Milomir Savčić

Počelo suđenje Savčiću: "Cijela optužnica laž"

SARAJEVO - U Sudu BiH danas je čitanjem optužnice i iznošenjem uvodnih riječi Tužilaštva BiH počelo suđenje Milomiru Savčiću, penzionisanom generalu Vojske Republike Srpske i predsjedniku Boračke organizacije Republike Srpske (BORS).

Suđenje Savčiću počinje 23. marta

SARAJEVO - Početak suđenja generalu Milomiru Savčiću za, kako je navedeno u optužnici, pomaganje u ratnom zločinu 1995. godine u Srebrenici, zakazan je za ponedjeljak, 23. mart, odlučeno je danas na statusnoj konferenciji u Sudu BiH.

Savčić: Palmer prijeti na bahat i ohol način

BIJELJINA - Predsjednik BORS-a Milomir Savčić poručio je da EU bez Republike Srpske nije potrebna ni njemu ni njenom narodu, te istakao da zamjenik pomoćnika državnog sekretara SAD za Europu i Euroaziju Metju Palmer prijeti na bahat i ohol način onima koji ovdje žive.

Savčić: Ovo je crvena linija preko koje se ne smije preći

BIJELJINA - Predsjednik Boračke organizacije Republike Srpske Milomir Savčić izjavio je da je svakom normalnom jasno da ovom zemljom više ne mogu upravljati stranci i da se stiglo do crvene linije preko koje se ne smije preći.

Savčić se izjasnio da nije kriv: Potpuno izmišljena optužnica

SARAJEVO - Predsjednik Boračke organizacije Republike Srpske Milomir Savčić danas se pred Sudom BiH izjasnio da nije kriv ni po jednoj tački optužnice za koje ga tereti Tužilaštvo Bosne i Hercegovine.

Uložena žalba na odluku suda o mjerama zabrane Savčiću

SARAJEVO - Odbrana je danas Sudu BiH dostavila žalbu na rješenje kojim se generalu Milomiru Savčiću zabranjuje da obavlja dužnost predsjednika Boračke organizacije Republike Srpske (BORS) i ograničavaju nastupi u medijima u dijelu koji se odnosi na predmet suđenja, izjavio je Srni generalov advokat Miodrag Stojanović.

Višković o odluci Suda za Savčića: Presuđivanje prije suđenja

ISTOČNA ILIDŽA - Predsjednik Vlade Republike Srpske Radovan Višković rekao je, povodom odluke Suda BiH kojom se generalu Milomiru Savčiću zabranjuje da obavlja dužnost predsjednika Boračke organizacije Srpske i ograničavaju nastupi u medijima, da čovjek dolazi u poziciju da mu je presuđeno i prije suđenja.

Savčiću zabranili da bude na čelu Boračke organizacije Republike Srpske

SARAJEVO - Advokat generala Milomira Savčića, Miodrag Stojanović potvrdio je da ga je Savčić obavijestio da mu je Sud BiH zabranio obavljanje funkcije predsjednika Boračke organizacije Republike Srpske (BORS).

Advokat: Savčiću zabranjeno napuštanje BiH, mora predati pasoš

SARAJEVO - Sud BiH zabranio je generalu Milomiru Savčiću, predsjedniku Boračke organizacije Republike Srpske (BORS), napuštanje BiH i naložio oduzimanje putnih isprava, rekao je njegov advokat Miodrag Stojanović.

Uloženi prigovori na optužnicu protiv Savčića

SARAJEVO - Advokat Miodrag Stojanović danas je Sudu BiH uložio prigovore na optužnicu Tužilaštva BiH koja generala Milomira Savčića tereti za pomaganje u ratnom zločinu 1995. godine u Srebrenici.

Najčitanije