se srpskom narodu u BiH prijeti ratom.

Savčić: Odluka Tužilaštva BiH - čisto politikantstvo

BANJALUKA - Predsjednik Boračke organizacije (BORS) Republike Srpske Milomir Savčić smatra potpuno neprihvatljivom, pravno neosnovanom, nelogičnom, te čisto politikantskom odluku Tužilaštva BiH da formira predmet povodom obilježavanja Dana ruskih dobrovoljaca u Višegradu.

Savčić: Potrebna "mobilizacija" s ciljem odbrane istine o ratu

BANJALUKA - Predsjednik Boračke organizacije Republike Srpske (BORS) Milomir Savčić u čestitki saborcima povodom Dana boraca naglasio je da se ovaj dan obilježava u uslovima mnogih napada na Republiku Srpsku i dodao da je pred Boračkom organizacijom nastavak borbe za poboljšanje prava svih boračkih kategorija.

Suđenje Savčiću: Svjedok potvrdio da nije bilo zasjeda u Novoj Kasabi

SARAJEVO - Husein Redžić, svjedok Tužilaštva BiH na suđenju generalu Vojske Republike Srpske Milomiru Savčiću za, kako je navedeno u optužnici, pomaganje u ratnom zločinu 1995. godine u Srebrenici, rekao je danas da nije bilo zasjeda u Novoj Kasabi.

Žestoke reakcije iz RS: "Džaferoviću je najbolje da ćuti"

BANJALUKA - Brojna udruženja iz Republike Srpske žestoko su reagovala na izjavu predsjedavajućeg Predsjedništva BiH Šefika Džaferovića da je zločin nad Bošnjacima u Prijedoru "sistematski, udruženi zločinački poduhvat s ciljem eliminacije nesrpskog stanovništva i da ima sve elemente genocida".

Počelo suđenje Savčiću: "Cijela optužnica laž"

SARAJEVO - U Sudu BiH danas je čitanjem optužnice i iznošenjem uvodnih riječi Tužilaštva BiH počelo suđenje Milomiru Savčiću, penzionisanom generalu Vojske Republike Srpske i predsjedniku Boračke organizacije Republike Srpske (BORS).

Suđenje Savčiću počinje 23. marta

SARAJEVO - Početak suđenja generalu Milomiru Savčiću za, kako je navedeno u optužnici, pomaganje u ratnom zločinu 1995. godine u Srebrenici, zakazan je za ponedjeljak, 23. mart, odlučeno je danas na statusnoj konferenciji u Sudu BiH.

Savčić: Palmer prijeti na bahat i ohol način

BIJELJINA - Predsjednik BORS-a Milomir Savčić poručio je da EU bez Republike Srpske nije potrebna ni njemu ni njenom narodu, te istakao da zamjenik pomoćnika državnog sekretara SAD za Europu i Euroaziju Metju Palmer prijeti na bahat i ohol način onima koji ovdje žive.

Savčić: Ovo je crvena linija preko koje se ne smije preći

BIJELJINA - Predsjednik Boračke organizacije Republike Srpske Milomir Savčić izjavio je da je svakom normalnom jasno da ovom zemljom više ne mogu upravljati stranci i da se stiglo do crvene linije preko koje se ne smije preći.

Najčitanije